Fikk du liksom ikke nok?

Det måtte bare gjøres en tur idag, for kaldt å sykle, fryser så på beina, hvordan ta seg rundt Vingersjøen, jo fikk vel prøve å se om det gikk på beina da.

Jo det gikk fint det. En runde på 15,7 km på gikk fint. Så nå murrer det fint i beina, da blir det godt å ta kvelden.

Skulle egentlig løpe gjennom skogen.

Men da du løper ut når sola går ned, da blir det mørkt på runden. Så det ble å løpe riksvei 2 hjem fra Kongsvinger, det gjorde ikke så godt for det kneet som har tulla på seinhøsten.

Men jeg fullførte nå runden som planlagt.

Statistikken på fart er nok ikke så bra, men det fikk bli slik når knea ikke holder følge med resten av kroppen, for den tåler visstnok mer har jeg funnet ut. 

Lag en god kveld. Her skal det dusjes og spises.

Prøvde å finne frem boksene, men det ble et par ting opp og resten ned i kjellern igjen.

Det ble en landsby, kjempefin vinterlandsby, ei pute, en snømann statuett med opp fra kjelleren, så var jeg ferdig med den pyntinga. Dette fikk jeg rett og slett ikke til.

Det får bare bli litt enkelt i denne Jula.

Detta fikk vi til.

Det var nå litt mer enkelt å gjøre praktiske ting idag, som å få kjettingene på traktorn. Det er vel ikke meldt om enorme snømengder, men det er ikke noe moro å stå og legge på kjettinger i -20’C så vi gjorde det idag da det enn “bare” var -12’C.

Nå som kjettingene sitter på skal det snø veldig ubehagelig mye før det blir noe problem.

Nå er det faktisk -14,5’C i skrivende stund og vi har igjen REKORD på strømprisene, ikke bra!

Lag en fortsatt fin kveld med fyr i peisen.

Kort holdbarhet.

Kunne ikke det som var godt og hyggelig ha en lengre holdbarhet? 

Hjemme igjen etter en tur i fjellheimen. Det var faktisk ikke så mye snø der som jeg fikk inntrykk av på noen bilder jeg hadde sett. Men det er helt klart at vinteren har kommet for å bli der oppe nå. Kuldegradene holdt seg kalde gjennom hele dagen, høyeste temperatur midt på dagen var ikke mer enn -8’C. Det blir spennende neste gange turen går oppover, da må nok skia med, da blir det en tur på vidda.

Nei, nå er bilen og alt utstyret ryddet ut, det er fyr i peisen, tv’n står på i bakgrunn og jeg får svinge meg en tur i dusjen. Det er et sånt trengende behov for en dusj da en har vært borte et par dager.

Lag en fin 1.advent. Her har det ikke kommet opp noen lysestake, får vel prøve å få opp en til nesten søndag.

XC70 er en knakende god bil til dette formålet. Snø og is på veien, gode dekk og du kjører bekymringsfritt om du kommer deg dit du vil. Dette var grunnen til at jeg valgte denne bilen.

Snøen kan gjerne komme nå.

Fælt å si det, men nå kan gjerne snøen komme. 

Det er jo klart for snø her nå. Nå var jeg ikke ikke ute å gikk i fjellet idag, men det ser ut som det er kanskje litt på grensa mellom hvor det er greit å gå på beina til der det egentlig er greit å få skia på beina.

Det ønskes snø i fjellheimen. En ting er sikkert, den kommer 👍🏻 Da skal skia på beina.

Idag var det godt å stå opp. Lyset fra stjernene ga en fin temperatur i rommet en mørk november morgen.

Å se tilbake på det som var uten slør for øynene. 

Idag var det faktisk greit å stå opp. Et slør, en kraft, en lenke har sluppet taket. Det er jo så klart helg, denne helga har jeg sett frem til i et par uker nå, det hjelper så klart på. Etter de siste par dagers påkjenninger og mentale utfordringer var det lettere å sette beina på gulvet denne morran enn det det har vært i det siste.

Ny dag og nye muligheter med blanke ark og JEG velger mine egne fargestifter.

Såret der lenkene satt, de trenger nok litt tid til å gro. Men tid leger alle sår, noen trenger bare litt mer tid enn andre. To sår skal leges.

Lag en god helg. Neste post kommer fra et snølagt vinterland. 

 

Det er ikke alle du bør ta med deg på veien videre.

Det er mange mennesker man møter gjennom et liv. De fleste er gode å ha med seg på veien. Det finnes mange gode støttespillere, rådgivere og kunnskapsrike mennesker som sitter med mange gode råd og livserfaringer det er godt å støtte seg på og lytte til. Er man lydhør på disse menneskene og tar rådene til vurdering når du skal gjøre valgene dine, så har du en god sjanse for å gå en god stødig vei.

Så er det noen ganger man møter mennesker som har litt andre intensjoner. Det er de som har, kan det virke som, har behov for å lage uro rundt seg. Om det ikke har vært diskusjoner, blitt diskutert og kverulert i løpet av en dag, så er det liksom et mål å få til slikt i løpet av dagen. Slike mennesker er slitsomme, men fordelen er at man veit hvem dem er og kan på forhånd forberede seg når slike må møtes.

Så har du de du ikke ser før det er for seint, alt for seint. Dette er de verste du kan bli utsatt for. Det er de menneskene som gir deg inntrykk av at de er like deg, samme interesse, samme behov, bekrefter alle dine tanker og følelser som du deler. Så…så viser det seg at ingenting av dette stemmer, alt er bare sagt for at du skal høre det, sagt for sin egen del til utnytte og bruke deg så lenge det passer for seg sjøl, for så å trekke seg med et glatt “beklager”.

Det er faktisk ikke alle man kan passe seg for, noen er så gode til å sno seg at man ikke blir obs før det er for seint.

Kranglefanter, kverulanter, ja alle disse er kje å være rundt. Disse menneskene er bare slik, de kan nesten ikke noe for det. Men verst er det med de som er så bevisste at du ikke ser dem før det er for seint, disse menneskene har en gjennomtenkt plan når de trer frem i sine spindelvev av løgner. Disse menneskene kan fort gjør mye skade.

Lenge sida jeg har delt slike refleksjoner. Ønsker alle en god kveld og fri fra alle slike opplevelser. 

Kan denne være nok til to?

Milla mente det ikke var nok at jeg testet madrassen aleine, ho kom å la seg oppå meg. Det kunne nok være at den var litt tynn, med to på 😉

Lag en fin lillelørdag. Her skal det prøves med litt mer en 1,5t søvn denne natta.

 

Frossen gjennomblaut.

Det er akkurat så det går med det skotøyet jeg har. 15km i en minusgrad er grensa, jeg er sånn passe kald på beina etter den turen. Men jeg måtte bare trampe en tur idag. Rastløs kropp klarer ikke hvile. Men nå kjennes det helt greit med en kopp kaffe på sofaen.

Lag en fin kveld.

Når du trenger ei stripe eller tre.

Jeg veit det er mandag, men trenger du ei stripe så trenger du ei stripe. Sånn er det bare. Og idag trengte jeg faktisk tre striper.

Blei litt seint med middagen, men jeg får ikke laget den noe før så sånn må det bare bli. Middag spist, og øya begynner å bli tunge. Da er det bare å snurre i gang kaffe, som idag også fikk selskap av tre striper….sjokolade.

Nå var vist klesvasken her klar. Så mens jeg henger opp en vask får dere fortsatt lage en fin kveld 🙂