Flisa Camping Færder Brasserie & Bar.

Ja detta ble en veldig fin høst tur til Flisa og Brasserie & Bar.  

Klokka 1800 møtte vi på Krakken. Herfra gikk turen fint ledet av Per Morten Holthet til Flisa og en veldig god middag på Brasserie & Bar på Flisa. Per Morten er lommekjent i traktene og tok oss fint gjennom landlige strøk. Her fikk vi se skurtreskere og jordbruk i full sving med innhøsting.

Da vi kom frem var det duket på til oss, vår ankomst var ventet og alt sto klart til vår ankomst.

Maten var knallgod. Hit kan vi varmt anbefale å reise. Trivelige lokaler og en varm velkomst gir ønske om et nytt besøk hit.

Menyen til reisefølget var litt forskjellig. Sjøl så valgte jeg dagens, kjøttkaker.

Takk til alle i reisefølget for en fin tur.

Mareritt eller, eller hvor skal jeg plassere denne drømmen?

Det har vært et par ganger nå i det siste hvor det kommer noen rarer drømmer. Man kan jo lure på hva i all verden som skjer i hjernebarken om natta da hue egentlig, bør hvile, bør nullstille seg. Men neida, innom her kommer det en masse rare hendelser.

Hvordan skal jeg beskrive detta? 

Drømmene er ikke et bilde av hva som skjer om dagen, men de er som alternative utfall av det som skjer om dagen. Har du lest tegneserier der du sjøl kan velge utfallet av hvordan det skal ende, der det står “ble til side…” for en slik eller slik ending? Det er litt slik drømmene mine er, det kommer forskjellige utfall av det som skjer i hverdagen, tanker og opplevelser. Men jeg har ikke valgene av hvilke utfall jeg vil ha, utfallene bare spilles av i drømmen. Det kan fort bli veldig interessant, eller grufullt 🙈

I natt kom det en drøm, det kom noen mennesker i drømmen, samtalene var helt ute av det blå, spørsmålene og personene kombinert gjorde at jeg våknet midt på natta og var mer eller mindre i fullstendig forvirring 😜

Men ha en fin dag da, så skal jeg se om jeg får plassert denna opplevelsen et sted 😊 

 

Å gå tom på en slik tur, ikke et tema!

Det ble en liten tur innom El-Kjøp i går. Det er behov for strøm, i form av powerbank, og minnekort til kameraene. 

Når du ligger på ei hytte langt inn på vidda, uten strøm, skal filme ei hel uke, da kan det være greit å ha med seg et par-tre powerbanker. Jeg håper at det skal holde. Hvert kamera har 3 batterier hver, der er det 6 batterier med strøm som skal lades opp føre avreise.

Nå har jeg 3 powerbanker, en på 16 000mAh og 2 på 20 000mAh. Det skulle vel holde ei stund. 

Av minnekort har jeg nå ett kort for hver dag, det skal bli litt lettere å sortere i redigeringa etterpå. Hvert kort er på 64GB, det gir ca 2 timer filming på hvert kort. Det skal være nok det. På klubb turene bruker jeg et 64GB kort på en langhelg.

Det går raskt mot tur. 3 uker igjen til avreise.

Jammen ble det ei fin helg med Tiril.

Den gikk fort, denna helga, men jammen har vi hatt det fint også da. 

Ja vi har kost oss vi to, Tiril og onkel. Vi har gått turer på dagen og kost oss på ettermiddag/kveld. Det ble en fin tur på 6km idag også. Men det kjennes godt på oss begge at det er varmt i lufta for å gå slik. Det er vel kanskje spesielt på Tiril som ligger i sæla’n og drar hele veien, er ei tøff gammel dame det gitt 💪

Men ikke nok med turer på beina, det ble mer. 

Ja det ble jammen meg en tur til Charlottenberg i går, med pappa og en tur på Harley’n idag. Jeg kan da ikke annet si enn at helga har vært aktiv på flere plan, det er slik det skal være. Nå er søndags kvelden her, jeg har fått dusja meg og skal nå ta litt tid foran tv’n før jeg legger meg på lading til ei ny uke på jobb.

God søndag til alle og ei god ny uke på jobb. 

 

Takk for turen idag til Tove, Arild og Irene. 

Der ingen tør ligge i hengekøye

Nei det er helt sant, jeg har foreslått det, men ingen vil være med.

Nå har jeg vært bortom Arons hule en rekke ganger i sommer, i hvertfall 2-3 ganger og jeg har foreslått at vi kan gå dit og ligge i hengekøye der, det er veldig fint ved vannet der, fin skråning med god utsikt…over der Aron ble senket ned av de som felte han. (Om jeg husker riktig).

Men det er nå ingen som vil være med å overnatte der, hadde jo vært spennende det, se om vi fikk besøk i løpet av natta 😂

Det var nå ikke det vi hadde som mål i dag. Nei idag var målet å få Tiril og Lita ut på en fin kveldstur. Så jeg ringte Lita og spurte om ho ville være med til Arons hule, det ville ho. Ho hadde nå aldri vært der og pappa hadde ikke vært sida vi var smågutter, så da tok vi turen til Arons hule. Vi kjørte til Speismark. Fra parkeringa der er ikke turen så lang eller bratt, lett gått og fin tur.

Nå har Tiril fått i seg mat, jeg skal spise en pizza og så skal vi gjenta kvelden vi hadde i går. Det blir “mys” på sofaen og tv, og godis så klart. Jeg trur jammen vi har hatt en fin dag idag begge to. Det er bare å ønske en god kveld til alle.

Milla gjøre det bra på prøven i Geilo.

