Når solcellepanelene har hengt oppi i nesten 10 år, og var omtrent så gamle da de ble kjøpt brukt.

Ja da er det sikkert på tide å bytte dem, det gjorde jeg og pappa i går.

Det var med et litt overraskende blikk jeg så på klokka i går da jeg sto opp. Hadde jeg virkelig ligget så lenge? Ja jeg trur jammen klokka var over 10 føre jeg sto på beina i stua her. Brått så fikk jeg det for meg at jeg skulle ringe pappa og høre om vi ikke skulle reise en tur til Bittermarka og henge opp det nye solcellepanelet, så slik blei det til at hele lørdagen ble en tur til Bittermarka.

Vi hadde en svært trivelig tur.

Det blir noen mil med bil tur retur (litt i overkant av 400km), men det var ikke et stille øyeblikk i bilen. Vi skravla og kjørte uten stopp hele veien. Jeg bak rattet det meste av tida, men pappa tok over en liten bit innover i skogen der oppe. Jeg var ikke så kjent med underlaget, og bilen er ikke min, så der fikk pappa ta rattet. Det gikk så fint, vi fikk med oss nytt panel og utstyr inn, og søla med oss ut igjen.

Ingen sak å kjøre på litt ujevnt underlag når man har Pajero.

Da skulle alt være klart til vinter og mer enn nok strøm til lamper, og om man vil, litt tv titting om kvelden.

Film.

Noe av turen ble filmet så det kommer nok en video fra turen etterhvert. Akkurat nå er det siste turen med Mc Turer Kongsvinger som er i redigeringa.

Lag en fin søndag.

 

Søndagsturen er på vei ut, men det tar tid.

En ting er å sette alt sammen, se igjennom filene og velge de du vil bruke, så er det å klippe, sette noen overganger, som jeg prøvde å bruke minst mulig av, føre du får lagt til musikk og trykket lagre…så kommer det som virkelig tar tid…laste opp 14 minutter uten fiber nett.

Jaja, det kommer sikkert ut en ny film i morra en gang. Da kan du bli med på en tur som tok meg 5 timer å gå. Det var en super tur, frokost og kaffe, og ei helt fantastisk sol på himmelen.

Vi skal nok mye mer på tur i skogen, når mc sesongen er over. Da blir det kanskje noe mat tilberedelser i skogen, primus, stormkjøkken eller noe slik. Vi får se når den tid kommer.

Sesongen er vel ikke over ennå, for mc, men det kommer en dag da vi må inn i vinterlagring, da må vi finne på noe annet å lage film av.

Idag ble det en tur i skogen, et par timer var tanken, men det skulle gå 5 timer før jeg sto hjemme igjen.

Kameraene var med, filene er overført til pc, Movavi Movie Editor er klar til nytt prosjekt. Så får vi se hva vi får ut av det, en vandring gjennom skogen, lunsj og mulig jeg så hvor bjørn har hatt sitt bo i løpet av vinteren. Men det tar nok et par dager før filmen er klar.

Ting var enklere før.

Det kan jo hende at det ikke er meninga at vi skal gjøre detta sjøl.

Før da kunne du bare dra av plugghettene og skru ut pluggen, nå må du skru av en sånn strømdings for hver plugg. Noe annet måtte også demonteres, ikke sikker på hva alt er,  men det skal sikkert være der.

5 nye plugger er på plass.

Når det ikke blir noen lange sove morgener.

Da kan man jo like gjerne stå opp og rydde litt i filene på pc’n. Det har blitt så mange videofiler på maskin min her nå at den spurte om hjelp til rydding, med rødt faktisk. Når søylen for lagring går fra blå til rød, da er det bare å rydde opp.

Det har jeg gjort nå med hjelp av en ekstern harddisk fra SEAGATE på 4TB. Så får vi se da om det hjelp litt på humøret til MSI pc’n her.

Og mens filene legges over tar jeg en kopp kaffe til her, på en litt grå morgen.

 

 

Det er en blaut affære å vaske i sola.

En lenge etterlengtet, lenge trengt vask, på Goldwingen er gjennomført nå på morran. Den gode sola sørget for jeg sto kliss blaut igjen da Bumblebee var tørka og klar.

Det må vel prøves en liten tur etterpå for å se hvor lett det ruller, har du kjent på det noen gang, at bil og motorsykkel liksom går så mye lettere når dem er nyvasket?

Nå først er det mat, frua har slengt over stekepanna nå, tror det kommer ut et karbonadesmørbrød.

Helga har bydd på nye erfaring.

Jeg har nå alltid sovet i seng, svært lite i telt og soveposer. I helga fikk jeg prøve hengekøye, sovepose og myggnetting. Ja jeg var nå en smule skeptisk, men detta var jo skikkelig moro. Bare jeg fikk rumpa balansert på midten, svingt beina oppi, krypi nedi soveposen og dratt igjen glidelåsen på myggnettingen så datt øyelokka fort igjen.