Lading i flere former.

Den holder i et par døgn om det trengs og du ikke konstant går med den i hånda, men allikevel får den plugge i en gang i døgnet sånn bare for å være sikker på at den skal holde et helt døgn fram i tid om den skulle havne i hånda litt for mye.

Jeg snakker så klart om mobilen 😉 Den holder, om jeg trenger det, fint i to døgn uten å måtte lade den opp. Det er en iPhone 12 Pro Max vi snakker om her, en veldig god mobil som jeg er blitt godt forlikt med. Den har pluggen sin liggende på sofaen for lett lade tilgang, og ja, lett tilgang for meg når jeg sitter i sofaen. Så så lett er det å få mobilen opp på topp.

Men hvor er pluggen for min lading?

Jo det er nå slik at jeg ikke har noen plugg bak øret jeg kan plugge i, legge meg sofaen og bare vente til det piper 100% ved full lading. Men lading har det blitt idag, god lading, tenke seg til så har jeg ikke gått turen i dag, jeg har ikke spinni, men bare spist middag og sett litt tv.

Kvelden er ennå ung, det er godt med tid igjen, fyll den med det du måtte ønske. GOD KVELD. 

Nå er det vel bare å utvide.

Lyden ble bra i hjelmen. Talen blir tydelig, og man kan faktisk høre motor og lyder som er i omgivelsene sjøl om mikrofon sitter montert i hjelmen. Detta er jo bra, lover godt for motorsykkel turer i sommer.

Men…

Det er jo alltid et men… Nå som jeg har fått mikrofon, så vil jeg jo gjerne at den skal være trådløs! Så lenge kamera sitter montert på hjelmen er det ikke noe problem, da sitter ledning og kamera på samme enhet. Men hva om du nå vil sette fra deg hjelmen på motorsykkel, ga av og bevege deg litt rundt, og samtidig ha med deg mikrofon for god lydkvalitet? Da ser vi igjen på en invertering på mellom 1600kr og 3000kr.

Men detta er vel som med alle hobbyer, det tar av i det uendelige.

RØDE var en bra oppgradering.

Nå skal jeg først og fremst holde fokuset på det jeg har. Det ble veldig tydelig og fint på prøveturen min på lørdag. Du får klikke inn og høre, det er en liten tur på atv’n hvor jeg sitter og prater for å fange opp lyd med montert mikrofon i hjelmen. Jeg ser frem til sommer 😉

Lag en god dag og kos deg om du er så heldig å ha litt ferie 😉 

Link til filmen:

 

Forskjellen på dag og natt.

Slik har det seg denna helga, at forskjellen mellom natt og dag har vært litt i gråsona, altså ingen tydelige grenser mellom hva som er natt og hva som er dag. Det går litt om hverandre, sovner tidlig på kvelden og finner senga, det slår da ut i at man våkner midt på natta og blir liggende et par timer å se i taket. Nei det har ikke vært noe god avslapping, netter og søvn denne helga.

Men det har ikke lagt noen demper på aktiviteten. Nei da turene har gått som vanlig, spinning har gått som vanlig. På fredag tok jeg nok litt mye i, litt på kanten. Først turen på Varden, så rett ned i kjelleren og trampe. Vanligvis tramper jeg en time, på fredag ble det en og en halv time. Det ble litt på kanten av hva jeg tåler, og med bare en MellomBar før jeg satte i gang var det kanskje ikke rart jeg kjørte meg tom. Det ble såpass tomt at jeg var uvel resten av fredagskvelden. Men da har jeg jo fått sett hvor grensa ligger, uten mat.

Har et prosjekt på plan.

Det ble en gjentagelse av fredagen idag, i går tok jeg fri. Det gikk bedre idag, jeg hadde et opphold mellom turen til Varden og sykkel’n. Men jeg har et prosjekt jeg skal prøve ut, men jeg veit ikke om jeg skal gjøre det nå eller vente til isen blir borte på stiene.

