Det må testes og prøves. 

Første gange vi skulle prøve EV rekkevidden var på langtur. På den turen klarte vi å nå 47.1 km før batteriet var tomt og vi gikk over på HV. 

Idag ble det gjort en test med bare gate/småkjøring. Det viste seg at jeg skulle rekke å kjøre hele rekkevidden tom mens frua var hos frisøren. 

EV turen ble på hele 46.1 km føre Priusen måtte over på HV. 

Temperaturen i bilen sto på 20’C da turen startet, men den var helt oppe i 25’C ettersom jeg var litt hutrete idag. Ute var det mellom 10-12’C. 

Med Toyota sin oppgitte rekkevidde på 50 km så er jeg godt fornøyd med denne testturen. Toyota sier også 63 km rekkevidde, men det er når du skrur av klimaanlegget. Det er for min del ikke så interessant da jeg liker å ha et temperert klima i bilen. Men det kan jo hende jeg tar den testen også, 63 km uten klimaanlegget, ja det har jeg faktisk troa på. Jeg har oppnådd 51 km med klimaanlegget på. 

#blogg #toyota #prius #plugin #hybrid #solar #2017 #rekkevidde #ev #el #bil #test 

I går var det Caravanmesse på Lillestrøm – Norges Varemesse. Dit tok vi turen. Målet var å se på bobiler. En ting er å se dem på nett, det blir noe helt annet å se dem foran seg og få gå en tur inni dem. Da får du romfølelsen, men det er ikke de største og dyreste som gir den beste følelsen. 

Først og fremst skal vi se på dataene fra turen med Priusen vår, KITT. 

Vi starter med 24% på batteriet. Bilen skal gå i hybrid modus denne turen så vi har ikke ladet bilen over natta. 

Fremme på parkeringa utenfor Norges Varemesse har vi 86,4 km på trippen. Batteriet viser 22%. Forbruket er på 0,34L med en snittfart på 66 kmt. 43% av turen er kjørt på strøm. 

Når vi står hjemme igjen har vi kjørt totalt 172,6 km. Batteriet står på 28%. Forbruket slutter på 0,35L med en snittfart på 65 kmt. 45% av hele turen er kjørt på strøm. 

Toyota Prius PlugIn Tekniske Data

Vekslingen mellom el-motor og bensinmotor er så og si helt sømløs. Det vil si at om du sitter og ser på diplayet og ser når bilen er i ferd med å gå over til bensin, da merker du et lite nugg. Det kjennes akkurat ut som om du skulle kjøre over et tau på tykkelse med startsnora til gressklipperen, det er ikke merkbart om du ikke sitter og følger med og kjenner etter, asfaltskjøter i veien gir mer bevegelse. 

 

Caravanmesse. 

Det blir noe annet å gå inn i bilene enn å se dem på nett. Det er også slik at de bilene som er dyrest og størst ikke nødvendigvis gir den beste følelsen. Noen blir bare store og ukoselige, mens andre blir lune og varme. 

Jeg synes det ser veldig fint ut med en helintegrert bil. Vi fant en som vi fikk en god følelse når vi gikk inn i. 

Men den vi falt aller mest for var faktisk en delintegrert bil fra Adria. 

Det var også noen overdimensjonerte ting her som vi ikke gikk inn i, når det blir så stort at det ikke (nesten) kan kjøres på norske veier var det ikke intr å se på engang. 

Inntil videre, så lenge helsa holder og interessen er tilstede, så holder vi oss til MC Touring. Det kommer nok en dag da det ikke er går å kjøre MC, da får vi vurdere bobil eller campingvogn. Men det er leeenge til får vi tru. 

#blogg #bobil #caravan #norgesvaremesse #lillestrøm #toyota #prius #plugin #hybrid #2017 #helg #lørdag 

Det er ikke mange ting der ute som får en som går med godt planta bein på Moder Jord til å føle litt småpanikk. Men alle har sin akkileshæl, kanskje flere akkileshæler, men jeg har ihvertfall en og det er disse små krekene her…fy pyton!

Nyklekka edderkopper 🙁 

Disse er rett og slett ekle kryp. 

Også denna da, som hang i taket da jeg parkerte bilen i efta. Denna er nesten så han ikke passer i et kjøkkenglass!!! Eller…jo i kjøkkenglasset passer den vel, men strekker’n på beina så skrever den over eggeglasset…grøsssss! Det verste var at jeg lot den henge der. Så det blir jo moro å se om jeg glemmer denna i morra da, når jeg skal ut i bilen kl0615. 

Blææææhhhhh vel vel sjekk under senga føre du legger deg i kveld 😛 

 

#blogg #edderkopp #høst #foto #akkileshæl  

Korset på Røgden. 

Det var tredje turen min hit, og andre tur bare i år. Men farsan hadde aldri vært der. Jeg husker at vi mange ganger gjennom tida har pratet om Finnskogen og blant annet dette korset i bakken som aldri vil gro. Så da måtte jeg jo ta med farsan en tur hit, det var på tide at han fikk se Røgden korset. 

Signering i besøksprotokollen. 

Info om Røgden korset finner du på denne linken. 

Da vi skulle tilbake kom jeg også på at det skulle være en stein her, en stor stein som ligger oppe på noen små steiner – Tolgravsteinen. Jeg prøvde å Google noe om denne steinen, men der kom det ikke opp noe informasjon. 

Da vi nærmet oss Flisa kom farsan på at det var jo lunsjtid. Og da han lurte på om en hamburger kunne smake var jeg ikke sein om å takke ja til det. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gutta i lunsjpause etter å ha opplevd litt historie på Finnskogen. 

Takk for turen 🙂 

#blogg #finnskogen #røgdenkorset #guttapåtur #hamburger #lunsj #september #søndag #2017 

Tja hvorfor ikke ta lunsj på Kirkenær? 

Jo det kunne vi gjort, og så ble gjort. Vi svingte oss på en liten biltur etter at vi hadde vært en tur på Langelandshjemmet og besøkt Mormor. 

Selvfølgelig må trippen og data nullstilles når en slik tur skulle kjøres. Det var ingen lang tur, men rundt 100 km ble det. 

104,7 km for å være helt nøyaktig. Runden gikk på 0.33l. Jeg mener Toyota oppgir at landeveien skal dra 0.36l på bilen vår. Da er vi innenfor. 

Hva er den luka på høyre sida på bilen? 

Tanken er farlig nær tom nå. Det er så vidt man kan se at det er en liten strek i tankmåleren der oppe, se godt etter. Rekkevidde på bensin var 12km da vi parkerte hjemme…Running on Empty!!! Priusen står på lading så vi tar oss til pumpa i morra og får fylt opp. Det er siden siste fylling gått…skal vi se…hmmm sist vi fylte var den 26.juli 🙂 Så da kan du telle sjøl. 

Det ble noen bilder fra Skasen idag. 

Nå har vi slengt denne i ovnen, så får vi se hva som kommer ut. 

Lag en flott lørdag. 

#blogg #helg #lørdag #høst #toyota #prius #plugin #solar #phv