Mose under skoa.

Tenk at mose under skoa, sol tørr mose, skulle gjøre denna turen så magisk for vår lille skjøre skapningen vi hadde med oss på tur idag. 

Det blei en fin skogstur, i ville marka, i skogsmaskin hjulspor, og litt på noen små og nesten usynlige stier gjennom skogen. Jeg anslo en tur på ca 4 timer, det gikk så radig at vi måtte gjøre om opprinnelig plan og gjøre ei sløyfe ekstra så det skulle bli litt mer tur. Vi havnet på 6,76km totalt. Det skulle gå 3 timer og 20 minutter føre vi var tilbake i bilen. 

Etter å ha trampet i hjulsporene til hogst maskinene kom vi til slutt på “urørt” skog og et bedre underlag å gå på. Her oppdaget Iselin hvor magisk det var å gå på mose, tørr mose på berg, tørr mose som knaste under skoene. Jeg blei nå satt ut et lite øyeblikk der da ho nesten viril i hele kroppen utbryter “ååå det kiler i hele kroppen når jeg trampen på måsan”. Tenk at det å trampe på måsa skulle gi dagen en så god opplevelse 🙂

Det var litt klinete å gå i maskin sporene, men likte Lumi godt. 


Detta terrenget var mer hyggelig å gå i. 

Hanne og Iselin undersøker rota på det råtne treet Iselin klarte å velte. 

Lumi koste seg veldig på turen, det var innom myrer og vann. 

En liten tur på fanget måtte ho også, men det varte ikke lenge, ned og løpe mer. 

Måsa under skoa, sopp på en trestamme. Ja det er ikke mye som skal til for å glede en liten sjel 😀 

Størst og sterkest.

Ei tørrbuske, den må jo veltes. Men det er noe med det å velge sine kamper, og sine motstandere. Vi vil jo også velge en utfordring vi tenker at vi klarer å mestre. Bildene avslører nok kanskje noe om hvilke motstand man føler seg komfortabel med 😉

Lunsj med utsikt.

Etter to og en halv time var det på tide med litt mat. Vi fant en plass på et sletthogg med utsikt utover mot Gjermshus. Her ble det for min del to Polar brød, to egg, tomat, morrpølse og kaffe. Etter så mye vind og kalde dager som det har vært den siste tida var det helt fantastisk å få kjenne på det å sitte ute på en slik høyde uten vind.

Lunsj med utsikt. 

Takk for en fin tur rundt i skogen idag. 

Klebrig bunn.

Gamle panner som har fått juling, det ække greit altså! Men nå skal dem ut, alle sammen!

Idag tok jeg turen til COOP EXTRA, trur jeg det var, og kjøpte meg et par nye steikepanner. Jeg har 3…2…4…panner i skapet, men alle har fått så mye juling av ting som ikke skal være i panna, som steikespader av metall osv, så de er helt ødelagt. Så idag ble det kjøpt to nye panner til den nette sum av 845kr.

I morra blir det en skogstur. Planen er oppmøte kl1030 med utmarsj etter en liten biltur. Turen tar ca 4 timer og går gjennom gamle kjente terreng som jeg brukte å gå mye før. Det blir nok bilder og en beretning fra turen i morra.

Men nå er det pizza, et par glass rødt og en film som står for tur. Ønsker alle en god kveld og god helg 🙂

Blir sikkert samme bollen i morra.

Det blir som regel en bolle til frokost, kunne jo vært moro med et avbrekk fra den på helgene, men det er ikke ofte det skjer. Kunne jo prøvd på noe annet i morra?

Blir sikkert en bolle da også. Men nå er helga kommet, den isende kalde helga, som det bruker å være når det er 1.mai. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg gleder eller gruer meg til å kjøre mc på søndag.

Leg en fin fredag.

Føler meg litt lurt.

Det er i år som et tidligere år, kanskje flere år også, at jeg blir litt lurt av den milde varmen som kommer litt tidlig på’n. Jo det har vært tidligere år også, varmen kommer litt tidlig på våren og du trur at det endelig kommer sommer og sol og varme, mindre klær på kroppen, ingen is på bilen og ikke behov for å legge i ovnen med det samme du står opp og når du kommer hjem etter jobb.

