Men hvordan åpner du vin din?

Bare en ting, når du ikke har vinåpner, da må du finne det du har. Her måtte vi ty til drill og den groveste treskruen vi fant 😂 Vil du ha vin , ja da blir du kreativ 👍🏻
Ytrefilet av rådyr, vin, poteter, tyttebær og fløtesaus. Slutten på 2021 går mot slutten med god mat og drikke.

Lag en fortsatt god kveld.

Detta klarer’n ikke sjøl idag.

Lite magisk å våkne kliss blaut i senga 03:33 om morran, natta, morran??? Og der ble den natta avsluttet, en ny snørik dag står utafor her, jeg med en pizza bit i hånda og ser ut på webasto’n som har starta i bilen og tenker «detta klarer’n ikke sjøl idag, jeg må nok børste bilen sjøl».

Torsdag idag, lille nyttårsaften og siste jobbdag detta året. Om ei lita langhelg starter 2022.

Lag en fin dag.

Hva hadde du gjort?

Med bare et par dager igjen, hva ville du ha gjort? Det er nesten like vanskelig å å svare på som hva du ville ha gjort om du vant 100millioner kroner.

Vel, det hadde vel vært lettere å tenke seg hva en ville ha gjort med 100millioner enn om du bare hadde hatt et par dager igjen. Med penger på konto hadde det vel bare vært å sette seg ned og planlegge alt man skulle ha gjort, min Bucket-list hadde blitt lang, der hadde jeg nok fått litt panikk på den tids klemma igjen. Dog er det et langt mer hyggeligere senario enn om du bare hadde hatt et par dager igjen.

Med bare et par dager igjen hadde nok panikken slått mye hardere inn, kanskje så mye at du ikke hadde klart å foreta deg noen ting, blitt helt paralysert. Men om du hadde klart å tenke litt, snurr hode rundt det at det bare er et par dager igjen, hva hadde vært viktig for deg om du sto ovenfor et slikt senario?

Her sitter jeg med en pizza, siste kvelden i huset dette året, jeg har bare en to dager igjen, jeg nyter pizza’n min, en kald øl fra kjøleskapet hvor det ligger flere kalde øl som jeg veit jeg ikke rekker å drikke opp de par neste dagene.

Jeg tenker at det går fint tross alt.

Hva tenkte du når du leste teksten over bildet?

Jeg tenker det at du kanskje sitter å tenker på alt du har utsatt i 2021, ting som kunne vente litt, ting som kan utsettes gjøres en annen gang. Det er en skummel tanke, det kan faktisk skje det at du en gang kommer dit hen hvor at det ikke kommer flere dager, at du fikk utdelt et visst antall dager, ville du da utsatt ting du ville gjøre? Jeg tror nok at da ville du prioritert litt annerledes, levd litt mer, fylt livet ditt og tatt noen sjanser.

Men gjør og levd etter egen evne uten at det går på bekostning av andre. Når du gjør, lever, utfolder, opplever, så skal det skje uten at det går på bekostning av andre. Vær ærlig og oppriktig, stå i deg sjøl.

Jeg har ikke bare noen dager igjen, så vidt jeg veit, men det er bare et par dager igjen av 2021. Det du har utsatt i 2021 vil du, mest trolig, ikke rekke å gjøre i 2021, det toget har gått. Hva føler du når du tenker på alt du skulle gjøre dette året, som nå har to dager igjen og du ikke har fullført?

Jeg sitter her og tenker på alt jeg har gjort, ikke skulle ha gjort og hva som ligger der fremme i fremtiden. Det er bare et par dager igjen så er 2021 et år i minneboka, minnene forblir, de kan ikke viskes ut, god og vonde så blir de stående der for evig tid. Noen ganger kunne jeg godt ha tenkt meg å kunne skrive om minnene, men minner er sekken du bærer med deg, den gjør deg til den du er.

Når du nå går inn i 2022 med minnene fra 2021 og står ovenfor valg, ta da et steg tilbake, tenk på dine erfaringer, god og vonde, og ta gode valg som gir deg gode minner gjennom 2022. Vær litt kritisk, det er ikke alle eller alt du vil ha med deg som et minne, det er ikke verdt det.

