Det ble en frisk fin søndagstur.

-Være med en tur i skogen?

Det var tekstmeldinga som kom inn på mobilen i dag tidlig etter at jeg hadde fått i meg to skiver brød med egg.

Så da ble det en tur i skogen med de nye tur skoa. De var faktisk veldig gode å gå i, ingen gnagsår eller plager etter første tur. MERRELL holdt mål.

Jeg tok med video kameraene også så en liten kortfilm blir det fra turen.

Og der ble den sittende ei god stund.

Det er ikke bare bare det å være tømmerhogger. Du skal liksom felle treet rett vei, du skal skjære slik at bladet ikke setter seg fast og ikke minst ta det med ro og ikke stresse når du driver med motorsag uten sikkerhetsutstyr. Når bladet da setter seg fast, ATV’n blir for lett til å klare å dra treet litt unna slik at jeg får løs saga, vel da var det hett ei stund! Det ble faktisk så hett på innsida kjeledressen at jeg var kliss blaut fra innunder lua og ned i skoa…pjuhhh.

Med et skikkelig tauverk skulle detta gå lett, eller?

For det meste gikk det greit, men jammen blir Polarisen litt for lett i “kroppen” til de største stokkene, da går det så torva spruter høyt i været. Sjøl med 4hjulstrekk hjelper det ikke med lavgir og masse krefter, hjulene får ikke tak i bakken og spinner bare oppå, det er nok litt tele allerede.

Måtte ta en pust i bakken.

Det ble ei lita pause på rompa utpå jordet etter strabasene med stokken som kløp fast motorsaga. Da jeg endelig hadde fått stokken bort, fått løs saga, da var det så kokt inni dressen at jeg satte meg rett på jordet som ga et lite utslag på Richters skala. Men 2 minutter der så var det opp igjen og rett på neste stokk.

Det ble bra til slutt.

Målet ble vel nådd til slutt. Vi fikk vekk de trea som hadde lagt seg over plen her. Nå ligger de utpå jordet. Det var lenge sida jeg hadde brukt Polarisen, men i dag fikk den virkelig gå sine timer, og dra sine lass. Motorsaga lånte jeg av pappa, det var en hissig liten sak det der, når jeg først fikk fart på den lille motoren ga den lyd fra seg og spiste seg brutalt gjennom stokkene.

En ting feila helt.

Det var meninga at vi også skulle brenne kvist, det feila helt! Jeg var inne i garasjen og hentet diesel, umulig å få fyr på. Så tømte jeg over ei kanne med bensin, det brant til bensinen hadde brent opp, så slokka det igjen. Nei det er ikke lett å tenne på en kvisthaug som har ligge på jorde siden i sommer, med alt regn og nå litt rim, som har lagt seg over den. Vi får prøve seinere om det ikke er mulig å få fyr på den haugen.

Det var liksom innholdet i denne dagen, en lørdag i november.

 

Dagen var ikke over etter en dag på jobb.

Nei da var det bare å tanke opp V70’n, kneppe på tilhengeren fra Circle K Arkovegen og gi full gass mot Vesterøy. Der sto det en sofa og ventet. Langt å kjøre for en sofa, kunne det vært en nærmere? Godt mulig. Men denne 4 år gamle sofaen var gratis, den var stor og romslig, akkurat slik jeg liker en sofa, så da var det bare å sette seg i bilen og ta turen. Om vi ser på kostnaden så kostet denne sofaen 800kr i tilhenger leie og bensin (1,15l/mil) så kostet det ca 1400kr å få den hjem. Så alt i alt ble det en billig sofa.

Det ble en noe slitsom tur, men nå er den fullført og sofaen står til lagring her hjemme.

Lag en fin lørdag.

 

Bilelektronikk skal du gi beng i når du ikke kan det!

Koblingsskjema og retningslinjer hjelper ikke fille når du ikke veit hvor du skal koble ledningene. Nå var det styrestrømmen jeg ikke fant, den som skal skru LED baren av og på…

Nei best å gi seg mens leken er god og bilen forsatt starter. Det må nok inn en hjelpen hånd her som veit hva den driver med.

YouTube kanalen får lide litt i mangel på tema.

Kameraene ligger i kameraveska, 3 batterier er ladet og klare til bruk (sikkert tappe seg litt nå), minnekortene er tømt og formaterte. Men da motorsykkelsesongen er over…hva skal jeg filme? Hele sommeren er alt av filming fokusert på motorsykkel og turer på den. Filmene skal være minner fra sommeren og gjøre vinteren litt mer levlig når jeg ikke får kjørt.

