Nå har vi virkelig våknet.

Sola skinner høyt på en nesten skyfri himmel. Mange timer i 2.etg – hjemmekontor. Du veit at Goldwingen står og venter, du må bare ut etter at du er ferdig, sånn er det.

Jeg har to programmer jeg kjører med. LocaToWeb, det er et sporingsprogram som tillater andre å følge deg på turen LIVE på kartet. Et annet program, ReLive, også sporingsprogram, viser ruta du har kjørt. Du kan også få laget en video av turen, legge inn bilder fra steder du stopper. Du kan se hvordan disse ser ut i videoen.

Disse to i tillegg til Gps kjører jeg med nå, i tillegg kommer også streaming av musikk på Spotify. Det blir fire programmer som skal gå mens jeg er ute og kjører. Til nå har mobilen klart å lade seg med alle disse gående i bakgrunn. Jeg er spent på om vi får lading på mobilen når vi får Spotify på også. Grunnen til at jeg ikke har fått i gang Spotify er at jeg trenger en kobling til aux på Goldwingen. NOTE 10+ har ikke 3.5 jack utgang, så jeg trenger bluetooth overgang.

Ny YouTube video.

Det ble en test på turen idag. En runde på 100km rundt om Sand i Nord Odal ble filmet med GoPro HERO8 Black i Timewarp mode.

En kjøretur på ca 1 time 30 min vises på ca 5 min. Her går det unna.

 

Du tenker du skulle investert i nødvendig utstyr.

Da strømmen for et par år sida ble borte i 3 dager gikk vi til innkjøp av aggregat. Det tok oss bare 3 år og et 3 dagers strømbrudd før vi fikk ut fingeren.

I dag har vi investert i en fryser, en ekstra fryser, for lagring av mat over tid. Ja man veit jo aldri hvor lenge man har fri tilgang til mat i denne korona tida. Så denne fryseren har fått navnet korona-fryser’n, her er det ingen som har blitt korona-dumpa, det dumpes bare fryservarer i frysern. Denna fryseren var også påtenkt for 3-4 år sida, det måtte en korona pandemi til før vi også fikk ut fingern på denna investeringen.

Hamstre på innkjøp? Nei ingen hamstring her, men vi gjør innkjøp kun en gang i uka og da er det greit å ha en tilleggsfryser å lagre maten i.

.

Mandagen er historie. Når denna uka er historie kommer Påske uka.

Lag en fin uke 😉

28.29. mars ble åpningen på sesongen 2020.

Den første turen er den du venter mest på, i helga ble det en tur på både lørdag og søndag.

Nå er sesongen 2020 i gang.

.

På lørdag ble det en liten tur aleine, uten tilhenger. Men det var liksom ikke godt nok. Vi er vant til å kjøre med to på og tilhengern etter, derfor ble det ikke ro i sjela før jeg hadde fått med meg både frua og tilhengern.

Trippen står ved sesongstart på 55301 miles (88998 km). Klarer vi å nå det magiske 62137 miles (100.000 km) tallet på trippen i sommer? Vi satser på at vi får mulighet til mange fine mil i sommer. Og 11000km er vel ikke helt umulig om været trer frem og Korona tar et steg tilbake.

Håper på mange fine filmer og turer i tida som nå står foran oss.

Dramatiske dager med begrenset frihet.

Det høres veldig dramatisk ut. Vi får ikke bevege oss fritt rundt i verden, over grensa og kanskje snart i vårt eget nærmiljø???

Men så er det jo litt rart da, at vi som et folk som sitter på ræva, ihvertfall om man skal tru på alle som driver med noe form for aktivitet eller lever sunnere enn snittet, at folket som skulle ha vært mer i aktivitet nå skulle klare å sitte i ro og holde seg hjemme nå som de blir oppfordret til det? Men neida, nei nå da vi får beskjed om å sitte rolig, nei da skal allemansen på død og liv ut og bort!

Jaja jeg veit litt åssen det er, brakkesjuken kaller jeg det, den kommer rett som det er. Om jeg ikke har sovnet på sofaen så kommer brakkesjuken. Jeg er ganske god på å holde meg i ro, om vinteren. Vinteren er et stort mørkt hull i den rotasjon vi kaller et år. Noe bedre vart det etter at vi fikk atv, da fikk jeg litt motor gjennom snømåking, men hvor er snøen i år da? Ble ikke noe av det heller veit du! Ja så da ble vinteren et mørkt hull i årets rotasjon.

En tur ut må vi!

Som et lite plaster på såret har vi nå muligheten til å ta oss en tur ut på atv, kjøre litt i nærmiljøet og se steder man ellers ikke ferdes. Det gjorde vi denne torsdagen.

.

Og som alltid er GoPro kamera med på tur.

Von Roffen

Von Roffen er en god gammel venn helt fra skoletida og barndommen. Han har også GoPro og filming som hobby og filmet også på denne turen. Jeg skal gå inn her og legge inn link også til den filmen når den er ute på YouTube kanalen hans.

I dag er det lørdag, lag en fin en.

Med sola høyt på himmelen, plussgrader og to møkkete biler,

Ja da er det lett å se for seg hva man skal gjøre, eller kan gjøre og aller helst bør gjøre.

Bilvask!


Etter to reine biler skulle løvet opp fra bakken.

Løvet oppe og borte og nedkjøringa til gårdplassen fresha opp til den kommende våren…jo det er vel den som kommer nå, tror du ikke det? Vi får ihvertfall håpe det.