Et nytt år står og banker på.

I 2022 har jeg tenkt å gjøre ting litt annerledes, det blir en endring på denna karen her. Som jeg skriver litt over, minnene og opplevelsene, de har gitt noen erfaringer som har satt spor. 2022 startes med blanke ark, men med et helt liv av erfaringer, valg vil bli møysommelig vurdert før valg blir tatt, nåløyet har blir trangere.

Så om du har noe du ville hatt ugjort, noe du skulle ha gjort, bruke et par dager på å tenke på hvordan du skal fylle sekken din med minner i 2022. Det nye året står og banker på, det er ditt, vær nøye på hvem og hva du tar med deg. Ikke alt eller alle er verdt en plass i minne sekken din.

Jeg er pakket og klar for en tur til vinterland. Det skal bli et fint avbrekk, et punktum for i år, starten på et nytt år.

Har du tanker om temaet så kommenter gjerne, ellers så får du lage en fortsatt fin kveld. 

 

Når du står for nære kanten og er på tippe punktet.

Jeg skulle bare skyve vekk litt snø på kanten, litt der som tilhenger’n står, det kunne blitt slutten på atv’n i kveld.

Det er en ting med de atv’ene når du skal rygge, de lystrer like godt som en hingst i brunst…helt umulig å snu! Sånn blei det med atv’n her også, jeg prøvde å kjøre litt fremover, litt bakover og alt jeg oppnådde var å komme nærmere og nærmere kanten. Jeg tenkte ei stund at jeg skulle ta sats, gi full gass og vri atv’n slik at jeg fikk den retning bakken jeg sto ved, for så å kjøre ned den. Jeg tok ikke den sjansen, med skjæret på ville det blitt bråstopp i bunn av bakken.

Hvem skulle jeg ringe? 

Så kom jeg jo på det at jeg har jo XC70! Da var jo ikke detta noen stor utfordring, en stropp i henger festet på bilen, en stropp i henger festet til atv’n, som jeg satte i fri, så var den oppe og på trygg grunn. Men nå var jeg litt usikker på utfallet, blir ikke å kjøre så nære den kanten en gang til. Hadde den tippa ned den kanten hadde den rulla rundt og slått i stykker styre, speil og hendler. Godt det gikk bra.

Fortsatt god kveld. 

Der slo følelsen av dårlig tid inn igjen.

Mens jeg sitter her på sofaen da, mens snøen faller ute og begraver bilen min, detter det inn tanker om at nå er det jo snart ett nytt år. Det er tippe punktet jeg venter på, at det skal bli januar og jeg kan telle ned mot sommer og ei tid, ja, jeg er mer glad i.

Denne sesongen blir travel. Ikke bare skal jeg kjøre så mye mc jeg bare kan, men jeg skal også ut og gå noen turer. Det skal jammen hardt la seg gjøre om jeg rekker alt denne sommeren, men det er jo bare å ikke sitte på rompa, knyte på seg skoa og trampe i vei.

Mc har jeg ikke begynt å planlegge ennå, men til fots ser det ut til at Norges høyeste topp skal bestiges 11.06.2022. Det skal jo bli spennende.

Men nå er det en ny dag på jobb, et par til så bærer det til fjells.

Og det har jeg tenkt å fortsette med!

Det var nå som pokkers å kaldt det var idag. Jeg har nå en slik Webasto i bilen, den var stilt inn så bilen skulle være klar til avreise 0615. Jeg skvetter nå opp her før klokka 0530, ut i bilen etter min vanlig bolle med “kønn” og yoghurt. Hmm bare halve ruta er isfri? Ok da må jeg gjøre et lite tiltak. Bilen er for så vidt lunken og god inni, men…men ruta er ikke helt rein 🙁 Så skal man kanskje ikke forvente at den skal være helt rein heller med -18,3’C ute. Jeg suser av gårde til jobb, det kommer varme ut fra ventilene, men ikke sånn kjempe varmt, når jeg nærmer meg jobben hjelper det på. Sjøl med Webasto tar det noen minutter å få opp varmen i et så kaldt klima, en får være glad det kommer en lunk 😉

Det skal nevnes at min jobbreise tar 10 min kjøring. 

