En lengre tur med Prius Plug-in. 

Turen ble på 407,9 km. Det ble tur-retur Kristinehamn. 4 voksne i bilen. Dette er den mest krevende turen vi har hatt med bilen, da tenker jeg på at snittfarten på denne turen er forholdsvis høy. Den var på 74 kmt. Det går mye i hastigheter mellom 100-120 kmt, og litt over det om man tar en forbikjøring. Cruise controllen (adaptive) blir flittig brukt og kjøremønsteret ble derfor påvirket av bilene foran oss, hvor da hastigheten blir noe ujevn. 

Kjøremodus står på normal. Hybridsystemet går hele turen og batteriet er ladet opp fra start. Klima i bilen står på ECO, temperaturen varierer vi mellom 20-22’C mens temperaturen ute går fra 15’C da vi reiser om morran til helt oppe i 24’C når vi skal hjem. 

Bilde av info skjermen føre avreise. Frua startet og kjørte halve turen 203,8 km. 

Bilde av info skjerm ved reisemålet.  

Bilde av info skjerm hjemme. 

Vår Prius Plug-in gjør denne turen på 0,39L pr mil. Vi har kjørt på 36% strøm og hatt en snitt hastighet på 74kmt. Ettersom bilen hele veien har gått i Hybrid modus er batteriet helt opplade når vi kommer hjem. Det laveste batteriet har ligget på er 97%. 

Score på turen blir 86/100 og kommentaren i displayet er at kjøringa er bra, men at vi kan bruke klimaanlegget mer økonomisk. Med 24’C i skyggen utenfor bilen blir det ikke aktuelt, vi trengte å bruke klimaanlegget sånn som vi gjorde for å holde en levlig temperatur inne i bilen. 

Godt fornøyd med resultatet etter turen. Det er en krevende tur med høye hastigheter og gasspådrag. Neste tur får bli på “vanlig norsk vei” hvor snitthastighet faller betraktelig. Da får vi se hva det gjør med forbruk og andel kjørt på strøm i hybridmodus. 

#blogg #toyota #prius #plugin #hybrid #2017 #el #touring 

 

Frokost på “krakken” føre Sommertoget ankom Kongsvinger stasjon. 

Det måtte til en skikkelig vask på Goldwingen føre avreise. Mange dør i trafikken, men godt er det at vi snakker om insekter 😛 Etter 45 mil i går ble det noen lik i lakken og på vindskjermen 😀 

Der kommer Sommertoget rullende inn. 

Ja det koster da 30 kr å stoppe i byen for å delta på “folkefest”. 

Svært høyt oppe og en modig mann kommer skridende på stylter. Da jeg fikk øye på denne karen tenkte jeg på en skrekkfigur som går ved navnet Slenderman. Det er ikke en så hyggelig mann som denne. 


(Bilde lånt fra Dead Line)

Om ikke selfier så måtte vi jo ha bilde med Sommertoget i bakgrunn. 

#blogg #sommertoget #nrk #kongsvinger #stasjon #goldwing #honda 

Om ikke tittelen stemmer for hele turen i går så stemmer det godt for de siste 4-5 milene. 

Runden på 45 mil gikk opp mot Trysil, over til Selen, ned til Torsby og så hjem til Kongsvinger. 

En fin runde som egentlig skulle hatt sitt vendepunkt i Røros. Men det var liksom noe som ikke stemte i går da jeg suste oppover mot Trysil. Musikken i hjelmen var der, matpakka lå baki, tanken var full og med rekkevidde fint til å kjøre rett til Røros. Men det var noe som ikke stemte i forhold til turene jeg har kjørt før i sommer. Hva i all verden var det? 

Jo selvfølgelig! 2.piloten min var ikke med! Det var det som manglet. Vi har kjørt med musikk og praten i hjelmene, men nå var det ingen der, i hjelmen min, bare musikken. Da jeg kom til avkjøringa som går over til Selen tok jeg av der og valgte å ta nesten samme ruta som jeg gjorde med Harleyen i fjor, motsatt vei. 

Det var ikke mange sykler på veien. 

