Det er en dag, en dag i året. 

Vel det er 365 dager i året, ja og 364 dager i året det kan regne og snø på, så hvorfor kan det da ha seg slik at det skal være så ufyselig vær i morra? Det er jo for svingende 1.mai og Mjøsa runden for alle MC folk. 

Skal vi tro værmeldingene i kveld så skal det snø i morra!!!

Nei vi vil ha en reprise fra fjorårets fantastiske dag, den kan du se her.   Og en kjørevideo her. 

Slik har det sett ut her hele vinteren, føler vel at jeg er ferdig med den nå. Vel vel, værprofetene hos yr.no kan jo ta feil. Vi får se når vi slår opp øya i morra. 

En status rapport kommer i morra. 

Uansett vær og føre – lag en fin 1.mai i morra. 

 

#blogg #1.mai #mjøsa #mc #vinter #sommer 

Jo det var en beskjed som kommer til å bli husket hele 2018. 

Det ble jo langt på dag føre jeg våknet, hva i all verden er det som skjer med en kropp midt i livet, klokka ble 1030 før øya spratt opp. Spratt og spratt, det begynte vel mer som et gløtt på øyet, det kom et pling i mobilen, som hadde gått av “ikke forstyrr” modus, og dermed var jeg våken. Hvem kunne det vel være som plinget så tidlig…ehm…seint på morgenkvisten? Så viktig var det nok ikke for det har jeg glemt. 

Men vel oppe og med beina på gulvet så spurte frua om vi skulle ta Bumblebee en tur til Sverige og kjøpe nytt hjul til trillebåra. Brått og uventet kom et svar fra meg som ho kommer til huske resten av året -nei jeg vil heller komme i gang med legging av terrassegulvet. Ho vil nok aldri innrømme det, men den kommentaren tror jeg ho fikk hjerteflimmer av. De som kjenner meg vet at snekkerarbeid, ja det er noe av det verste du kan utsette meg for. 

Nytt gulv og rekkverk er underveis. Dette blir nok bra når det er klart. 

Skruene jeg hadde kjøpt på Monter var litt for lange, jeg hadde kjøpt 75mm. I akutt behov for kortere skruer heiv jeg meg i bilen og reiste til JULA i Charlottenberg. Her fikk jeg 1200 skruer for 302kr. De 600 skruene jeg kjøpte her kom på 777kr!!! Hvorfor i himmelens navn skal det være så dyrt her? 

Over til mat. Frua gjorde ei hjorte/viltgryte idag. Ååå du store allmektige skaper…her snakker vi et godt stykke måltid. Den sausen, er ikke ord som kan være i nærheten å beskrive den. Gryta vi kjøpte på Hagemessa skal ikke få stå mye i ro. 

Rambo koser seg litt hos matmor føre vi tar tannpussen og lader opp til ei ny uke. En dag på jobb og så er det MC og 1.mai som står for tur. Skal vi tru YR.NO i skrivende stund blir det bløtt, veldig bløtt. Men vi har regntøy. Det blir jo spennende å se hvordan en kjørevideo i pøsregn blir. 

Lag en fin uke. 

 

#blogg #viltgryte #mat #vår #gryte #hjortegryte #skipskatt #terrasse #veranda #middag 

Etter gårsdagens 30 mil lange tur for å hente tilhenger til Bumblebee fikk morran seg et aldri så lite sjokk, jeg sov til 0920 😀 Det har vel ikke skjedd sida storflommen i -95 😉 

Vel, nå husker ikke jeg om jeg har sovet så lenge før eller etter flommen i -95, men det hørtes så snasent ut når jeg sa det ut høyt, før jeg skreiv det. Men morran idag ble uvanlig kort, for en som bruker å stå opp rett etter at sola har steget over bjørketoppene her. 

Så det var med litt motbakke i beina at jeg gikk ut i dag for å kjøre i gang dagens prosjekt. Nei det var ikke prøvetur med Bumblebee og tilhenger, det var å rive rekkverk på verandaen og gjøre klart til legging av nytt gulv og selvfølgelig nytt rekkverk. Målet var å få ned alt så vi sto igjen med bare et flatt gulv, målet nådd. 

Vi fikk rusket opp litt rask og rufset opp i plen også. I morra håper jeg på å komme i gang med å legge nytt gulv. Det krever godt vær. Skal vi tru yr.no så blir det ikke så ille. 

Bumblebee fikk selskap i garasjen. ERDE tilhengeren er så liten at den fikk plass sammen med Goldwingen. Det er jo helt topp med tanke på lagring. 

Dagen ble avslutta med godt drikke og god mat. Har blitt veldig glad i denne ølen her. Frua lukta på flaska og skrukka på nesa så at ho nesten gjorde bakoverflipp 😀

Amazing Haze.

