Vintermørke senker seg, men belysningen gjør at jeg ikke vil gå inn. 

Vi har hengt opp ei lenke til med lys ute. Det må et par lenker til for å komme rundt hele garasjen, men det ble fint å få lys på ene langsida opp mot veien.

Og ettersom mørket la seg mer og mer over oss ble det bare finere å være ute. Jeg sto og så rundt meg og ville ikke gå inn, sjøl med -10’C.


Frykter mye tull frem mot Jul. 

Mens jeg sitter her og knatrer på pc’n ser jeg det stikker frem en arm og et ben fra bak skjermen. Jeg synes jeg drar litt kjensel på skikkelsen, den har vært vist i sosiale medier mange ganger før, spesielt sånn rett før Jul. Nå er jeg redd den har kommet hit også.

Filmskaper er et sterkt uttrykk. 

Å si at man er en filmskaper er å trampe på tærne til de som driver med dette som yrke. Så vi får presisere at jeg “prøver” meg som filmskaper, jeg er langt fra å si at jeg er en filmskaper.

Film er moro og øverst på ønskelista står drone. Det kan ikke være hva som helst av drone, nei det må være en drone som har “follow me” funksjon og den bør helst ha krasj detektor så den ikke flyr inn i trær og andre gjenstander som måtte stå langs ruta.

Litt har jeg sett på YouTube, der er det en jungel av droner som folk har testet. Det jeg har funnet ut er at jeg ser på en investering på mellom 15-20.000kr for å møte kriteriene.

Det er film fra fugleperspektiv i forbindelse med mc kjøring som hadde fint å ha med i filmene. Og da må det være “follow me” funksjon på drone. En type jeg har sett mest på er DJI MAVIC 2 PRO. Det hadde blitt noen fine bilder med en slik på turene i sommer, over Gaustatoppen og Rjukan.

YouTube filmer har det faktisk blitt noen av. De er filmet med alt fra håndholdt fotoapparat og mobiltelefon til GoPro Hero4 Session. Programmet til redigering har, frem til ganske nylig, vært Windows Movie Maker. Windows Movie Maker er ikke lenger å få ta i, ihvertfall ikke på sider jeg har lyst til å laste ned noen programmer på. Programmet jeg har begynt å bruke nå heter Movavi Movie editor. Det er like lett å bruke som Windows Movie Maker, men har litt mer å by.

Det er ikke noe tema eller gjennomført emne på kanalen min. Inholde er alt fra turer i skogen til mc turer. Noen filmer er bare for å teste overganger og effekter.

Filmskaper? Jo du får ta en tur innom og se på det som ligger ute på kanalen min og se 😉 Her er alt selvlært uten noen for form opplæring eller instruksjon.

Knut Einar på YouTube finner på denne linken.

Her er en liten kortfilm fra gårsdagen.

Lag en fin søndag. 

Velkommen til The Giswold, vi er der nå, eller kanskje vi er litt tidlig ute? 

Preget av reklame, tv og radio, eller kanskje det var de to posene med Julemarsipan som har gjort at vi i dag satte opp julebelysningen?

Eller kan det være at det er mørkt og trist ute?

Men en ting er ihvertfall sikkert, belysning gjør noe med atmosfæren rundt deg.

På stuebordet tennes alltid ei lampe hver morgen. Her drikkes det en kopp kaffe og det spises en eventuell frokost, ikke hver dag man orker frokost. I kveld, som i går kveld, er lampene tent og vi synker inn i en rolig og fin lørdagskveld.

Tenn et myslys og lag en fin kveld.

Et umulig oppdrag. 

Skikkelig uflaks kaller jeg det. Det å få et umulig oppdrag så utpå en fredag må jo være maks uflaks.

Sjøl har vi satt oss godt til rette og latt fredagen få ta oss inn i sin rolige og lune favn.

Umulig oppdrag, som i Mission Impossible 3, ja det går nok bra. Ethan Hunt ordner nok det og er hjemme til kveldsmaten.

God helg.

– Legg deg litt i badekaret du, til middagen er klar. 

Du trur meg kanskje ikke du? Men slik var det når jeg komme hjem fra jobb idag.

Hånda ble hardt grepet av frua sin, vesentlig mindre hånd, men jeg kjente at ho ville at jeg skulle bli med.

En liten runde i stua for å vise noen endringer i skapene, og at myslyset mitt var tilbake på plassen sin. Så bar det rett inn på badet, der var vannet tappet opp og lys tent ved siden av en kald Carlsberg.

Det må vel kunne sies at lille lørdag slett ikke er en myte man bare har hørt om, lille lørdag eksisterer!