Da var vi klare for årets store vår slipp. Goldwingen er tanket og klar. GoPro kamera ligger til lading og Intercom er vel snart fulladet. Da skulle vi være så klare som vi kan få blitt. Jo, powerbanken er også med. Jeg har ikke fått installert 12v uttak på Goldwingen ennå, da trenger det tekniske utstyret litt ekstra strøm skal det holde en hel dag. 

#blogg #gopro #hero4 #session #kirkenær #mc #goldwing #honda #mai #2017 

Spis det du vil, når du vil, men i fornuftige mengder! 

“For mye og for lite forderver alt” har jeg lært gjennom oppveksten. Og nå har man da funnet ut at brunosten har en sentral plass i det norske kostholdet allikevel, sjøl om den er rik på sukker. Så står det å lese at den bør ikke spises overdrevent, greit nok, da er vi inne på det med at for mye og for lite forderver alt igjen. Og det er sant. Det er faktisk farlig å drikke for mye vann også! Folk har faktisk dødd av for stort inntak av vann. 

Dette er farlig det!
-Trendy dietter øker helsefaren- 

Den største faren med det mathysteriet vi ser gjennom “kostholdseksperter”, dietter og piller idag er vel at vi ikke får i oss litt av hvert. Det har blitt veldig populært å høre på alskens bloggere og helsefriker (jeg kaller det dessverre helsefriker) når de forteller deg hva som er den rette maten, dietten eller levemåten. Jeg tror du skal finne ut det sjøl og hva som funker for deg. Du må tenke sjøl,ta ansvar over deg sjøl! 

Men stopp ikke med å ta vare på deg sjøl. Kroppen din er ditt fremkostmiddel, der du bor, for å si det sånn. Det er den som lar deg gjøre de tingene du har lyst til. Fremkomstmiddel, er det ikke litt rart at vi er flinkere til å ta vare på kjøretøyene våre enn våre egne kropper, nesten eller kanskje ikke neste heller?  


Link til artikkel.

Med dette i tankene skal jeg starte dagen med en spasertur på de vante 4.5km mine. Etter nå å ha inntatt dagens første kaffekopp tror jeg jammen jeg tar en blings med brunost, nå som den er tilbake, og friskmeldt, som en viktig del av det norske kostholdet. 

Slit med helsa og lag dere en topp lørdag 😉 

#blogg #mathysteri #kosthold #hverdag #diett #lørdag #brunost #helse 

Nå får det være nok!

Dette er ikke moro mer!

I det ene øyeblikket er håpet så stort så man nesten er på vei å gå i en troende tilstand. Så i neste øyeblikk faller man som om man skulle stå ved verdens ende og se ned i undergrunnen, som om jorda skulle vært flat og man står og vipper på kanten og er i ferd med å falle utenfor. Jordas ytterkant…ja det kan vel hende, har du vært ved jordas ende? Men jeg setter min lit til at Google Maps stemmer og at jorda er rund. 

Vel nok om det, vi har mer aktuelle utfordringer på agendaen enn om jorda er flat eller rund. Det er ikke avgjørende for å man får kjørt motorsykkel eller ikke. Det vi snakker om er været!!! Nå må det vel for svarte snart slutte å snø! 

Datoen vi snakker om er 1.mai. Og turen til Minnesund og Skreia med masse liv og levende Rock&Roll musikk. Videre over Mjøsbrua og sørover igjen med ca 30 mil på telleren føre vi står hjemme igjen. 

I fjor ble det en avkortet stopp på Skreia da det begynte å regne mens vi var der. I år håper jeg at www.yr.no får rett med sitt varsel så langt. Det er nemlig spådd sol og rett så pent. 

Videoen fra i fjor ble litt “bløt”. I år får vi tru det blir “likar”. 

1.mai video 2016
 

Goldwingen er klar og det er vel jeg også, til mandagen. Snørra har slept taket og gangsynet er tilbake. 

#blogg #goldwing #honda #mc #motorsykkel 

2010 og 2017 er ikke så ulike idag.

Jau vi får tru det blir likar i mårra! 

Det var nå ikke akkurat dette jeg så for meg 24.april med bare en uke igjen til 1.mai og Mjøsa runden. Men det har skjedd så mang en gang før at det har snødd seint på året. Det skjedde ihvertfall i 2010 den 4.mai. Da kom det en hel del, og jeg sto på sommerdekk! Det gjør jeg ikke idag, takk og lov. 

Men YR.no sier at sola kommer på onsdag, vi får ha vår lit til det da. Jeg har ihvertfall ikke noen egen metode å spå været på 😉 

 

#blogg #snø #vinter #april #2017 

Slik skulle alle søndager vært, fylt med biler og motorsykler. 
 
 
Lazy Boyz AS kom til Kongsvinger med sin lastebil fylt opp med årets modeller. Sjøl så har jeg jo nylig gått fra HD til Goldwing. Men man er jo selvfølgelig interessert i hva Harley Davidson har av nye modeller. Og ettersom jeg har gått fra en Electra Glide Ultra Classic 2003 modell, ja da var det veldig moro å få prøve en av samme sjiktet i 2017 modell. 

 

Video fra dagen, inkl prøveturen jeg hadde med HD Electra Glide 2017 modell. 