Sjøl om morran ble kort og noe av dagen regnet bort har vi fått fylt den med smått og stort av gjøremål. 

Nå har klokka bikke over midnatt og øyelokkene har blitt tunge å holde oppe. Det er bare å ønske alle en fortsatt fin lørdagsnatt, for de som skal holde i gang ei stund til. I morra får vi se om det blir gulv på verandaen. 

 

#blogg #veranda #lørdag #mat #erde 

Etter en lang jakt på finn.no dukket denne tilhengeren opp. 

Jakten på en tilhenger til Goldwingen har vært til dels frustrerende, ikke det at det ikke finnes tilhengere der ute som er kjempefine. Det er bare det at prisene på dem er også kjempefine. Den rimeligste tilhengeren jeg fant var kr22.000,- Den var lakkert svart. Den jeg kunne ønsket meg, om ikke prisen var av betydning, var en tilhenger til kr30.000,- Det er en Escapade Elite. Men slike penger på en tilhenger var ikke lagt i noen planer, huset skal ha sin beis i år. 

Så da ble det å se etter alternativer. Der kom Erde tilhengeren inn. Denne fant jeg på finn.no. 

Denne tilhengeren fikk jeg for kr4.500,- Den er tilnærmet helt ny, har trillet ca 4000km på vei etter mc. 

Så da skulle vi være klare til sommerens planlagte tur, nå skulle vi få med oss et ekstra skift med klær. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#blogg #erde #tilhenger #mc #goldwing #gl1800 #honda 

Skifte på dekk V70’n gikk jo som en lek. Aldri hadde jeg skiftet dekk på en V70, så jeg måtte da innom instruksjonsboka. Der var det anvist et eneste feste til jekken, midt på sida på bilen, under selvfølgelig 🤣. To løft og fire hjul seinere var V70’n klar for sommersesongen 👍. Litt tungt var det å heise bilen, men bilens sjåfør fikset det.

Vel. Middagen er klar. Lag den fin kveld.

#blogg #volvo #v70 #sommerdekk

Vårens vakreste dåp. 

Som våren venter på sola, som brune enger venter på regn, som sultne venter på mat, så venter vi på vårens vakreste dåp. 

Og mens vi venter på den gjør vi andre ting. Som for eksempel å reise en tur på hagemesse. 

Vi sto lenge og prata for og i mot om vi skulle investere i ei bålpanne. Nå er ikke vi de som sitter mest ute om kvelden, det blir gjerne til at man griller, spiser og så går inn og ser på tv. Så det var et stort spørsmål om vi skulle kjøpe ei bålpanne eller ikke. Valget falt på denne. Den var ikke den største de hadde, men vi fant ut det var nå den som sto mest til vårt bruk. 

Det vi ikke var i tvil om var denne støpejernkjelen. Her har frua noen planer som jeg gleder meg til å se i fremtida. Ho hadde mye rart ho skulle bruke denne til, som matglad mann gleder jeg meg til fremtidas måltider. 

Jentene mine på tur på hagemesse. 

Det var ikke mye jeg syntes var veldig spennende å se på på ei hagemesse. Hagearbeid står meg ikke veldig nært, mc messa lå nok nærmere mitt hjerte, men det er først til neste år. Men som barne og -ungdomsarbeider i barnhage falt jeg veldig for denne utstillingen. Gubba Noa her skulle vi hatt det moro.  

Nå har kvelden kommet og helga har ruslet sin gang, masse innhold, noe praktisk har vi fått ordnet, og en tur på Bumblebee har det også blitt. Jeg skulle hatt tak i en tilhenger til Wingen, men de er nå helt forferdelige dyre. 

Vi tenner opp i bålpanna og tar kvelden foran tv’n. Bålpanna ja, den var liten synes du? Jo da, men som jeg sa så kjøpte vi en som vi har mest glede av, det måtte bli en som var tilpasset t-lys inne på stuebordet. 

Slik har vi fylt litt av tida til vårens vakreste dåp…1.mai Mjøsa MC. 

Mjøsa rundt 2017.

Lag en fortsatt fin søndag. 

 

#blogg #hagemesse #norgesvarmesse #lillestrøm #bålpanne #

Volvo power 💪
Med en tung henger, lastet med terrassegulv, fikk vi sett hva Volvo power var 😉. Ble positivt overrasket.

For noen år tilbake hadde vi en Opel Zafira 2.2L 147hk automat. Vi prøvde den med campingvogn, det var ingen god kombinasjon. Motoren var sterk, men automaten vekslet opp og ned på girene. Motoren hadde krefter, men de lå helt øverst i turtall registeret.

V70’n med 2.0L turbo 180hk og automat var derimot rolig som skjæra på tunet. Null stress og ingen masete giring. Har trua på at denne bilen gjør seg godt som trekkvogn.

#blogg #v70 #volvo #turbo