Men kanalen kan ikke ligge brakk hele vinterhalvåret fordi jeg ikke får kjørt motorsykkel…

Vi får om vi finner på noe å lage levende bilder av 😉

I mens får jeg se det som er laget her på YouTube kanalen.

 

Kan ikke si jeg har sett detta på noen meny.

Jeg er ikke en som flyger ned dørene på restauranter, det burde jeg vel kanskje gjøre mer og støtte opp under de som prøver å holde et tilbud oppe for allmenheten. Men slik er det altså ikke, den meste av maten blir spist hjemme, lagd på et lukket kjøkken i egne gryter, om man kan uttrykke seg slik.

Søndags middagen i dag ble ikke noe unntak. Ei bukkelår steik vi fikk av mamma og pappa for ei tid tilbake ble lagt i ovnen her, poter og grønnsaker i kjelen, brun saus, tyttebær ble hentet ut av kjøleskapet og så var det klart for et veldig godt måltid. Helt fint å avslutte helga med en slik tallerken.

Og jeg trur…denne får du ikke på noen restaurant 😉

 

Søndag, det er godt og varmt innomhus så hva gjør vi med det?

Jo det skal jeg si deg -ut og trampe Gekko! Det har de siste turene nå vært litt sure lår i tråkket, det virker som om jeg er nede i en litt kjei tid akkurat nå. Desto viktigere er det å komme seg ut og trampe.

Og om jeg skal få si det sjøl så krever det litt sjøldisiplin å dra seg ut på sykkeltur når kaffen er god og varm en søndag morgen, nattesøvn ikke har vært helt optimal og gradene ute er helt nede på nullpunktet…og alt jeg får i meg er et havre knekkebrød med jordbærsyltetøy…uten smør!!!

Helseeffekt.

Ikke bare skal vi sykle Birken. Nei tanken er jo å vekke kroppen opp fra en litt passiv hverdag og bli sterkere. En sterk kropp står seg, uten at jeg er noe helsepersonell, bedre mot ytre påvirkning. Jeg håper jeg ikke jinxer meg sjøl nå, bank i bordet for å være sikker, men jeg er heldig og har et veldig lite sjukefravær og slik har jeg tenkt å holde det. Så jeg tenker en aktiv kropp er en kropp med bedre forutsetninger for å motstå og takle sjukdom.

Ingenlangtur i dag.

Det ble ingen langtur idag, og godt var vel det for i løpet av de 11,5 kilometerne jeg syklet i dag rakk beina å bli lovlig kalde igjen. Tida brukt på denne turen ble jo litt vel drøy, men jeg måtte jo stoppe langs veien og slå av en prat med et par jegere (pappa) som var på vei til skogs. Noen bilder skal jo også tas, da blir det mye stopp. men det ble nå en time med frisk luft og en fin tur i soloppgangen.

Fint å sykle?

Ja visst er det det. Med sekken på ryggen med ei vekt som skal tilsvare Kongssønn er dette en aktivitetsform som passer fint for de fleste. (Nå fant jeg ut at Kongssønnen min var litt i tyngste laget på 6kg. Kravet er vel 3-3,5kg).

Hvorfor sykkel passer så fint?

Jeg tenker at sykkel passer fint for de fleste fordi du kan justere nivået til å passe deg. Du kan sykle tungt, du kan gire ned og sykle lett, på flat bakke går det lett, i motbakke kan du velge å kjøre gode intervaller, når du er vel oppe i bakken kan du hvile litt i nedoverbakke og være klar til neste tråkk.

På sykkel kan du tilpasse nivået ditt hvor hen du er i formen din, men du kan også tilpasse nivået mens du er på tur, går det litt tungt ei strekke, gir ned og hvil deg opp og gi fullt når du har fått vekk melkesyra i beina igjen.

God tur på din runde. #gekko_letsride går i dusjen med frokost som neste punkt på agendaen.

Da snøen kom.

Ja den kom forrige natta, og forsvant på dagen idag. Det ble en kort visitt, men det er nok et forvarsel på hva vi har i vente. Den får nå bare komme, denna snøen, og legge seg hvitt over mørk bakke, mørk bakke vi knapt klarer å kjøre i om du da ikke har superflotte xenon lamper på bilen din da. Priusen har fine xenon lamper, det er litt værre med gamle gode V70’n da, der sitter det gamle, ikke så gode, tradisjonelle lamper og pærer. En light bar eller et par ekstra lamper hadde gjort seg.

