Måtte på reklamasjons tur.

Trur jeg var veldig uheldig med det paret.

Oktober i fjor kjøpt jeg meg et par Crispi fjell støvler. Det er noe av det beste jeg har hatt på beina, en god arvtager etter Viking støvlene jeg hadde.

Men…

Første dagen i Kautokeino, i myr terreng, ble jeg kliss blaut på beina, ei hempe falt av, så var ikke skoen tett mer. Så fra mandag og resten av uke var støvelen blaut. Det var litt kipt. Løsningen ble brødposer på beina. Men å gå med brødposer inni en fjell støvel har sine negative sider.

Støvelens evne til å puste blir bort, du veit åssen det er å tre en pose på beina, fotsvetten blir ikke borte. Du blir ikke blaut på beina fra utsida, men fra innsida, like ille og ukomfortabelt. Men et knippe med ekstra sokker gjorde det gjennomførbart.

Så jeg tok turen til Strømmen storsenter og XXL. Der fikk jeg uten spørsmål helt nye støvler. Kjempe service fra dem. Støvlene var også satt ned tusen kroner så jeg hadde en tusing i pluss når jeg gikk derfra. Det vil si, jeg kjøpte med meg en fjellduk. Som du ser på bilde kan den brukes til veldig mye. Så om det regner eller snør…huff…så kan jeg overleve uten i skogen og på vidde om været skulle snu.

Nå er alle programmer oppdatert og jeg skal se på litt redigering. Er det ikke rart at når du har bestemt deg for å starte et nytt prosjekt så skal alt oppdateres. Men setter vi i gang 👌

God kveld til alle. 

En helt vanvittig bra tur.

Kautokeino var en helt super opplevelse.

Det har gått litt over ei uke sida jeg fikk oppdatert noe her nå. Men det tar tid, å reise til Kautokeino, komme seg hjem, starte på jobb igjen og gjøre noe her.

Det jeg har fått gjort er å legge alle video filene over på pc’n. Nå begynner jobben med å sortere og lage noe ut av detta, det er litt av en prosess kan jeg love deg. Det er video filer fra 8 dager som skal bli til, forhåpentligvis noen episoder med jakt. Det morsomme er at vi hver kveld lage vår egen versjon av SOFAEN.

Ettersom vi delte oss opp i to lag måtte vi oppsummere for lagene om kvelden hva de hadde hvert med om og opplevd. Det var bare en kameramann med på turen og han klarte ikke være på to steder samtidig. Men det skal bli film, eller episoder her etter hvert.

Bare det å legge filene over på pc har det meste av denne kvelden i mens vaskemaskinen har gått for fullt.

Flere bilder fra turen vil komme, men her er litt som illustrer hva slags fantastisk natur vi har levd i den siste uka.

God kveld alle.

Da har første laget reist mot Kautokeino.

Høstens største eventyr startet idag.

Det har blitt lite aktivitet her i det siste, men jamme skal det noe til å ha energi til å ha skrive glede for å holde denna sida oppdatert. Mye energi har gått til andre ting i det siste. Men jeg håper det retter seg fremover. 

Idag startet høsten største eventyr, ihvertfall for to av de fem som skal på tur. Bjørnar og brorsan har satt seg i bilen og er nå på vei til Kautokeino. Dem har ikke mindre enn ca 1300km foran seg før de får en liten beinstrekk og noen timer på øyet. Så er det videre i bilen i ca 350km føre vi møtes i Kautokeino.

Pappa, jeg og Ingemar har en litt lettere tur foran oss. Vi setter oss på flyet i morra og har en to timers flytur foran oss før vi lander i Alta. Skal ratt se at vi får servert en kopp kaffe på turen også  ☕ 

I mens gutta har tatt fatt på den lange veien har jeg pakket ned alt jeg trenger til ei uke i fjellet, trur jeg. Det er nå slik da på en sånn tur at det du har glemt hjemme, det må du rett og slett klare deg uten den uka!