Så begynner galskapen. Når jeg svinger inn på kjøpesenteret i Torsby ligger bensinnåla farlig nær den røde streken på tankmåleren. Jeg setter Goldwingen på støtta for å ta meg litt vann, jeg lar motoren gå. Da jeg skal sette meg på igjen ser jeg at nåla viser tom tank, og lampa lyser. Når jeg retter opp igjen sykkelen kryper nåla opp, til litt over den røde streken, lampa slokker. I teorien, som angitt i boka, så skal det være ca 4 liter igjen på tanken når det begynner å lyse i lampa. Det vil si at jeg skal kunne kjøre ca 8 mil på reserven. Det er 76 km Kongsvinger. Jeg tar sjansen! 

Et sjansespill som gjør at turen hjem blir litt mer spennende enn jeg egentlig syntes var greit. Da jeg kjører inn på bensinstasjon, samme stasjon som jeg fylte opp tanken føre turen, ligger nåla under det røde feltet på tankmåleren. 

Her har jeg 283,9 miles på trippen som blir 456,8 km. Når jeg fyller opp får jeg 22,99 liter på tanken, tanken er på 25 liter. Altså jeg kommer inn med god margin og ennå 4 mil til i rekkevidde…og hjerte i halsen. 

Sånn, da er det prøvd. Neste gang vi er på tur fyller vi litt føre nåla går i bunn 😉 

#blogg #goldwing #honda #selen #torsby #trysil #touring #runningonepmty #july #2017 #mc 

Med noen flere mil i Priusen har vi fått prøvd oss frem litt i de forskjellige kjøremodusene som er på bilen. Vi har fått prøvd to turer nå med forskjellige moduser. 

Handletur til Kongsvinger: 
Vi starter bilen hjemme og setter den i Hybrid (HV-modus) med en gang.
Bilen starter i Elektrisk (EV-Modus) som standard når du starter bilen, så sant det er strøm på Plug-in batteriet. 
Vi kjører til Kongsvinger sentrum, ca 10 km. Vi har 4 stopp rundt om i byen, det blir småkjøring mellom hver stopp. Hele turen går bilen i Hybrid. 

Hele byturen blir 23,6 km lang. Vi har ikke brukt noe av Plug-in batteriet ettersom vi bare har kjørt i Hybrid. Det har fortsatt sin rekkevidde på 50,5 km. Bensinforbruket ble 0,4L pr mil. 

 

Charge modus:
Vi starter hjemme med fullt Plug-in batteri. Målet for turen var ikke bare lunsj, men å prøve Charge modus, lade Plug-in batteriet under kjøring. Først måtte vi tømme Plug-in batteriet. Det tok, sjøl med hard pedal, 43 km føre bilen gikk over på Hybrid modus. Da bilen gikk over i Hybrid hadde vi 16 km igjen til Charlottenberg. Når vi skulle hjem igjen satte vi bilen i charge modus. Ved start hadde Plug-in batteriet en grønn strek i indikatoren og displayet viste 0,0 km el-rekkevidde. 

Priusen går i charge modus hele veien til Kongsvinger. Det blir i alt 42,5 km. På denne strekningen klarer Priusen å ladet opp Plug-in batteriet til å gi en rekkevidde på 36,6 km kjøring i EV modus, rein el-kjøring. Det går da selvfølgelig på bekostning av bensinforbruket som havner på 0,66L pr mil. Allikevel kjører vi denne turen totalt på 0,3L pr mil. 

På bare 42,5 km lader Priusen opp Plug-in batteriet fra 0,0 km el-rekkevidde til 36,6 km el-rekkevidde. 

Det er morsomt å kjøre Prius med disse funksjonene. Man blir veldig bevisst på å kjøre “riktig” og få best score når man er ferdig med turen. 

Neste test blir å kjøre en lengre tur med kun Hybrid modus. 

#blogg #toyota #prius #plugin #hybrid #2017 

Første litt lengre turen med Toyota Prius Plug-In ble til selveste Eidsvoll bygningen. Det var en første gang for både bilen og oss. 

