De tre siste søndagene har vi vært på JAFS og spist mat. Vi snakket litt rundt akkurat det, spørmålet var om dette begynte å bli en uvane? 

Men så er det også slik at når man gjør noe flere ganger etter hverandre så blir det kalt en tradisjon. 

Så hva skal vi si til disse gjentagende besøkene, er det blitt en tradisjon eller er det blitt en uvane? 

 

Uansett hva vi skal kalle det så er det godt. 

#blogg #tradisjon #uvane #jafs 

 

Grønnere på andre sida gjerdet?

Det er ikke grønnere på andre sida gjerdet heter det. Men når jeg ser på GPS i bilen viser det seg å være noe i det.

I følge kartet er det mye grønnere på andre sida grensa/gjerdet. Det kan jo vare at man føler det slik når man er på shopping på andre sida grensen.

Kjerringer og gubber. Jeg tror det har snødd begge deler i vinter, all denne snøen skal ikke bare snøkjerringene få skylda for, her må nok en og annen snøgubbe også påta seg noe delt skyld. 
 
Det hadde seg nå slik at jeg skulle holde døra snøfri så jeg hadde tilgang til Bumblebee, må jo ut og se på’n sånn innimellom, men mengder med snøfall tett i tett gjorde at dørene snødde igjen. Jeg sto og så litt bort på garasjen og hadde en liten tanke om å måke frem dørene. Det var meninga å bruke snøskuffa, den tanken forsvant som dugg for solen, den ble å hente Fiaten. 
 
 
Det var lenge sida jeg hadde kjørt Fiat.
Jeg glemte at jeg skulle gløde, men fant da ut det og motoren våknet villig til liv. Så var det giring, det er 3 gir i reduksjon kassa, det er 4 gir i girkassa. Ok, husker det, da var det skjæret til rydding. Skjæret!!!! Hvor er skjæret? Der bak ja, der hang det en snøfreser! 
Jeg hadde nå bare hoppet inn i traktoren og startet opp uten å se etter hva som hang der bak. Javel da får vi se om vi får liv i den. 
Det endte med at ble en egen episode med brøyt i vei på YouTube.
 
YZ1KdRfM5ps
 

Det var en gang tidlig i vinter at jeg tenkte “når i mars blir den førte mc turen”. Den tanken har nå blitt til “smelter snøen til første mai turen?”. 

Lørdagen er her med -10’C, lag en fin en 😉 

 

#blogg #vinter #snø #kaldt #brøytivei #2018 #hverdag 

En erstatning er på plass. 

Etter at Benz’n knakk sammen for et par uker siden har jakten på en bil tatt fra alle og en hver nattesøvn. Nå har valget falt på en bil som skal erstatte Benz’n. 

Vi hadde blinket ut tre biler som vi var interesserte i. Det var to Volvo V70, den ene var en 2000 modell 2.4 170hk. Den andre var også en Volvo V70, denne hadde 2L Turbo og 180hk, 2004 modell. Den tredje var en 2006 Ford Mondeo 2L tubodiesel 131hk. 

Valget falt på denne 2004 V70’n med 2L turbo og 180hk. 

180hk og turbo. Jeg var litt engstelig for at denne maskinen skulle være usedvanlig tørst. Men den var ikke så glupsk som jeg fryktet, ihvertfall  ikke om vi skal tro kjørecomputeren. På veien hjem fra Jessheim rullet vi inn i Skarnes på 0,69L. Det var med 4 vinterhjul i bagasjen. Jeg gjorde en liten stopp for å bestille pizza via nett med mobilen, det tok litt tid da jeg måtte taste inn kort nr osv. Forbruket økte når vi dro oss ut på motorveien. Etter stoppen for bestilling, og for å hente pizza og resten av turen hjem havnet vi på 0,75L når vi satte girspaken i P hjemme. Det var ikke så avskrekkende, men jeg vil tru at småturer her hjemme blir vesentlig høyere. Godt man har en Prius også,som går på alt fra 0L til 0,4L. 

Godt førermiljø i V70. 

Etter at jakten på bil ble avsluttet i går var det godt å ta helga med det ute av verden. 

Ris, svin, grønnsaker og sjysaus sto på menyen i kveld. God mat, Broen på tv og bil ordnet.

