Kan det være…

…kan det være, eller er det for tidlig? Uansett, for en dag det har vært idag. Den sola høyt på himmelen gir liksom et håp om at vi nå har snudd mot lysere og varmere tider, men ikke se på gradestokken for den har vist at vi fortsatt er i vintermåneden 🥶 -16’C på dagen er kaldt nok.

Morran har vært litt tung, hode kjennes litt tungt.

Det er noen dager som er sånn, det er langt mellom dem, men når de er der er det tungt. Du kjenner ikke helt gløden når det er slik, og det er ikke helt fritt for at det kan være litt vanskelig å gi av seg sjøl når man ikke er helt i balanse.

Det er da det er så fint å møte noen så fort du kommer gjennom døra inn til kjøkkenet, en med et smil fra øre til øre, et lurt smil, veldig lurt smil, iført kokkeuniform og alltid med -Halla Knutern, åssen er livet i dag?

Jo da du møter en slik kar på jobben, om du så skulle hatt en litt tungt start på morra, en dårlig natt med oppbruten søvn over altfor få timer, jo da snur humøret i takt med kaffekoppen som tømmes og du er klar til å gå inn på avdelingen og ta imot de små.

Jeg kommer nok til å savne å møte deg på kjøkkenet om morran når jeg kommer inn med ei brokete natt, men jeg veit du har gitt din arvtaker god opplæring, kanskje jeg fortsatt får høre -Halla Knutern, åssen er livet? også i fremtida.

Lykke til på nye veier Tommy 😉

Jeg trenger 17cm, men til nå har alt vært for trangt!

Det er jo helt utrolig at det skulle være så vanskelig å finne nok rom, jeg trenger 17cm, eller nærmere bestemt 2x17cm for å få plass.

Nå har jeg lagt ut søk, trålet hele nettet, men jeg finner ingen match!

Nå trur jeg at jeg må ut å finne noe helt nytt.

Ja det er ikke bare bare å finne rett møbel når du skal ha en tv benk med plass til en stor forsterker og en stor senterhøyttaler. Store, jo de er sånn passe store, store nok til at det blir litt kinkig å finne en tv benk som har plassen de trenger.

Både forsterker og senterhøyttaler er 17cm høye, så jeg trenger to separate hyller, eller ei stor hylle i midten av en tv benk for å få plass til enhetene.

JYSK
Her er det nærmeste jeg har sett en tv benk som kan passe, mål er tatt så jeg får gjøre meg en tur ned med tommelstok og se om ikke en benk fra de passer. Denne benken er også mest lik et skap jeg allerede har stående i stua.

Også ser jeg muligheten til å ikke montere inn den midthylla der, kanskje jeg får plass her?

 

Putt en pinne i ovnen, det er kaldt.

Stabilt kaldt.

Med -16’C måtte det bli en tur til huset og fyre litt idag. Det var ikke mer enn 13,6’C i stua, ikke akkurat komfort temperatur, litt iskaldt grøss rett og slett. Men det blir nok mer stabilt når jeg får tent i peisen hver dag, ikke bare noen timer nå og da. Fra søndag blir dette fast bopel, da skal jeg få varmen i veggene.

Det er nesten klart, bortsett fra pynting, lurer på om jeg må outsource den, eller hva det nå heter, for jeg er ikke en slik pynte person. Skal ratt se brorsan fikser det 🤣 han som dro i gang pynting sist vi var oppom en tur.

Jau, det blir nok bra. Nå er denne dagen over, temperaturen synker stadig her så natta ser kald ut. På med nattsokker og lue…eller da eventuelt sove med t-skjorte 👌🏻

Ses til en ny kald dag i morra ❄🥶❄ og med flere oppdateringer gjennom helga fra [email protected]øli 👍🏻

Detta skal jo ikke gå an!

Kjære vene, er det mulig!

Jeg har kjørt to runder med tilhenger, sykler og et lass med ved. Så langt så bra, det gikk jo fint. Så kommer jeg hjem, det er kaldt, jeg vil inn, jeg vil ut av kulda og en temperatur som ligger på -13’C.

Så jeg forter meg, kobler av tilhenger, ledning og sikkerhetswire og løfter den av kroken. Vi har brukt Honda’en til dattera på turen så jeg skal bare kaste lastebåndet tilbake inn i V70’n…ja det er da det skjærer seg! Jeg tar opp bakluka, kaster noe inn i bagasjen og slår igjen døra…og der…der går sentrallåsen på! Og utenfor står jeg igjen med lastebåndet i hånda og nøklene inne i bagasjen på bilen…shit!