Vi starte hjemmefra med fullt batteri. Det sto at vi hadde 46km rekkevidde på bare elektrisk da vi trykket inn startknappen. Det endte opp med at vi kjørte 47,1km føre bensinmotoren begynte å gå. Vi hadde en stopp på butikken og motorveikjøring fra Kongsvinger til Skarnes. Bilen ble satt i ECOmode før avreise. Ute temperaturen lå mellom 18-20’C og klimaanlegget ble justert mellom 18-21’C. 
 

Bensinforbruket opp til Eidsvoll ble til slutt 0.14L pr mil. Det kjennes greit ut 😉 

Det slo meg litt når jeg satte bilen midt i sola at ting har blitt litt annerledes enn før. Før satt vi bilen i skyggen for at den ikke skulle bli så varm, nå setter jeg bilen i sola for at jeg skal få ladet batteriet med solcellepanelet på taket. 

Hele turen våres til Eidsvoll i dag ender med et snitt på 0.23l pr mil på 158.8km. 

Score for turen ble som på bildet. 

 

#blogg #toyota #prius #hybrid #plugin #2017 #eidsvoll #grunnloven #norge 

Det ble en stor merkedag for oss denne dagen 13.07.2017. Vi fikk vår nye Toyota Prius Hybrid PHV Plug-In Solar. 

Birger Bie er som alltid med i bilen vår. Han har vært med i våre biler siden 1996. Han var en barne tv figur som unga fulgte med på, han kom med sikkerhetstips. Dette tok vi med oss i bilen og det ble slik at han alltid passet på at selen satt på føre vi kjørte. 

Vi takker for en hyggelig mottakelse av Patrick på Toyota Sulland Kongsvinger. Takk for hjelp og prøvekjøring av flere modeller føre valget falt på Prius Plug-In. 

#blogg #bil #toyota #prius #plugin #hybrid #2017 #sulland #kongsvinger 

Vi sparker igang ferien 2017 med en flott motorsykkeltur til Korset på Røjden, videre til Torsby, Sunne og Charlottenberg. 

Ca 250 km skulle det bli føre vi var tilbake. 

Utgangspunktet for turen er Krakken på Circle K Arkovegen. 

Fremme ved Korset på Røjden. Fra Circle K hadde vi nå tilbakelagt 70 km. 

Litt informasjon om korset finner her på denne linken Korset på Røjden.  Eller om du Googler det. 

Frua har vært og sett på korset i bakken. 

Det ble en liten kaffepause her. Det er ikke mangel på gode historier og snertne replikker på denne lattermilde gjengen. 

Med en knott-bestand som kan gjøre selv en vampyr blodfattig kombinert med surstoffmangel etter latterkuler, så var det bare en ting å gjøre, reise videre på ruta vår. 

I Torsby fikk jeg se at det sto Just Married from Italy to Nord Kapp på sykkelen ved siden av meg da vi parkerte. Detta syntes jeg så spennende at jeg måtte bort til dem og slå av en prat. Det viste seg at de hadde giftet seg 11.juni og hadde kjørt fra Italia til Nordkapp. En riktig frisk tur. Vi ønsker de en fortsatt god tur hjem. 

Ettersom dette var en matpakketur var det nå på tide å finne frem matpakka. Jeg hadde gjort det veldig lett med et par rundstykker. Da jeg så hva TJ hadde tatt med angret jeg på at jeg ikke også hadde tatt med mitt stormkjøkken. Neste gang, neste gang 😉 

Veldig trivelig matpause. Jeg ble spurt om jeg ikke kunne brette ut grillen i fra den ene sideveska på Goldwingen. Det kunne jeg ha gjort sa jeg, men jeg har glemt å bytte propantanken 😛 

Kaffepause i Charlottenberg. 

 

Tilbake på Circle K Arkovegen Kongsvinger. Her ble det gul is, gul spinner og kaffe som en avslutning på turen. 

 

YouTube video fra turen. 

Vi takker for turen. Det var en kjempefin dag sammen med trivelige folk. 

#blogg #mc #goldwing #honda #harleydavidson #yamaha #bmw #touring #sommerferie #2017