Video utstyret er med.

GoPro 8 er med. Det sto og tok Timewarp mens jeg vaska bilene. Og Samsung Note10+ fikk prøve seg i Superslow. Det ble jo noe ut av det også. GoPro sto på i 5-6 timer så her måtte det til en Powerbank.

Spent på hva uke bringer, det er mandag.

Ja nå er vi i den uka der den torsdag kommer hvor vi i første omgang skal være ferdig med restriksjonene fra myndighetene. Men jeg er nå litt usikker om de restriksjonene blir opphevet nå på torsdag. Jeg er redd vi må holde oss litt til.

Men Korona eller ikke, prøv å lag ei fin uke.

 

Turleder.

Som turleder i en gruppe har du litt overordnet ansvar for å legge opp kjørerute, legge inn nødvendige stopp som bensinstopp, strekke på beina osv. Turleder også kalt Road Captain, vi er i motorsykkel verden nå. Det er sikkert slik i andre grupper også, bobil, camping, sykling, fotgjenger utflukter osv. Det er gjerne en (?) som legger opp rute for utflukt.

Det rette verktøyet.

Når du nå har fått oppgaven som turleder er det viktig å ha et godt hjelpemiddel. Som motorsykkellist vil det for meg si at jeg støtter meg på gode GPS App’er/Programmer.

Det har blitt prøvd ut flere typer:

  • Sygic
  • HereWe Go
  • Waze
  • Google Maps

De to jeg har blitt mest komfortable med er Here WeGo og Google Maps.

Den rette til kjøring og den rette til planlegging.

Google Maps er godt oppdatert på veier som er sperret og stengt. Det gjør planlegging av turer, som over fjelloverganger som er vinterstengt, litt begrenset, veldig begrenset. Det er ikke mulig å planlegge og legge en strekning over en vei som er stengt. Jeg liker å se hvor langt det er mellom to punkter jeg skal kjøre, det får du ikke gjort med Google Maps når rutekalkulering ikke vil legge ruta om veier som er vinterstengte.

Here WeGO er da en bedre kompis når det kommer til planlegging av ruter når veiene er vinterstengt. Denne GPS appen kan settes i FRAKOBLET modus. Da tas det ikke hensyn til om veier er stengt. Du kan legge inn din destinasjon og få kalkulert kjørerute med tid og kjørelengde.

Både Google Maps og Here WeGo er fine å kjøre etter. Men skal du ha en gps som har best oppdatert kjørebilde når du er på tur så opplevde vi i sommer, på vår Sørlandstur, at Google Maps var best. Du kan se turen her i Juli 2019 arkivet.

Ser frem til nye turer.

Om nå ikke Korona pandemien varer ut hele sommeren så håper jeg på mange fine nye opplevelser på Goldwingen. Det er gjort noen planer, og noen planer er ennå under utforming. Men det står og henger litt på hvordan viruset sprer seg og utvikler seg fremover.

Google Maps har vel de fleste på sine mobiler, Here WeGo kan du laste ned her via denne linken til Google Play.

Lykke til med planlegging av sommerens turer.

Friskt i sola.

Det var en smule friskt i sola i dag. Planen var å tenne et bål, men det var spådd litt for mye vind til at vi valgte det. Så det ble bålpanne med grillkøl, et par kubber heiv vi på etter at pølsene var grilla, men ikke noe bål.

Kaffe, kakao og Kvikk Lunsj fulgte også på.

Jeg måtte også starte opp Goldwingen. Det var ikke meininga. Jeg skulle jo egentlig bare starte opp strømaggregatet så det fikk gå litt, det var lenge sida sist. Men når jeg så Bumblebee stå der så måtte jeg bare fyre opp 6’ern også.

Å steike som jeg sleit med å få fyr i aggregatet. Feilen var at jeg dro på full choke med en gang. Da ble det oversvømmelse. Men bare jeg fikk tatt bort lokket til luftfilteret og dratt litt i snora så motoren fikk lufta seg litt, da smalte det med det samme. Det er ikke ofte jeg bruker det så her gjelder det å huske prosedyrer for start.

Nå har frua satt frem litt snacks på bordet, så da avslutter vi her. Lag en god kveld.

Outbreak.

I 1995 kom det en stor spenningsfilm om et utbrudd med virus – OUTBREAK.

Store kjente skuespillere som Dustin Hoffman, Morgan Freeman og Donald Sutherland var å se i filmen.

En ape skal være smittekilde og viruset sprer seg raskt gjennom California da den blir smuglet inn i landet.

Idag har vi vårt eget OUTBREAK.

Med et virus som sprer seg så fort som det vi har i dag så har vi vårt eget skrekkscenario med KORONA viruset. Så film og virkelighet har ikke så stor glippe mellom seg som vi kanskje hadde ønsket oss?

Er det nå du skal være den svakeste lenken?

Så hva gjør vi nå? Jo vi gjør det vi kan for å hindre at smitten skal spre seg. Når vi snakker om å dra lasset sammen sier vi at “vi er ikke sterkere enn den svakeste lenken”. Men tenk litt på den, kanskje vi nå alle må tenke at vi må være den svakeste lenke, for ikke å dra smitten videre?

Lørdagen er her. Vi skal være hjemme med grilling på bålpanna i en fantastisk solfylt himmel.

Lag en fin dag, ta forholdsregler og være den svakeste lenken.