Det er ikke bare nøklene til bilen, men begge settene til huset jeg leier! Så der står jeg i -13’C et lite øyeblikk og lurer veldig på hvordan jeg skal ta meg inn i bilen, få tak i nøklene til huset, til Priusen, ja alle nøklene mine. Så slår det meg at jeg har reservenøklene mine i huset. Så da er det bare å hiv seg i Priusen, med nøkkelsettet som AG hadde i sin veske, ringe på døra til huseier og låne ekstra nøkkelen, låse meg inn og hente V70 nøkkelen fra komoden i gangen.

Hva skjedde?

Sjøl om jeg kastet feil, kastet nøklene mine inn i bilen istedet for lastebåndene så skulle den da ikke låse seg, med mindre jeg var så uheldig at de landet slik at knappen for låsing ble trykket inn, det er jo som å vinne i lotto, at nøkkelen skulle bli aktivert akkurat i det døra ble slått igjen 😀

Jaja, det løste seg til slutt. Nå skal nøklene deles opp, nå skal ikke alle sitte på samme knippe, både bruksnøkler og reserve nøkler.

Lunsjen alle vil ha.

Nudler med kylling og grønnsaker, ja det er lunsjen alle vil ha, ihvertfall jeg, så når det blir noe til overs er jeg ikke sein med å forsyne meg litt av restene.

Så de skivene jeg har liggende i kjøleboksen, ja de ja, de er jeg redd blir tråe å spise i morra. Mulig jeg burde ha laget meg ei ny matpakke?

Nahh vi tar sjansen, ikke på at det skal gå bra med matpakka, men at det skal være rester igjen i morra også 😀

God morgen min sotmørke venn.

Minner kommer i mange former, noen ganger i form av et sotlagt lite lykketroll. Dette er minner ifra en tid, en svunnen tid, en falmet tid, fra en tid da jeg ennå var en liten tass som ikke visste veien foran meg…nå ble det rart her…men det er fra da jeg var en liten gutt ja, da vi barnebarna så gjerne ville overnatte hos bestemor og bestefar hver dag.

Men var han så lykkelig han da, det sotlagte lykketrollet?

Det får vi kanskje aldri svar på, han hang nå der i midtspeilen på den gamle Volvo’en til’n bestefar. En Volvo som aldri gikk en meter før pipa var tent, derfor er vårt lille lykketroll så sotlagt, han hang midt i piperøyken når starteren på Volvo’en dro i gang motoren, bakken sto å skalv, turtallet var så vidt over kvelegrensa, pipa ble tent og vi å vidt så hvem som kjørte bilen ut av garasjen når vi skulle være med bestefar og bestemor på tur.

Var han glad? Ja jeg tror faktisk det, han brydde seg nok ikke så mye om røyken som kom ut av pipa, den tjukke gråe røyke som oste fra pipa og fylte bilen. Jeg tror faktisk lykketrollet, vår sotlagte lille venn var glad for hver gang vi skulle ut og kjøre, se smilet og de våkne øynene, det blide ansiktet, klart han gledet seg og hadde det bra.

Det var kanskje noen annet for oss andre, faktisk med lunger og luktesans, som skulle sitte i bilen med pipa til bestefar, men med ei lita sprekk i sideruta så litt av røyken ble luftet ut klarte vi turen med den gamle Volvo’en. Slik var det å vokse opp på den tida, og veit du hva…det gikk bra!

Takk for gode minner min sotlagte lille venn, lykketrollet. Godt jeg ikke hadde mistet deg.

Var lunsj bare noe jeg skulle holde ut på til middag?

Jo det var det jeg sa forrige dagen her, men kunne jeg kanskje tatt litt feil? Er det mulig at lunsj kan være litt mer enn bare to knekkebrød, eller to brødskiver?

Det er nok ikke helt fritt for at noen synes jeg spiser litt for lite og tynn lunsj. Og kaaanskje jeg skulle legge litt mer flid i lunsjen min, sa ikke jeg noe om at god lunsj kunne øke humøret? Jo jeg sa vel noe om det, betyr det at jeg nå bør tenke på hva jeg skal…nei ikke til i morra, jeg har jo allerede to skiver liggende i en matboks på jobb 🙈 Vel vel vel jeg får ta det igjen en annen dag 😉

Takk for kjempegod lunsj idag 👌🏻