All elektronikk, batterier, kameraer og Power banker er ladet opp og klare. Minnekort er formatert og klare. Alt skal være klart. Om det blir mulig å oppdatere her i løpet av uka har jeg ingen aning om, er det dekning oppi der?

Lag en fin dag, en fin helg  👌

I fjor gjorde Bjørnar og brorsan denne turen aleine. Du kan se den her om du har lyst på et lite jakt eventyr.

 

Trysil leverer. Første jaktdag.

Ut før skytterlyset kommer.

Skal du først ut i terrenget må du opp om morran. Så ja da, klokka ringte nok godt føre rypa slo opp øya, uten at jeg kan si noe om når det er.

Men her er noen bilder fra dagen som startet 0430.

Må for alvor få ut fingen.

Snart til reinens rike.

Nå tok jeg en titt på kalenderen, det var jammen bra, for nå går dagene fort. 

Det har hele tida vært så “lenge til”, men drar det seg ihop her, det er faktisk ikke så lenge til det er avreise til Kautokeino og ei hel uke med rypejakt, eller filming da for min del. Detta er jeg spent på. Det blir en opplevelse å få være med på en slik tur. Jeg håper at jeg skal fange mange fine situasjoner og opplevelser på film. Så er det å sette seg med pc’n og redigere det sammen, jeg får opplevd turen mange ganger før den er klar 👍

Idag er det 5.sept. Den 18.sept sitter vi på et fly til Alta. Men ikke Bjørnar og brorsan, dem tar jaggu bilen i år også…for en tur! Den turen ble jo film, ta en titt på den her. Målet er 5 episoder i fra årets tur.

Ha en fin mandag, min blir litt trang i maska 😜

Hvor mange grader har dere i stua de denne søndagen.

Forberedelser til harde tider.

Det er vel bare å begynne å venne seg til detta, om du ikke skal blø i hjel kontoen i vinter 😒 

Det er med litt dårlig humør jeg sitter og har det kaldt i stua. Er det slik det er å bo i ett av verdens rikeste mest velstående land? Ja det kan se slik ut, ihvertfall når de som vi la vår tillit til å styre og forvalte dette landet og dets resurser på en god måte sviktet! For svikte har dem gjort, men glem nå ikke det at det er en prosess som har skjedd over lang tid. Det er ikke bare Støre og Vedum som skal ha skylda her, her er det mange tidligere sittende regjeringer og politikere som bør stilles til rette for landssvik!

Hvor var det jeg leste at eksport av norske resurser/kraft brøt med Grunnloven? Brøt med Grunnloven…også blir ingen stilt for retten??? 

Men som en middelklasse, under middelklasse, lønnsmottager hva får jeg gjort? Jo jeg får nå gjort det mange er fornøyd med og føler at de har gjort sin borgerlige plikt…stemme. Men hva er det å stemme i Norge? Å stemme i Norge er å gi folk en følelse av å kunne ha en innflytelse på det samfunnet de lever i, å kunne opprettholde en rett til folket så vi kan kalle oss et demokrati. Men der stopper det! Når valget er over begynner partiene å skape avtaler og samarbeid seg i mellom, det kommer partier i posisjon som ingen vil ha, de har knapt fått stemmer i folket, men de inviteres til et samarbeid av de store partiene, som ikke er store nok til å få flertall. Da er det å gi og ta for å få gjennomslag for sine saker, og gi til de små for å få støtte. DEMOKRATI??? Ingen vil jo ha dissa der!

En liten utblåsning over en kopp varm kaffe her på morran. Det er i grunn lite utblåsninger her på denna sida, jeg trur det er i ferd med å endre seg.

HOOKA skoa skal snart på og en 8 km tur ligger foran meg, det er da ei stund på dagen jeg holder meg varm.

Fant vi et nytt vesen, og hva mener Ingeborg her? Nyfjelltrampen ble en spennende tur.

Knall fin runde på Nyfjelltrampen idag.

Jeg var nå ikke helt sikker på om detta var en gåtur med tur gjengen eller om det faktisk VAR Nyfjelltrampen løp. Det VAR løpet, eller Trampen da, som det heter, for man kan jo sykle, løpe eller gå runden. Vi gikk.