#blogg #harleydavidson #goldwing #lazyboyz #kongsvinger #møller

Døra har hele tida stått på gløtt og medlemskapet ble aldri sagt opp. 

Og slik gikk det. Etter en sesong med HD var vi nå tilbake på Goldwing. Det har vært en opplevelse å eie og kjøre Harley Davidson ElectraGlideUltraClassic. Vi har hatt mange fine turer og mil på den. Vi gjorde tilogmed en tur til Bergen på den i fjor. 

Men døra sto alltid på gløtt til Goldwingen. Og når vi legger så mye i komfort som det vi gjør så finnes det bare en maskin som klarer å tilfredsstille våre ønsker – GOLDWING GL1800. 

#blogg #honda #goldwing #gl1800 #mc #motorsykkel 

Her fant jeg en gammel bloggpost fra den forrige Goldwingen, forberedelser til Hukusjø runden. 

Med stor iver vasket jeg Wingen idag. Det er jo spådd go?vær i morra og det på selveste Hukusjø runden.

Ettersom det ikke ble noen 1.mai tur i år så gleder jeg meg veldig til og komme meg på en liten svingom i  morra.

Men det var ikke lett å holde seg unna litt abligøyer mens jeg dreiv ute?når jeg ser bildene så tenker jeg litt for meg sjøl ? skal den der ut på veien på en 400 kilos motorsykkel???

Hørt om «tenna i tapeten?»?20150508_205111
Det er ikke noe i forhold til «tenna i vindskjermen?»

Om du er som meg, har litt langt hår. Har du lagt merke til at uansett hvor du snur deg så blåser det alltid bakfra! 20150508_205021
Alltid hår i øya?dette blir en spennede kjøretur 

Det er litt sånn bak vindskjermen, det blir litt turbulens og da er det vind fra alle kanter.

Men hva om jeg kjører sånn?20150508_205158
?det gjelder å henge i da veit du.

Detta går bra?aldri i væla Who me?20150508_204857

Hva var det Kongen sa til Max Manus ? Det vil helst gå godt Manus. Og det skal vel gå dette også, vi tar det pent og rolig. 20150508_204805

Ha en fin kveld. Vi ses kanskje i morra med en liten beretning fra runden.  Thumbs up

Okse på overtid. Ikke det at den ble for sein eller stekt for lenge, men det tok jo hele ettermiddagen å steike den lille biten. Altså med steiketermometer så tok det veldig lang tid føre kjernetemperaturen nådde målet sitt. Så skulle jeg kanskje ha husket å bruke den 6’th sansen på ovnen, men det glemte jeg. 

Men det ble nå mat til kvelds, og mett ble’n også. 

Da var Påsken 2017 over. Bortsett fra snøvær har det vært noen fine fridager. Skulle jo selvfølgelig ha hatt kjøre-vær i stedet for ski-vær, men snø hører vel Påsken til. Lag en fin siste fridag. 

 

#blogg #mat #påske 

På lørdag hadde snøen igjen lagt seg over skytebana. Minusgradene hadde nok engang tatt overhånd og stive kalde fingre skulle holde pistolen, og med følsomme fingertupper og lett avtrekk skulle kula finne blinken. 

Ruger’n var ladet med Thunderbolt amo og klar for ILD! 


Da jeg kom hjem var det klart for våpenpuss. Da var det å finne frem pulverkaffen, våpenolje…og Bamsemums 😀 

Det gikk med en hel pose Bamsemums til våpenpussen. Og denne gangen måtte jeg ikke innom YouTube for å få sammen alle bitene, begynner å få taket på det nå 😉 

Sjøl om 6,7 km på langfredag var en bra tur, var det friskt og fint med en liten tur på ca 4,5 km idag også. Øya spratt opp rett etter kl0500 idag, det første jeg tenkte på var kaffe og gåtur 😉 


Skoa fikk en runde med AQUASTOP etter turen. Det bør sprayes på ute, det lukter ganske sterkt. 

Sånn…da var det bare å vente på at snøen skal smelte. 

 

#blogg #goretex #aquastop #endomondo #fitbit #ruger #mark2 #pistol #bamsemums  

Det var ikke bare langfredagen som var lang i går. Med litt rastløs kropp og et behov for å gå en tur ut i de dype skoger, ja da var det bare å pakke sekken med nyladet kamera, et friskt minnekort og dra på seg Sniper støvlene og tusle av sted. 

Og det skulle bli en bra tur. 6,7 km over 3 timer 48 minutter. “Morning walk” har Endomondo navngitt turen ser jeg. 

Det sildrer og renner mange fine vann i skogen. Og disse skal en jo prøve å fange med kamera. Men det ble nesten med “livet” som innsats da jeg holdt på å dette oppi hele bekken. Det gikk bra, og med et litt usikkerhet på hvor mye vann mitt Nikon D60 tålte av vann var det dette bilde jeg klarte å få med meg hjem.

Gode støvler er et godt grunnlag for en vellykket skogstur VIKING SNIPER. Og militærets bukser med bukseseler. 

Da jeg kom hjem ventet et ferdig tappet bad og en frisk Smoothie. 

Til kvelds ble det kalkun og siste delen av Hobbiten. 

 

#blogg #påske #endomondo #påskeferie #nikon #d60 #raudberget #langfredag