Jeg var optimist i år, en veldig stor optimist, en optimist med et stort HÅP om å kunne, på grunn av vanvittige strømpriser, skru av ovnene litt tidlig denne våren. Men jeg var nok litt for optimistisk, det er ikke godt å våkne når det ikke en gang er 14’C grader i stua! Trøtt og litt bakpå på grunn av uregelmessig søvn, som også er et resultat av mye tanker rundt kostnadsnivå, kunne vært greit med litt høyere temperatur i stua.

Så hva gjør man?

Jeg trur jeg må bite i det sure eplet og sette på ovnene igjen. Håpet var å spare litt penger på strømutgiftene så det blir litt mer igjen til en sommer som kommer, en ferie som forhåpentligvis kan fylles med noe innhold, men det ser ut til at jeg må fore staten, strømselskapene og og diverse mennesker med sine enorme overskudd og bonuser en mnd eller to til.

Har du samme utfordring Jonas Gar Støre, og resten av regjerings eliten, mine tillitsvalgte, folkevalgte? Jeg føler meg trygg på at dere ikke har 13,8’C i stua deres da dere sto opp idag.

Men takk for at dere “følger situasjonen nøye og dag for dag” jeg føler meg ivaretatt og er trygg på at jeg har de beste avtalene på både strøm, drivstoff, varer og tjenester. Dere gjør en fantastisk jobb!

Til alle dere andre som ikke befinner seg i det nevnte lag, lag en fin fin dag denne lille lørdag. 

Ikke helt i tråd med fem om dagen.

Idag ble det litt klemt mellom jobb og møte på ettermiddagen, da blir det litt kjappe og dårlige valg når det kommer til mat. Jeg kunne jo så klart forberedt meg litt og lagd en ekstra matboks med noe mer nevenyttig, men idag tok jeg rett og slett en liten innersving, kanskje mest på meg sjøl 😉

Fortsatt god kveld.

Ikke så mye som ett eneste minutt!

I natt må vel ha vært den dårligste natta på veldig lenge, det ble ikke ett eneste minutt på øyet! Nei du leser riktig, ikke ett eneste minutt søvn. Så nå går jeg inn i min 32.time våken.

Alarmen var satt til 0530, da jeg så på klokka for n’te gang var den 0430 så da sto jeg opp. Gikk en tur i dusjen, satte meg litt foran pc’n og ventet egentlig bare på å reise på jobb.

Men sjøl om natte søvn uteble, dagen gikk fra dag til natt, til dag igjen og nå beveger seg mot en ny kveld og natt har jeg ikke latt meg stoppe fra å gjøre den planlagte turen opp til Granli Varden. Og den ble faktisk gjort på bestetid så langt denne sesongen med 25min 50sek. Nå er jeg like i hæla på fjorårets avsluttende tid.

Middagen er nå spist, et program på tv er satt på og jeg tillater meg å ligge litt på sofaen og la maten synke litt. Jeg kan vel si med stor sikkerhet at det ikke blir noen tur på Harley’n idag, det ville være like ille som å kjøre i påvirket tilstand.

Lag en fin mandag 🙂 

Noe til kaffen?

Det kunne jo vært mulig å tatt et lite kalas fra hylla her, noe er vel ikke like godt, men en Jeger hadde vel ikke vært helt umulig ta til kaffen. Det får vel bli ved en annen anledning, nå er det jo blitt søndag kveld og lading til ei nye fresk uke kan starte.

Jeg skal for min del starte lading til ny uke, avslutninga på denna helga, med en film som begynner nå klokka 2100. Independence Day 2.

Fortsatt fin kveld.

Kan det ha skjedd en endring?

Ja nå, for andre dagen på rad, og som en oppfølger fra Påsken, kan det ha skjedd det at jeg har fått så ro i kroppen at jeg nå har evnen til å sove litt utover morra, faktisk litt utover formiddagen?

I dag som i går våkner jeg litt vel tidlig, gjør meg en tur på wc’n og legger meg nedpå litt igjen, sovner og neste gange jeg ser på klokka er den blitt 1100 for andre dag på rad. Jo jeg våkner veldig tidlig, 0500 er første glimt på mobilen og turen på do er uunngåelig, men at jeg får lagt meg og klarer å sovne igjen etterpå og sove så lenge, helt magisk. Grunnen kan vi sikkert reflektere over en annen gang. Men uansett årsak så er ihvertfall resultatet godt, å få sove litt mer enn tidligere.

Planen idag.

