Endelig fikk vi gjort turen til Ellingsæter. 

Avreise hjemmefra 0910
Ankomst hjemme 2015
Kilometer 510 (317,3miles) 
Forbruk 0,52L 

Til turen er det medbragt matpakke som gjelder. Vi har satt menyen til en boks med lys lapskaus, baguetter, Kvikklunsj og Cola. Det hele skal surres og varmes over stormkjøkkenet. Kaffe var tiltenkt Ellingsæter  Sport og Turistsenter. 

Bumblebee er klar for avgang. Tanken fylles opp til randen og trippen nullstilles. 

……………..…………..

Stopp er viktig. Først Minnesund Circle K. Og en liten strekk på Bjørnen. 

Etter mange mil og bare 18km igjen til Ellingsæter var det på tide å finne frem stormkjøkkenet og lapskausen. Det gjorde vi i en nedstigning med 10% helling og en utsikt som ikke kunne vært bedre under en lunsj. 

Videre bar det nedover en god bit og jeg begynte å tro at Ellingsæter la i lavlandet, men så bar det oppover igjen på andre side dalen. Og der var det så bratt at jeg måtte sette meg godt opp i salen og rett i ryggen. 

Ellingsdæter. 


Endelig sto vi på Ellingsæter Sport og Fritidssenter. Da var målet for turen nådd. Målet var å komme frem hit og få oss en kopp kaffe. Jeg hadde sittet og sett på dette som et reisemål siden i vår da sesongen var i startgropen. 

Nå var det meninga å reise over til Gol. Men det var ikke den gamle mobilen jeg brukte som gps enig i. Det ble til at vi valgte en annen vei videre. Det skulle vise seg at det skulle bli litt mer spennende enn hva jeg hadde lagt opp til å følge den ruta. 

Denne veien ser ikke så ugrei ut. Her gikk det fint å kjøre Goldwing i mellom 40kmt og 60kmt. 

Veien skulle vise seg å bli mindre, og mer “skogsbil” preget når vi fulgte ruta vi hadde lagt opp. 

Hit skulle vi, men det viser seg at denne veien var stengt med ei grind. Den gikk til ei hytte. Kanskje det bare var ei grind som stengte buskapen inne, eller ute, men det så veldig privat ut så vi valgte å snu og fortsette ned veien vi hadde fulgt. GPS ville ikke den veien, men jeg kjørte og håpet at den ville legge om kursen. Bensintanken var nå under halv. 

Fortsetter på veien. Nå har GPS lagt om kursen og vi hadde en retning å følge. Men hvor ville vi ende opp? 

Det var nesten litt ubehagelig bratt ned den siste biten. Jeg brukte både for -og bakbremsene ned bakkene. Bare forbremsene ble for dårlig, jeg kunne kjenne at hjulet ville slippe. 

Neste kryss, var det E15 eller E16? Men uansett så var det en Europa vei, den måtte da vel ha asfalt? 

Og det var det, her var det asfalt. Må si jeg var glad for det etter å ha kjørt kilometervis (milesvis?) på 2 gir på grus/skogbilvei med en Goldwing på nesten 600kg (når begge sitter på). 

Siste biten hjem på motorveien til Kongsvinger. Frua sitter med sola i ryggen og vi begge tenker at dette har vært en fin tur, og det nå skal bli godt å komme seg hjem. Sola går ned og det begynner å bli kaldere. Nå skal det bli godt å tappe opp et bad og få igjen temperaturen i kroppen. 

Pakker ut av Goldwingen hjemme. 

Kjøreruta logget med REVER app fra AppStore. 

#blogg #goldwing #gol #mc #touring #honda #ellingsæter #august #2017 #stormkjøkken #fjell #lørdag #sol #natur #kongsvinger 

Fredag og helga kommer snikende på. Ja det er ikke bare slik at det er “nesten slik det kjennes”, det er faktisk slik det er! I går, på torsdag, kjente jeg på denne følelsen. Jeg sto der på en torsdag og følte at igår var det mandag, også skulle det liksom være fredag i morra, altså idag…helt vilt! Men tida kommer og går altså så fort at dager blir borte. Og her sitter vi da igjen på en fredagskveld, som nå straks er over…helt vilt! 

Men så har det da vært en fin fredag og en fin uke, en helt fantastisk uke har det vært når jeg tenker etter. Og spent er jeg på fortsettelsen, men først skal vi ha helg, den får vel få lov til å få sine to dager den også, ettersom uka har sine fem dager. 

Så var det grilling som sto på agendaen. Det drar seg mot slutten av en sommer og det som er igjen av grillmat skal jo fortæres. Det skal sies at vi grilla ute og spiste inne. 90% av all mat blir spist foran tv’n og i dag var intet unntak. Det ruller og går noen episoder med Walking Dead hver kveld her, gubbanoa for en serie, lar den ligge, kanskje vi tar opp igjen tråden på den en annen gang. 

Maiskolbe, kobra kjøtt, pulled pork, ris og en liten tass av en paprika. 

Det blir jo nesten like godt som treretteren på jobben. To skiver brød, en Youghert og en neva mandler. 

Fredags kveld. Tja hvor ikke ta seg en tur rundt i distriktet med Priusen. Stort sett så går Priusen mellom jobb og hjemme, nå ville jeg har en liten runde med kosekjøring. Og jammen ble ikke den runden såpass at vi brukte opp hele rekkevidden på EV-modus. 

Helt til slutt svingte vi rompa på Priusen opp mot festningen og tok noen bilder. Ja det ble en fin fredag dette. I morra skal vi se om vi ikke får svingt noen mil på Goldwingen, en tur ligger i tankene.

Lag en fortsatt fin kveld de som fortsatt har tenkt å sitte opp ut i de små timer. 

#blogg #hverdag #fredag #prius #toyota #hybrid #plugin #kongsvinger #festning #august #2017

Hvil deg godt nå Bella. Takk for alle fine turer i skogen og alle rundene vi har gått sammen. Du ble 7 år og var hos oss i 6 år. Silje og jeg kjørte tur retur Kvinesdal for å hente deg for 6 år siden. Det ble en tur på 107 mil og 18 timer for å få deg hjem, og hjemme på Fagerli ble du til du måtte avslutte ditt liv. 

Hvil deg nå Bella vår. Lader soltaket mens man står på jobb? 

Jo det gjør det. Dagen har tidligvakt. Avreise fra hjemmet til jobb er kl0615. Reiseveien er på ca 7,5 km. Batteriet er fulladet ved start og ligger på 84% når jeg parkerer på parkeringsplassen på jobb. Rekkevidden tilsier 51,3km. 

Dagen er fin, men en og annen sky sveiper over området vårt og gjør at soltaket kommer litt i skygge i løpet av dagen. 

Når jeg skal hjem har batteriet økt med 5% fra 84% til 89%. Rekkevidden har økt fra 51,3km til 54,3km. 

Her har jeg fått 3km gratis rekkevidde med soltaket på bilen. Med 7,5km reisevei bruker jeg nå bare 4,5km av batteriet på hjemreisen. 

Bilen gikk på denne turen i ECO mudus. Idag kjørte jeg samme turen i NORM modus. Jeg hadde 83% på batteriet når jeg parkerte på jobb, sola, det som var av sol i dag, ladet bilen til 86% når jeg skulle hjem. Når jeg stopper hjemme har batteriet 70% igjen. I snitt 15% hver vei, med dårlig ladingsforhold på denne regnværsdagen. 

#blogg #prius #plugin #hybrid #kongsvinger #toyota #solar #2017