Ikke så langt.

Det var ikke så lange biten vi hadde fått gått føre det var en liten stopp. Der sto noen trivelige folk og serverte vaffel, det var ikke dumt 😊 Nei det var slettes ikke dumt for en som ikke hadde spist frokost. Å starte på Nyfjelltrampen uten frokost i kroppen, det er rett og slett tullete. Men vaffelen med jordbærsyltetøy var ga litt piff den. Gode vafler var det 👌

Utrivelig.

Noe utøy er det i skogen nå om dagen, slike som denna her. Ikke noe koselige kryp.

Lunsj rundt 13 kilometer.

Rett rundt 13 kilometer’n er kassa. Den ble det notert navn i, så var det også tid for litt mat. Som vanlig så har jeg to polarbrød og to hardkokte egg. Selvfølgelig en termos med kaffe og et par flasker med vann.

Hva driver du med her Ingeborg?

Men så lurer jeg litt, hva var detta stuntet fra Ingeborg? Var det et forsøk på planken? Hadde ho et behov for å legge seg nedpå, eller var det et lite kort øyeblikk med trass fordi ho måtte gå først og ikke ville mer…eller, ja hva var nå detta?

Om vi legger go’sida til da og tenker at du ville gjøre planken, ja så kunne du spurt om hjelp, for du har så og si bomma på stien 😂

Skogen inneholder mer enn vi er klar over.

Blant blåbærlyng, furulegger, tyttebær og blåbær som ikke er blåbær, bare blå bær. Jo der fant vi et nytt lite vesen. Det var nå slik at det hadde vært med oss fra start. Vi tenkte nå “denna får da bare henge på” og det gjorde detta vesenet. Det prata så godt og spratt så lett på beina på runden, det forsvant et lite øyeblikk av stien og inn skogen, vi trudde et lite sekund der at det hadde “gått hjem, sikkert under ei rotvelt i skogen”, tenkte vi, men neida, det var bare ei lita tissepause og så var det tilbake med oss.

Vi undra oss nå veldig over hvem detta vesenet kunne være, hvor hører nå denna lettbeinte hopp og sprett’n hjemme? Men det ble jo veldig tydelig når vi så den satte ned i blåbærlyngen og storkoste seg med blåbær, det var jo så klart ei Hoppetusse 😀 Det er bare de som er så lette på beina at de nesten ikke klarer å gå når dem er ute på tur, de nærmest stusser som en stein i fiskespretten bortover stien.

Helt i sin egen fredfulle verden sitter Hoppetussa og spiser blåbær 😊

I mål kom vi.

Det skulle gå akkurat 5 timer fra vi startet til vi var i mål. Da viste klokka 18,9 kilometer. Det var en kjempe fin tur, litt overskyet og et lite øyeblikk tenkte jeg regn, men det kom ikke noe regn. Egentlig var detta en fin temperatur å gå en slik tur.

Diplom ble det og jammen var jeg så heldig at jeg vant trekningen på start nr mitt og fikk en fin ryggsekk. En aktiv lørdag ble det. Nå står maten på ovnen og jeg har egentlig ingen planer for resten av kvelden. Så ha en fin fin lørdag alle 👍

“Jeg kjenner det i lufta, nå blir det lenge å vente”

Det har snudd nå 😌 

Det har snudd nå

Det kjennes i lufta

Det kjennes i kroppen

Det kjennes i sjelen 

Mørket faller på 

Høsten kommer som et forvarsel 

Ikke lenger kortbukse og ankelsokker 

Det er helg 

Løvet faller 

En kostbar vinter venter 

Igjen blir jeg sittende å lengte 

I mang en måned blir jeg nå gående å vente. 

Takk for nå gode sommer, jeg lengter til du igjen kommer. 

Så kom fredagen og med den kom helga. I morra blir det en ny tur på Nyfjelltrampen. Jeg har gått den før, på delvis vinter dekket bakke. Nå skal det bli fint å gå en tur rundt der på bar bakke. 

Ønsker alle en fin fredag.