Pluggen må sitte godt.

Slik var det altså i kveld. Pluggen må sitte godt, helt i bunn, ingen slark og tett rundt ringen, da går det.

Lenge har’n stått død.

Men idag klarte jeg å lure’n og da ble det fart på’n. Tre napp uten hjelp, to napp med hjelp…av choken så smalt det med en gang. Å jeg som trodde den var død.

Bikere kan mer enn bare kjøre mc

Å kjøre mc er jo det vi gjør, mange mil på veiene, bare kjenne motoren mellom beina og høre lyden fra pottene. Kjører du en eldre Harley, kanskje ikke så gammel heller, så hører du også klunket fra girkassa hver gang du veksler gir. På morran kanskje du fryser litt, utpå dagen når skyene forsvinner og sola får tak så svetter du i skinnjakka. Slik er det langs veien for en Biker.

Vi kan mer enn bare kjøre, vi kan også gjøre et slag med minigolf, med varierende utfall. Sjøl så gikk jeg 9 hulls bana 2 runder med 21 slag på begge rundene. Det ble en fin søndag som vi avsluttet med kaffe i klubb puben og softis på Krakken. Ei uke igjen nå så er det ferie.

 

-Totenbadet -Gå aldri på do når det skal avgjøres hvem som skal skrive, du får jobben.

Sjølskapt travelhet.

De siste dagene har vært travle, det går tett mellom et måltid og turer på veien. Sida siste har det blitt mange mil på Harley’n, et par gode måltider, men lite tid i hjemmet. I dag skal jeg prøve å holde meg litt i ro. Kjenner at det kan være lurt. I går gikk jeg inn helga med en tur til Granli Varden, derfra til mamma og pappa på kaffe. Ja det ble en vandring på 12,6km. Jo så jeg trur det er innfor å ta det littebitte roligere i dag. Har nå begynt med en kopp kaffe etter frokosten her nå.

Lag en fin lørdag.

Fullbooket.

Noen steder er det rett og slett slik at det er fullbooket, andre steder er det veldig god plass. Som her for eksempel, her er det veldig god plass og nok luft mellom “stam(me)gjestene”. Så da byturen ikke ble noe av var det artig å gjøre en tur i skogen med atv’n. Det er ikke mye denna blir brukt, men i går fikk den gå seg ordentlig varm.

Litt dunkel start på dagen.

Det er litt dunkelt og overskyet her idag. Akkurat nå er det ikke regn her, men det er ei tung luft og det er vel spådd litt torden til kvelden. Det er som er litt skipt nå er at jeg egentlig skulle ha gjennomført mitt aller første tandemhopp. På grunn av dårlig vær ble det ombooket. Så da blir formiddagen brukt til å redigere filmen fra Tindeturen forrige helg, jeg har faktisk akkurat så mye ro kroppen at jeg klarer å sitte og gjøre det…så lenge det varer. Letter været blir det en tur på Harley’n.

Men nå…kaffe og redigering.

Lufter en rastløs sjel.

Tøm hode som du tømmer skoene.

Gå en tur når hode spinner for mye.

Hode påvirkes av inntrykk rundt deg og alt du omgås. Skoene rommer bare en fot om gangen, om den skulle trykke litt så er det noe i skoen som du enkelt bare tømmer ut og forlater på veien der du går. Slik skulle det også ha vært med hode, så fint det hadde vært å bare kunne stoppe langs veien å tømme ut det du ikke vil ha der, for å traske lettere til sinns videre på veien.

En tur i skogen tømmer ikke hode, men det hjelper faktisk å lette litt på trykket. Lag en fin dag, det fredag og helg.

Nå er den klar.

Endelig kom filmen fra turen vår til Tønsberg og Verdens ende ut. Detta var første gode lange tur på Harley Davidson Fatboy. Detta gikk jo fint, koselig tur med koselige folk.

Gå inn på Mc Turer Kongsvinger sin gruppe på Facebook og følg turene der.

Neste video er satt i gang. Denne gangen kjører over Tyin og Tindevegen. Kommer snart…ehhh om ei stund 😉

Det er ikke gjort på timen.

Nei det er ikke gjort på time detta. Det er klart, hadde jeg bare latt kamera rulle og bare lastet opp fila som den er, hadde gått fort det. Men det synes jeg er litt kjedelig å se på, både mitt eget og andres, det må være litt “liv” i filmen.

“Liv” i filmen, er det ikke film vi ser og ikke stillbilder da?

Jo det er liv i filmen…det er jo film. Med liv i filmen mener jeg at du bør filme fra mer enn en vinkel, og du bør klippe detta sammen så det faktisk ser ut som at det er en sammenheng mellom klippene.

  • Eksempel:
    • Du kjøre langs veien, kamera ruller og det kommer en bil i mot. Denna bilen fanger du opp med kamera vent forover. I det bilen passerer deg vil kamera vent bakover fange opp samme bil som forsvinner bak deg. I det bilen passerer må du klippe du to kameraene sammen slik at når bilen passerer og går ut av kamera vent forover, så kommer bilen akkurat til syne i kamera vent bakover og kan forsvinner bak deg i motsatt kjøreretning. Da henger klippene sammen og du får liv i filmen. Du ser det når du ser filmen, men du tenker ikke over det. Men når du klipper sammen film og filer bruker du ganske mye tid på å få detta til en perfekt overgang.
    • Du står stille. Kamera bakover, fastmontert på mc filmer. Kamera på hjelmen filmer, du går og prater med felles turdeltakere. La begge kameraene filmen mens du går bakover i rekka, bruk lyden fra hjelmkamera. Veksle bildene mellom de to kameraene ettersom hvordan du beveger deg og når du ser på den du prater med. Det gir Liv i filmen.

Men opplasting kan ta tid.

Det blir jo litt store filer når du har satt sammen en kortvideo. Så det tar litt tid å laste opp detta til YouTube på ei mobil bredbåndslinje. Det som gledes er at det har kommet melding om at arbeid med fiber er nært forestående.

Ha en fin dag, det er lille lørdag.