 

#blogg #bil #volvo #V70 #mersedez #benz 

 

Det var en gang, det var en tid, da denne var ny i en bilforretning med prislappen i ruta.

Eller prislappen var ikke i ruta, den sto på et stativ ved siden av bilen slik som prislapper gjør når bilene er helt nye, inne hos forhandler. 

Året var 1997 og bilen var en Merzedes C180 personbil. En grom bil med automat og elektrisk soltak. 

Men som med oss alle så tar tidens tann sine krefter og det sliter på. For et par uker sida var det over og ut, det skulle vise seg at det var ikke liv laga lengre for C180’n. Ei bærebru bak smeller tvers av og der står C180’n på bakken. 

En slik smell er jeg glad kom i ganghastighet og ikke i 80kmt. 

C180’n ble fraktet av bilberger til verksted. Her fikk vi nyheter som gjorde av den hvite flotte 180’n, som sto i forretningen med prislappen på eget stativ ved siden av seg i 1997, nå hadde fått sine dager talte. Prislappen denne gangen var muntlig og i en sånn størrelse at her hang vi nøkkelen igjen med håp om at den får ende sine dager som gjenvunnet stål. 

Det var nå trist at bilen til Silje skulle ende sine dager på den måten, denne type siste reis er nok uunngåelig i enden, men det var så kipt at det skulle komme nå, ikke for at et bilhavari noen gang kommer beleilig. 

Så begynner søket, søket etter noe nytt. Det er ikke like lett. Denne gangen skal ikke prislappen stå på eget stativ ved siden av bilen, slik som det gjorde da vi kjøpte Priusen. Nå skal pris og bil søkes på finn.no. Den er verre den. 

Et par alternativer har vi sett på. 

2000 V70 2,4 170hk. 213000km. Kr39000. 

2004 V70 2,0T 179hk. 245000km. Kr50000. 

2006 Mondeo GHIA 2,0TDCI 131hk. 205000km. Kr45000. 

 

Det er ikke lett å kjøpe bruktbil i dette skiktet. Det er vel bare å gnu på og prøve å se om man finner den rette. 

 

#blogg #bil #volvo #ford #bruktbil #finn.no #valg 

 

Man kan aldri være helt sikker, men jeg tror, håper, at toppen er nådd nå. 

Jeg tenker da på snø. Det er mange som bruker snøen til sine aktiviteter, slik som jeg bruker sommeren til mine aktiviteter. Så får man jo ønske det at alle som nå har behov for vinter får utfylt sine behov og lyster, i disse kalde, glatte, frosne og ugjestmilde dagene. 

Så med ønske om en god vinter til vinterfolket håper jeg det svinger min vei når sommeren kommer, med tørre og varme lange fine dager på Goldwingen, hører du det karma? 

Vel, en tidlig søndagsmorgen her er det -15’C. I stua er det bare så vidt det holder 20’C. 

Snø får vi håpe at det er kommet nok av, det skal jo smelte når våren kommer, det kan bli en lang vår. 

I et lite stykke vinterland sliter en Prius seg frem over brøytekanter når plogen har kjørt i veien. Var det RAV4 vi skulle kjøpt? 

Brøytekanter til oppå rekkverket på verandaen. 

Det er de som ikke lar seg påvirke av snø og kalde vinterdager, han her er en slik. Rambo ligger rett ut på sofaen og ofrer nok ikke mange tankene på at det er kaldt, at vedbeholdningen i vedskjulet minker ettersom den ene minusgraden etter den andre skal bekjempes med en kubbe til i ovnen. 

Vel det brenner i ovnen, kaffen var akkurat så varm den skulle være og sola er snart på vei opp. Jeg putter en pinne til i ovnen og smører meg en brødblings. 

Bunn nivå, ja vi har, skal vi tro væremeldingen, ikke nådd bunnen ennå, det skal bli kaldere. 

Lag en fin søndag. 

#blogg #vinter #snø #kaldt #januar #2018 #foto 

En milepel.

De første 10.000km med ny bil er en slags milepel i bilens liv. Det neste veiskillet et litt lengre fremme, veldig mye lengre fremme på 100.000km. Men føre det får vi konsentrere oss om servicen på 15.000km.

Forbruket over disse 10.000 første kilometerne er 0,23l på mila i snitt. Ettersom den meste av kjøringa er lokal går det mest på strøm.

#blogg #toyota #prius #plugin #2017 #