Jeg holder meg helt negativ, og det har jeg tenkt å fortsette med, så langt jeg kan gjøre noe med det. Negativ er noe alle burde har som mål nå om dagen, her vil vi ikke ha noe som helst positivt, bare så du er klar over det!

Og da mener jeg Covid hurtigtesten, den skal få være negativ så lenge det er mulig å holde den slik. Trim, Covid test og nå middag, det går slag i slag, men det holder meg i gang, og det trengs 😉

En tur i kjellern med sykkel, er en blaut affære. Plan om tur ut ble skrote da det var litt for kaldt i stua etter jobb, med spinning sykkel hjemme kan jeg både fyre og trimme. 

Nå blir det middag foran tv’n. Lag fortsatt fin kveld. 

Innebygd og like sikker som banken.

Ja mens noen ligger å sover får andre friste seg ut i kulda. Jeg trudde at det skulle bli skikkelig hardt å stå opp idag, neida, jeg våkner før alarmen 0530. Jammen da er det jo greit da, opp og hoppe og ut i kulda på jobb. Like sikkert som banken det 👌🏻

Godt å se at bilen varmer seg før en skal ut.

Og tilligg ble godt!

Ja du veit, jeg tok opp den ribba tidlig, et par dager føre jeg skulle bruke den, redd var jeg for at den skulle ha liggi for lenge. Men så sier Lene Elisabeth (Link til hennes blogg) i en kommentar at ribba ligger jo et par dager med krydder på, da var det jo ingen fare…pjuhh. Ja, jeg slapp å ringe etter pizza.

Det ble en koselig og god middag.

Tusen takk til AG og unga for at dem tok turen idag, og Amy da, må ikke glemme Amy. Koselig å møtes og prate sammen over et måltid. Nå skal jeg skifte over til joggebukse og legge meg litt på sofaen med en kald øl. I morra er det tidligvakt.

Lag en fortsatt god kveld. 

 

Hvor lang tid tar det å tine ei ribbe?

Det var en ting jeg var redd for, hvor lang tid tar det å tine ei ribbe? Jeg var så usikker på det, sjøl om detta er noe en har gjort i mange år, at jeg tok den opp forrige kvelden, så den er tint ja. Men så kommer det nye tanker i hue da “ho har vel ikke liggi for leeenge på benken nå da?” Gubba Noa sier jeg, er det ikke det ene så er det det andre.

Tenker mye på et ordtak når jeg havner i slike situasjoner. 

Du har sikkert sett Max Manus. Det var en ting som Kongen sa til Max Manus i den filmen “Det vil helst gå godt, Manus”. Det er en setning jeg sier til meg sjøl når jeg mister litt fotfeste, hvor hen jeg måtte befinne meg -det vil helst gå godt.

Så jeg setter min lit til at detta også går godt, med ribba altså. Jeg får middagsgjester idag som jeg gjerne vil skal få en god matopplevelse. Meen skulle alt gå til dunndass kan vi alltids bestille en pizza…håper nå inderlig jeg slipper det da.

Prøver å få litt oversikt. 
Fortsatt litt kaldt ute så fyr i peisen er høyst nødvendig, og koselig. 

Koste meg litt i går med Julegaven fra brorsan og Connie.

Når du får en hel ryggsekk med speke pølser, flatbrød, syltetøy og kjeks, ja da er det bare å spørre seg “har jeg nok vin til detta?”

Det hadde jeg, ihvertfall ei stund til, den er litt udrug den 3litern. Det ble et helt måltid av denna tallerken, jeg ble mett, salig og trøtt. Det ble ikke så seine kvelden, natta begynte på sofaen, så ble det senga til øya spratt i dag. Klar for dagen med støvsuger og forberedelser.

Jeg går og putter en pinne til i ovn og ønsker en fin 2.juledag.