Typisk deg sier han der på tv, er det Peter Skjerven han heter? Jeg må innrømme at jeg ikke har sett programmet hans, men han har så rett i det han sier – typisk!

Typisk at printeren skulle være tom når jeg skulle skrive ut to ark med tekst. Vel…jeg får vel skylde meg sjøl, jeg skulle ‘bare’ vente litt med å kjøpe nytt blekk…typisk meg 😣

Ikke utsett ting, gjør dem nå! Eller ta det til mandag, det er bare snaut en halvtime igjen dit.

Lag ei god uke 👍

#blogg #blekk #printer

Ei spennende helg ligger bak meg.

Debuterte i Norgesfelt pistolskyting på Mysen Pistollag.

Innskyting av ukjente våpen på lørdag gikk tålig greit. Uvant med helt ukjente pistoler. Men da hulla satt som på bilde her så fikk det være bra.

Det var morsomt å skyte på figurer i stedet for å skyte runde blinker med poeng. På felt fikk vi ett poeng for hver blink man skøyt på og ett poeng for hvert treff.

I klasse FIN ble det 54p med 4inner treff.

I klassen SPESIALPISTOL ble det 56p med 9innertreff.

Lørdagsmorgen var det trafikk på himmelen. Tre fly i samme retning.

Søndagen ble rolig og fin på eftan. Pizza, popcorn og en øl til'n far med en film på skjermen.

Lag en fin arbeidsuke.

#blogg #pistol #norgesfelt #mysen

Jeg har vokst opp med det at fjøsnissen fletter man til hesten. Fjøsnissene var visstnok veldig opptatt av å ta vare på spesielt hestene. De passa på og stelte med dem og så til at de hadde det bra.

Og hester som hadde fått man sin flettet var heldige. Det var et tegn på at de ble godt tatt vare på.

Nå har ikke jeg noen man, litt fyldig hårmanke har jeg nok, men rart er det at hver gang jeg sovner litt på sofaen så våkner jeg med flette i håret???

Har jeg fått en forvirret fjøsnisse i hus eller skal spørre frua om ho vet noe om dette 😉.

#blogg #fletter #hår #fjøsnisse

I dag er det 10 år siden den første iPhone kom ut – 9.januar 2007.


(bilder lånt fra Google)

Sjøl så har jeg vært en Andriod tilhenger, trodde jeg, til jeg tenker litt etter hvilke iPhoner jeg har hatt.

Det begynte med en iPhone 4S. Den kjøpte jeg helt ny. Det var første møte med iPhone. Det ble et litt brokete møte, jeg ble ikke enig med hvordan telefonen var bygd opp. Jeg var vant til fra Andriod at jeg kunne sette opp hjemskjermen slik jeg ville ha den, men slik var ikke iPhone lagt opp. Det ble et kort og heftig forhold, til vi slo opp.

Så gikk det ei stund. Så ble nysgjerrigheten for stor til å prøve en iPhone 5. Jeg bytta en Samsung med en iPhone 5 og så var vi i gang igjen. Det ble et litt lengre forhold mellom oss to, men så datt jeg over på Andriod igjen.

Så gikk det et helt år hvor jeg hadde en Samsung S5. Det gikk fint. Til jentungen trengte ny mobil, ho fikk jo arve og jeg ny, da var nysgjerrighet blitt veldig stor på iPhone 6. Jeg leste masse om den mobilen, men den fikk litt dårlig skussmål pga bøylighet, batteri som ikke tålte kulde osv. Men så kom iPhone 6S ut. Den fikk helt andre testresultater og kommentarer fra alle YouTube testerne som knuser en og annen mobil under sine tester. IPhone 6S måtte jeg prøve.

Og denne mobilen har jeg i grunn vært veldig fornøyd med. Den har god dekning, prater fint der jeg bor med dårlig signaler, veldig godt i forhold til andre mobiler jeg har hatt. Batteriet er helt innafor og varer fint to dager om du ikke surfer nonstop. Rask, fine bilder (sjøl om Samsung er bedre). All kommunikasjon går som en drøm, og HERE navigasjons programmet er et mye brukt program som går som smurt på iPhone 6S.

Det er noe rart med iPhone. Det blir nesten som med Harley Davidson. Du vil egentlig ha Goldwing, men det er en “sjel” i Harley Davidson, en feeling, som du ikke får i noen annen motorsykkel. Slik er det nesten med iPhone også, du vil egentlig ha Andriod og sette opp mobilen din som du vil, men det er noe spesielt når du holder i en iPhone…en feeling??? Kan det være markedskreftene og varemerke som lurer oss?

