Så kommer dem ruslende inn igjen.

Har det virkelig gått ett år allerede? Du merker at tida går fort når du føler at de akkurat har gått, så står de plutselig her igjen. 

Sjøl om tilstandene ute tilsier at vi er langt unna sesongen, så må vi nok bare ønske dem velkommen inn i varmen – Julenissene og Julepynten. 

Det er Jul en gang i året så da får pynten og nissene stå oppe fra advent til litt ut i januar. 

Lag en fin 1.advent 🙂 

#blogg #advent #nisse #jul #julepynt 

Knotete…

Ja det må være et godt dekkende uttrykk for hvordan jeg kjenner det når jeg skal forsøke å få inn grepene på gitaren. Hvordan skal pekefinger klare å være på ene sida av gitarhalsen, ringefinger og og langefinger på andre sida? Jo bredere grep jeg må ta jo mer samler fingertuppene seg! 

Men vi gir ikke opp riktig ennå. Mens frua lagde mat i efta satt jeg trykka og klunka som best jeg kunne. 

 

Fikk skilt av fruen som skal henge i motorsykkel garasjen. 

Søndag og Cup finale. Det blir spennende å se den kampen. Vil KIL kunne ta seieren? 

#blogg #gitar #musikk #akkorder #grep #harleydavidson #cup #finale #rosenborg #kil #fotball 

 

Er det mulig å gå på butikken og kjøpe bare en ting?

Nei det virker ikke slik, en liten tur innom El-kjøp for å kjøpe en kabel endte opp med at kvelden fikk film agendaen satt.

 Bilderesultat for optisk kabel

Først Ninja Turtles. 
VAbRg7xUtVU

Etter den ble det Independence Day 2. 

Som vanlig så ble noe av film nr 2 borte. Fredagskveldene er harde…å holde seg våken på. noen minutter i siste halvdel av filmen gikk i svart for min del. Men den står nå i hylla så jeg får ta det igjen en annen dag. 

Syntes begge filmene var bra, det jeg så 

#blogg #film #dvd #bluray #independenceday #ninjaturtles 

 

TV2 nyhetene, artikkel. 

 Isen smeltet like mye på 20-30 tallet som idag pga varme vinder. 

Nå er det den globale oppvarmingen som smelter isen i nord.
? Den oppvarmingen i Arktis som vi opplever nå skyldes med stor sannsynlighet økningen av klimagasser i atmosfæren, sier Johannessen..

 

Hvorfor er ikke endringene i klimaet like sannsynlig en naturlig syklus idag som det den var på 20-30 tallet, føre klimagassene? 

Jo, på 20-30 tallet var det ingen som hadde funnet opp avgiftsystemet som vi har i dag!!! Men folk henger seg på og svelger skremselspropagandaen i nyhetene og tror de kan betale seg til et bedre miljø. Og kjøpe seg god samvittighet, men skal du ha god samvittighet må du slutte å bruke strøm i huset ditt, selge bilen og bruke sykkel eller gå til fots. Fornybar strøm og el-bil?

Norge importerte 75,1% av sin strøm fra utlandet i 2015. Dette er strøm som er produsert fra fossilt brennstoff, atomkraft. Så hvor miljøvennlig er el-bilen? 

Miljøavgiften – verdens største svindel. 

 

#blogg #strøm #avgifter #fornybar #energi #norge #atomkraft #eu 

Starter dagen med overraskende nyheter. Veit ikke om jeg tør kalle det spennende.

Hadde nok ikke trodd at Trump skulle komme seg inn i det hvite hus, men det ser ut til å bli et faktum. Så om man hadde et ønske om endring i verden så kommer det nå! På godt og vondt, kan vi håpe på mest godt, sjøl om mannen har en skarp tunge?

#blogg #valg #usa #donald #trump #president #2016

Kaldeste dagen så langt med -10’C 

Så får vi se hvordan Franskmannen vår reagerer på vinterkulda. Forrige vinter måtte vi inn med laderen hver eneste natt. Men da jeg gjorde reint punktene på batteriet så la jeg merke til at plusspolen ikke var skrudd, den satt bare med en klips. Det kan ha vært det svake punktet som gjorde at vi hadde litt trøbbel, veit ikke, men nå har den fått ettersyn. Da er det bare å bruke bilen og se. 


Får vi tent en kald Franskmann, med diesel? 

 

#blogg #bil #vinter #batteri #kaldstart #peugeot 

Ja må dvalen bli kort og innholdsrik. Men tellinga har begynt. Bare vi kommer over nyttår så går det mot vår.

Mens vi venter på at snøen atter skal smelte fra taket er det ting som ordnes. Oljer må skiftes etter 7000 kjørte km i sommer, for ikke å snakke dekk. Du skal ratt se det at jeg får dårlig tid til å fikse det. Uka har tross alt bare to dager, mandag og fredag.

Satte på litt varme idag da. Det var -3'C i garasjen nå. Det bør ligge på pluss sida.

Minner fra sommerens aktivitet henger på veggen.

Men nå trur jeg at jeg tar et kakestykke til føre jeg kryper til køys. Frua har bakt noe ho sa var ostekakepai. Veldig god 👍

Takk for kake.

#blogg #kake #harleydavidson #ostekake

Det drar seg mot ei tid hvor det begynner å gå mot minus. Idag var vi nede i minus 6,9'C.

Pass på, det kan være glatt på veien står det å lese i nyhetene. Jo det kommer gjerne som følge av minusgrader. Man skulle jo tro at vi visste det, allikevel er det mange som "glemmer" det.

#blogg #vinter #glatt