Vi må bare Gratulerer Milla med prøven idag. Fjellet har bydd på utfordringer, det er veldig varmt og lite drag i lufta. Men allikevel har Mille klart å gå til en 3AK idag. Dette skal Milla og brorsan være godt fornøyd med, det er mange som reiser derfra uten noen premiering.

Gratulerer 😀👍

Roen senket seg utover kvelden.

Vi falt til ro, begge vi to, Tiril og jeg, da kvelden kom og vi hadde fått i oss litt mat og godis. 

Det var varmt i går da vi gikk til Varden, det kjente vi begge to. Jeg hadde ikke blitt blautere om jeg hadde hoppet i elva, Tiril pustet og drakk mye vann. Men så var det ikke mye bråk med noen av oss i går kveld heller da, ganske behagelige å ha i hus begge to 😂

Nå er det en ny dag. Jeg skal først få klippe plen her, så skal vi gjøre oss en ny runde i skogen. Jeg trur ikke vi går til Varden en gang til, men finner en annen sti å gå. Men ut skal vi, det er ihvertfall helt sikkert.

En fin dag til alle 😊

Vi skal kose oss gjennom helga.

På dagen skal vi gå oss en tur, på kvelden skal vi ta det rolig og hvile. 

Etter jobb i dag var jeg innom og henta Tiril. Vi får vel si at det er a “gamle-mor” detta. Milla og brorsan er på fjellet og går jakt prøve, og mens de er der og gjør sitt beste skal Tiril og jeg kose oss her med gåturer i nærmiljøet. Tiril er liksom blitt såpass voksen nå at ho har tredd litt inn i pensjonistenes rekker.

Nå har vi starta helga med en tur til Granli Varden, vi har spist middag og tar nå resten av kvelden med ro. Tiril har finni seg en plass på teppet ved spisestue bordet, jeg setter meg godt til rette i sofaen.

Vi lar kvelden nå komme som den vil. Takk for idag.

Rettelse, Tiril fant seg en god plass i sofaen ved siden av meg. 

 

Ingen oversikt før dagen etter.

Nei så moro å våkne til dagens plassering på blogg.no

Det har vært litt tynt ei stund, det skal noe til å ha noe å dele, det skal noe til å ha tid og overskudd til å dele. Men så moro det var å se at jeg hadde spretti opp til en 28. plass idag. Jeg ser nemlig ikke hvor mange som leser, eller har besøkt sida mi før dagen etter, på blogg lista. Den funksjonen, telleren i kontroll panelet, den har jeg ikke klart å få tilbake til bloggen etter at den ble borte.

Får besøk i helga.

Det blir spennende med besøk i helga. Tiril kommer til meg og skal være over helga. Vi kommer til å ta oss noen gåturer, både til Granli Varden og jeg tenker at vi prøver oss på noen kjente stier på Speismark/Bæreia. Været ser også ut til å bli litt usikkert, altså regn og vind. Det blir en fin anledning til å teste ut klær før Kautokeino turen. Med fine turer på dagen og rolige kvelder hjemme tenker jeg at detta blir ei veldig fin helg.

Lag en fin dag🐕 

Men der ble jeg stående, forlatt ved en frysedisk.

Tja, det var nå slik det ble da 😒 På handletur, en tur til Chattaberg. Dro rett etter jobb med et par gode venner, trivelig tur. Jeg skulle nå ikke ha så mye, en tur på polet og en 2-3 bokser med ZONE-mint breeze.

Turen gikk først innom Charlottenberg Shoppingsenter, så på det andre senteret, jeg husker ikke hva det heter. Jeg skulle jo ikke ha noe der så jeg foreslo at jeg kunne vente i bilen.

-Men Knutern, skal du ikke ha litt små-godis?

-Jo det skulle jeg jo ha, må ha litt i skapet, svarte jeg.

Så jeg ble nå med inn på det senteret, som jeg ikke husker navnet på. Men så ble jeg liksom bare hengende på mens den ene forsvant den ene veien og den andre den andre veien. Så der sto jeg litt som en bortkommen første klassing, tittet rundt meg etter en venn…borte var dem.

Jaja tenkte jeg og gikk til frysedisken som sto i nærheten av kassene. Her må jeg vel se når dem kommer og skal betale. Der ble jeg stående og se meg rundt, se på folka som kom forbi meg i retning kassene. Men så mistet jeg litt interessen i folk og havnet der jeg ofte havner, ned i mobilen. TikTok blir mye brukt, jeg sveipet og sveipet og glemte litt tida.

Så kom jeg til å løfte blikket. Der i kasse sto den ene, ok, hmm, hvor er den andre? Jeg hang litt til, men gikk jeg så bort til kassa, kunne jo hjelpe til med å pakke i posen, så fikk jeg liksom gjort noe “matnyttig” for meg. Og der, der bak kassa, ferdig pakka, sto den andre å smilte.

-Er vi ikke raske?

-Jo, svarte jeg.

Så pakka jeg veskene og tok de med meg, som en liten beskjeden sherpa på shopping tur for første gang  😮

Jeg som håpet at noen ville plukke meg opp, stående ved frysedisken, aleine, litt kald i stumpen ettersom jeg lente med inntil disken, men der ble jeg stående, aleine 😥 Så nå skjønner jeg hvordan varene har det, når alle går forbi og ingen plukker dem opp på vei til kassa.

Hadde ikke jeg løftet blikket, så hadde jeg vel stått der ennå…med en veldig kald stump.

Her står Knutern og ser på skotuppene sine i vente på å bli plukka opp…godis, nei den ble avglemt 😒 

Men takk for en trivelig tur 😊