Uansett så får’n bruke den mobilen man sjøl vil og er fornøyd med.

GRATTIS med 10 år Apple og iPhone.

 

 

Wikipedia – iPhone er en smarttelefon med multimedia-funksjonalitet. Den designes og markedsføres av Apple i California og produseres i Kina. Den kjennetegnes ved den store, berøringsfølsomme skjermen den betjenes med, og den har kun én fysisk knapp på forsiden. Telefonen betjenes ved å berøre korresponderende ikon(er) på skjermen med en eller flere fingre. Den fantes tideligere kun i sort, men nå er det et stort utvalg av farger på baksiden. Ved berøring av skjermen med to fingre kan man zoome inn og ut av tekst, bilder og grafikk som man ønsker å se på. I tillegg til å være en vanlig mobiltelefon har den også funksjoner som EDGE, mobilkamera, nettleser, push-e-post, og bevegelsessensor. Støtte for trådløst nettverk (802.11b/g) og Bluetooth 2.0 er også inkludert. iPhone 5S/5C og nyere versjoner har i tillegg støtte for 4G (LTE) og Assistert GPS. iPod er en del av telefonen. Det finnes en rekke supplerende applikasjoner tilgjengelig for nedlasting, og det er også mulig å oppdatere programvare via iTunes. Apple kunne i april 2009 markere 1 milliard solgte applikasjoner fra AppStore.

Telefonen ble første gang presentert av daværende administrerende direktør i Apple, Steve Jobs, under Macworld Conference & Expo 9. januar 2007, og den ble lansert 29. juli 2007 i USA. Den ble lansert i Norge 11. juli 2008, hos NetCom. I februar 2009 ble det klart at også Telenor kom til å tilby iPhone til sine kunder.[1]

 

#blogg #iPhone #6S #apple #jubileum #mobil

Bil må’n ha og da må den holdes i orden, koste hva det koste vil, bare det ikke blir for dyrt.

Det begynte å lyse i service lampa, jeg tenkte det at jeg får ta den sørlandsturen først, det går. Så ble det til at jeg måtte bare ta den turen og den turen, så passe det ikke å ringe den dagen og ikke den dagen. Til slutt så hadde jeg kjørt 6700km over servicen. Ikke bra! Og litt ekstra hjertehopp fikk jeg da jeg hørte at bilen skulle hatt registerreim skifte på 160.000km, den vil ingen at skal ryke på bilen sin, det blir dyrt! Men da jeg fikk rota meg til å ringe, så fikk jeg time hos Meca på Kirkenær på to dagers varsel. TOPPERS. Så på fredag fikk Peugeot’n storservice.

Det ble skiftet registerreim, olje og filtre i alle retninger. Frostveske og vannpumpe ble også nytt. Knall!


Men nå går det 20.000km til føre neste oljeskift og service. Det er så en nesten føler at bilen går lettere når den har vært inne og fått litt stell, detta ligger nok mest mellom øra på sjåføren. Nå tusler nå denna lille 1.6 dieselen på 112hk rundt omkring på et hyggelig snitt på 0,61 på blandet hjemmekjøring. Og det skal’n vel være glad med de begredelige drivstoffprisene vi har.

Lag en fin søndag.

Her skal vi ønske fruen grattis med dagen. I dag er det 24 år siden vi traff hverandre.

 

#blogg #hverdag #Peugeot #508 #service #bil #forbruk #diesel #registerreim #meca

Valget er ikke så vanskelig.


Nei, valget er ikke så vanskelig…frossen bil i -20’C eller en varm nyvasket Harley Davidson klar for en tur i solen.

 

Trøtthet kommer sånn ganske fort på kveldene nå i mørketida. Og da hender det seg at ting går i den store boka, jeg har ei bok som har svært god plass, den heter glemmeboka. Og når mørketida har sin epoke i den kalde vinter, ja da havner en del i den. Så når man har sovnet på sofaen, blir vekket av fruen slik at man får lagt seg i senga, da hender det seg at strikken i håret blir glemt. Det bruker å gå greit de fleste gangene, men denne gangen gikk det ikke så bra. Strikken ble klipt, da det ikke hjalp måtte jeg rett og slett dra den ut av håret. Det ble en tårevåt seanse på morraskvisten.


Vel strikken er ute, vi venter spent på sommer og lysere tider med mer energi og lange kvelder. Og det kommer jo snart, januar og vinter er snart bare et fjernt minne…hilsen optimist.

 

#blogg #hverdag #vinter #Peugeot #harleydavidson #snø