Ikke egnet for bruk ute.

Nå skulle denna runden egentlig gjentas som forrige søndag, på sykkel. I dag ble det en tur med bilen.

På jakt etter noe til kaffen i klubben idag falt valget på bilen denne runden. En liten runde på skoglent grusvei ble det. XC70 er en trivelig bil å ta seg en liten søndagstur med.

De som ikke egnet seg for tur og ble plassert hjemme, jo det var jo tøfla det. De er ikke egnet for blaute høst dager, de er nok best brukt inne på tørre gulv.

Agendaen som glapp.

Søndag og sola skinner ute. Det var flere ting på agendaen denne morran, formiddagen, men jeg satte en strek over alt. Det blei middag til frokost og kaffe til dessert, med litt smågodt.

Det er bare en ting som skal skje planlagt idag, kaffe i klubben. Det er flere helger sida vi har hatt kaffetreff. Idag tar jeg med pc og viser litt film fra tidligere turer.

Lag en fin søndag.

Et bedre måltid.

Ja hva er det du setter som kriteria når du tenker at du har spist et bedre måltid?

Jeg har vel sagt noe om det før, det var vel noe slikt som at det er et måltid som jeg får uten å ha lagd det sjøl, at noen har lagd maten til meg. Det vil si at jeg har i mange år spist måltider jeg betrakter som et bedre måltid. Om det er fra en fin restaurant eller en kjent kokk, nei det er ikke det som ligger i mine kriterier. Om vi googler gjennom bloggen kan det hende vi finner hva jeg en gang skreiv, så arrester meg gjerne om jeg ikke gjengir kriterieriene rett.

Mitt dyreste måltid i kveld.

Veldig bereist er jeg ikke. Jeg har heller ikke spist på mange eksklusive steder, men jeg er sikker på en ting, den dyreste middagen noen gang har jeg spist i kveld.

Invitasjon fra brorsan om å komme på Jegergryte med sjøl skutt rype fra Kautokeino er ikke noe man sier nei til. Vi fant ut med et lite søk på kilopris på rype at i den gryta lå det rypekjøtt for over 2100kr. Ja kiloprisen er meget høy på rype, detta var nok det dyreste måltidet jeg noen gang har spist, kommer til å spise.

Så takk til kokken brorsan for meget godt stekt rype til gryta. Detta var helt topp.

Tiril tok det helt med ro i kveld. 

Dagen går fort.

Med en sein morra, sein frokost og en tur ut når jaktlaget feller elg, jo da forsvinner dagen som dugg for solen. Men det er nå greit, her har det blitt litt innetid og utetid i løpet av lørdagen.

Lag en fortsatt fin kveld. 

 

Men i helga får prosjektet stå litt stille.

Det skjedde en del på prosjekt Harley garasje forrige dagen. Da kom døra inn, panel i tak og på en vegg ble satt opp.

Hvorfor ikke hele veggen? Nei det var nå slik da at vi gikk tom for materialer, panelen skjærer pappa på saga.

Men det ser veldig bra ut, detta blir klart føre vinteren setter inn og minusgradene kommer snikende på.

Da skal Harley’n få stå i pluss grader.

Lag en fin fredag. Her er det så vidt tatt fyr i peisen.

Ikke helt James Bond.

Det er liksom ikke den samme swungen over mitt utsagn som når Bond kommer med sin Licens to kill. Men vi er nok like alvorlige begge to på hver vår kant, i dag meiner jeg det…denne ettermiddagen tar jeg helt og holdent fri 😆

Middagen ble ok. Kaffe til dessert og James Bond ruller på skjermen.

Plast, bare panel igjen.

Nå er det nesten så det er klart for vinterlagring, bare panel og døra igjen. Et par-tre timers jobb til her så er det klart for å sette på en liten varme til Harley’n i vinter.

Trudde jeg hadde gjort siste turen for i år.

Men det hadde jeg ikke gjort veit du, siste turen ble nok den jeg gjorde idag. En liten sving på ca 5 mil rundt om Brandval avsluttet sesongen for i år.

Det ble kjørt nesten 12000km i år fordelt på to motorsykler, Honda Varadero 2003 og Harley Davidson Fatboy 1997.

Link til YouTube og noen av turene som ble filmet kan du se her – YouTube. Nå som vinteren kommer blir det nok en og annen skitur på fjellet som kommer på kanalen.

Ettersom natta ikke var på min side i går kommer natta fort i dag. Så sjøl om kvelden ikke er kommet lenger enn til 2100 på kvelden logger jeg av og legger hue på lading…eller utlading?

Søndag i morra. Har en ting på agendaen, vi får se om den blir utført. Det er temperaturen ute som bestemmer om jeg får gjennomført.

God natt.

 

Kveldsmat gått ut på dato.

Kveldsmat ja, hadde ikke lyst på middag. Når kvelden kom fant jeg ut at noe mat måtte jeg ha. Så det ble en liten tur i skapet, der var det en pose med rømmegrøt. Tja hvorfor ikke. Så da ble den posen tømt og rørt ut i 7dl med vann, før jeg sjekka om jeg hadde nok rømme.

To ting.

Jeg hadde for lite rømme og den var på kanten til å bli sur! Men er det ikke slik at rømme, melk og generelt meieriprodukter er best i mat når de er på kanten til å gå ut på dato? Jeg tok sjansen. Men det at jeg hadde for lite også da…jo det ble tre spiseskjeer med Gresk Yoghurt for å dekke opp manglende rømme. Det ble ikke så verst det.

Lag en fin kveld.

Bildene er tatt med to forskjellige mobiler, hvem er best?

Starter vinteren på sommerhjul.

Slik ser det ut idag. Bakken ligger hvit og dekket med snø. Denna første vinterdagen skal startes med sommerhjul på bilen. Sideveiene er nok litt skumle nå, men hovedveiene har nok fått sine tonn med salt i løpet av natta og morraskvisten.

Kanskje vi ses etterpå 🙈😂

Følg to gode jakt kompiser på tur til Kautokeino.

I helga hadde jeg fremvisning av filmen jeg lagde etter at to gode jakt kompiser hadde vært på rypejakt i Kautokeino. Det var veldig moro å kunne vise den frem på hytta i helga.

Jeg sendte med dem et av GoPro kameraene mine på turen. Spent var jeg når jeg gikk igjennom klippene, hva skulle jeg klare å lage av noe som jeg ikke sjøl hadde filmet? Jeg satte meg foran pc, så igjennom alle klipp, satte de sammen og så ble det en halvtimes episode fra en fin tur de hadde sammen.

 

Det er ikke alltid man har med seg bytte fra ei jakt, slik ble det for den ene av dem. Men tross mangel på bytte håper jeg begge to velger å minnes denne turen med alle de opplevelser de har hatt sammen.

Jeg velger å se dette som en tur som har skapt gode relasjoner, gode minner og vennskap fremfor å bare telle antall ryper man har med i sekken.

Ta deg en kopp kaffe og følg gutta på turen.