Farsekakene er klar til Jul.

5 kg med farse kan se ut som om det skal ta veldig lang tid å steike, men når man setter to plater i gang, da går det ganske greit. Det tok litt under 2 timer å steike klart 5 kg. Etterpå fikk de et lite oppkok, uten koking…?

Det hadde ikke vært dumt.

Det hadde ikke vært dumt med et par ekstra lamper i fronten på V70’n. Jeg har hatt mange turer opp og ned Trysil i det siste og det å kjøre gjennom skogen, mellom Elverum og Trysil, er veldig mørkt i regn og tåke. Asfalten svelger alt av lys så det er å sitte med øya på stilk for å se etter vilt.

Det hadde kanskje vært lurt å begynne å se hva som finnes av lamper. Har vel aldri noen gang montert ekstra lys på noen av bilene jeg har kjørt.

Hva skal jeg velge?

Eller er det egentlig det?

Når du skal gjøre noe, fullføre noe, så hjelper det ikke å komme “nesten” i mål! Enten så kommer du mål eller så gjør du ikke og ingenting er fullført før du har kommet i mål, gått over målstreken.

Så er da ei uke hvor du har syklet på jobb 4 av 5 dager godt nok? Om målet var å sykle 4 dager på jobb så har du fullført. Har du som mål å sykle 5 dager i uken, da er du ikke i mål, har ikke fullført.

Målsetningen var å sykle 5 av 5 dager denne uka. Det ble 4 av 5. Så jeg kom ikke i mål denne uka, men har da økt fra 3 dager til 4 dagers sykkeluke.

Legitim grunn til ikke å sykle torsdag?

Tja, det var full snøstorm, som bruker å gi fullt kaos på veiene, det slo heller ikke feil denne gangen. Jeg tok V70 på jobb, kommer til Lier krysset og ser en helt enorm trafikk langs veien i stormen. Da tenkte jeg i mitt stille sinn at det var en helt grei dag å ta bilen på.

Jeg grunner litt på hvordan det skal bli å sykle til jobb gjennom vinteren, det er ikke en hyggelig tanke å tenke at jeg skal sykle Rv2, klemt mellom trafikk og brøytekanter på en tråsykkel.

Været og temperatur.

Været kan jo gi sine utfordringer, det kan bli bløtt og kaldt langs en vei på sykkelen. Det kan kjennes litt som å gå i motbakke, å skulle sette seg på sykkelen når det er regn, mye vind og kaldt ute. Det kan friste med bil på disse dagene, men så kommer du frem da til jobb og tenker det at -jeg kunne jo tatt sykkelen allikevel!

Å Sette i gang sykkelturen handler om å få på seg klærne, komme seg ut og trampe. Den første kneika kan være litt vond, litt kald og sur. Men så kommer varmen i kroppen, så står du der foran porten på jobben og kjenner deg sliten, men veldig godt fornøyd med at du tok sykkelen allikevel. Vel hjemme er du kliss blaut fordi sykkelturen til og fra jobb er jo ikke bare en sykkeltur, det skal jo være litt trening i turen også. Så de 14 kilometerne som lå foran deg, de ligger nå bak deg.

Det er litt som å stå opp om morran, det handler om å få hælene ned på gulvet, så er du i gang.

Motivasjon.

Vi så på – Hver gang vi møtes – i dag. OnklP delte litt om sin sang Styggen på ryggen. Om det at det sitter noen på deg og forteller deg at du ikke er god nok, mater deg med negative tanker og roter med hode ditt.

Jeg er så heldig at jeg har folk rundt meg som gjør akkurat det motsatte. Nesten hver eneste dag jeg dukker opp på jobb er det noen som roser og skryter av syklinga til jobb. Det gir en veldig god følelse og boost til å fortsette. Jeg har jo satt meg et stort mål til neste år, vi skal jo sykle Birken (86km).

Så sjøl om hjelmen er isbelagt, har jeg med meg nok motivasjon til å tre den på hode og trampe til isen smelter av den.

Ny tracker da Endomondo annonserte at de skulle legge ned sin app.

Jeg fant meg en erstatter som jeg har brukt ei stund nå, og som jeg tror jeg blir ved. Caynax Sports Tracker. Den virker ryddig og grei med god oversikt i historikken.