Været er jo spådd veldig bra idag, det er sol og ikke så ille gæli med vind. Men temperaturen i lufta er ennå kald. Den er litt for kald for at jeg klarer å gjøre noen gode turer på Harley’n ennå. Det var meninga at jeg skulle være med på en tur i dag, den måtte jeg takke nei til nå på morran. Jeg var ute og kjørte ut Harley’n, skulle montere GoPro på en annen plass på sykkelen, bare der kjente jeg at å kjøre en lengre tur i dag ikke var innen rekkevidde. Bare å drive litt ute så stivner henda mine og blir vonde, skal jeg kunne forlenge sesongen må jeg montere varmehåndtak, eller kjøpe hansker med varme i. Jeg har prøvd å finne oppladbare hansker, men kan så lite om detta at jeg synes det er litt vanskelig å velge hva som er bra.

Jeg fant også ut at det var ikke så mange steder å montere festet til kamera, bortsett fra rett bakover. Det fungerer det, men ikke når jeg har oppakning på lengre turer, da får jeg ikke filmet bakover slik jeg vil. Her er god råd dyre, må jeg til å kjøpe enda mer fester?

Imens Sverige baker.

Imens hele Sverige baker på tv, så får jeg ta meg en kopp kaffe, spise knekkebrød med peanøttsmør og tenke litt på hvordan jeg skal få filmet fra litt flere vinkler når jeg er ut og kjører.

Og veit du hva, jeg har fyrt opp i peisen 😉 Lag en god lørdag.

Ups! Det ser ut til at ny dato for fallskjermhopp er booket 😉 

Greit at lørdagen blir kort sånn innimellom.

Jeg så sånn passe fornøyd ut, eller helt forvirra ut når jeg satte meg i sofaen i dag tidlig. Eller det blir jo helt feil å si i dag tidlig, dette var klokka 1130, da var det et kvarter sida jeg sto opp.

Øya spratt jo opp klokka 0500, det syntes jeg var helt for jævlig, jeg hadde godt kunne tenkt meg å sove litt lenger på en lørdag, og spesielt etter å ha hatt de to siste dagene på jobb hvor jeg nesten ikke har klart å få et klart syn før jeg har satt meg i bil/mc for å reise. Så jeg tok meg en liten tur på do, la meg tilbake i senga, så litt TikTok og kjente at øya ble tunge. Jeg sovnet faktisk igjen, våknet på nytt og var litt kje for at jeg våknet så fort igjen…da jeg så på klokka var den 11:13!!!

Det er ikke helt vanlig at jeg drar i og klarer å sove så lenge. Det var faktisk så brorsan vurderte å sette seg i bilen og komme og se om det var liv i meg. Han hadde sendt både Snap og Messenger uten at jeg hadde svart på noen av de, jeg bruker ikke å ha mobilen langt unna og svarer normalt raskt på meldinger…så sant jeg ikke sitter på Harley’n eller har skrudd av lydene.

Men det var nå liv her da, fra en som hadde sovet unormalt lenge.

DAB i XC70.

Det ble investert i DAB til XC70 idag. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å kjøpe en slik til bilen, jeg bruker mobilen til både DAB og streaming av musikk til bilen, men det er litt tungvint. Du må trykke på en Bluetooth enhet, koble til og stille inn, det blir liksom ikke brukt når du 90% av tida kjører til og fra jobb, som tar 10 minutter en vei.

Denna lille enheten her var lett å installere, lett å koble til, har handsfree til mobilen hvor du kan velge om du vil bruke bilens høyttalere eller høyttaler i enheten, og du kan kan streame musikken din fra mobilen din over på bilen stereoanlegg. Veldig godt fornøyd med mulighetene, om den er god til å ta i mot signaler, det finner jeg ut på tur.

Ikke en dag uten.

Tanken var å la denna stå i dag, men det går jo ikke. Det ble en liten sving, bare akkurat så jeg fikk fylt på tanken. Men det var nå så kaldt at jeg måtte slurpe i meg kaffen og svinge meg hjem. Jeg merker at jeg ikke kjører Goldwing lenger, blir mer følsom for vær og temperaturer.

Men nå blir det ikke mer kjøring idag, vinglasset er finni frem og pizza står i ovn. Nå skal resten av kvelden roes ned med en film.

Lag en fin kveld om du er på fest eller bare nyter en rolig kveld hjemme.