Hva som skal utføres, det venter vi litt med til jeg har gjennomført.

Jeg har også fått gjort meg en tur på atv’ og testet hvordan lyden blir i hjelmen med ekstern mikrofon tilkoblet. Men jeg trur jeg avslutter både dagen og helga nå, ei god natt nå så er jeg klar til starten på ei ny uke.

God kveld. 

Det kjennes godt å ha vondt 😉 

Får mer og mer oversikt.

Nå begynner det å løsne litt i arbeidsrytmen her, det hjelper å se litt tutorials på YouTube.

Svingte meg på en liten runde i går for å prøve ut mikrofon i hjelmen. Ettersom det ennå ikke er mc sesong var det atv’n som fikk æren av en runde med kamera og lyd test.

Målet var ganske enkelt å kjøre en runde og prate med meg sjøl for å høre hvordan lydkvaliteten blir med mikrofon i hjelmen. Det ble bra, men jeg kan kanskje få litt mer avstand mellom munn og mikrofon.

En annen ting jeg også fant ut i løpet av redigeringa var hvordan jeg skal legge lydfil fra kamera vendt bakover inn i samme klipp/lydbildet som kamera vendt fremover og med mikrofon. Det er jo noen ganger som du vil ha lyden fra eksosen blandet litt inn i prat og musikk, en Harley lyd litt i bakgrunn er aldri feil 😉 Alt detta fikk jeg til i løpet av denna prosessen. Jeg klarte også å justere equalizer, fikk opp bassen litt, det kan jo bli en bra lydeffekt på lyden fra Fatboy’en 😉

Dagen startet jo kl05:00 så jeg har hatt godt tid til å lære meg en hel del om Davinci Resolve idag, er nok bare så vidt jeg skraper i overflata på detta programmet, det er enormt stort og har helt vanvittige med muligheter. Klokka er blitt 10:00 på formiddagen.

Litt frustrasjon dukker jo opp.

Jo da, man prøver, man feiler, man finner ting man legger til og endrer. Men når du har lagt på filtre og effekter som du vil ha bort igjen, og du ikke finner ut hvordan du kan ta de bort uten å måtte slette hele sekvenser, da dukker det opp et forvridd ansikt. Nå kan det meldes at det løste seg og at INSPECTOR verktøyet er stedet man går for å ta bort effekter man har lagt til, som vil angres. Så husk nå det da til neste gang, så du slipper å få krampe i ansiktet 😀

Vel, sola står fint på himmelen så det er var bare å ta den vanlige turen opp og signere boka. Lag en fin formiddag. 

Kjenner det litt nå, men det du anbefaler…

Greit, jeg kjenner jeg har vært på tur i dag. Først på min vanlige topptur, Granli Varden, så ble det plan om 1 time på sykkelen, som ble til 1 time 30 minutter. Musikken var så bra så det gikk ikke å gi seg før det kom ei låt jeg kunne hoppe over.

Men når Garmin sier at jeg skal hvile, trene lett de neste 3,5 dagene…nei du! Det er det jeg som bestemmer! Ikke ei klokke til 1700kr.

Det er virkelig godt.

Endelig så går det å komme seg ut på denna turen etter jobb uten å gå i bekk mørket. Tidligvakt idag, da var det bare å komme seg ut så fort som mulig, hele runden gikk fint føre sola gikk ned. Jeg trur faktisk solnedgang er så seint som 1720 nå. Det er ihvertfall veldig fint å kunne gå runden uten å tenke på at det skal bli mørkt føre du er hjemme.

Øyner et håp.

Når jeg kommer litt ovenfor huset så ser jeg det ligger en ledning litt sånn henslengt oppå bakken. Kan det være fiber kabel som er på vei? Det hadde ihvertfall vært helt supert, håper det er fiber.

Startet med middag klokka 2030.

Etter går turen ble det sykkel, så skulle det dusjes, så skulle jeg starte med middagen. Jeg var ikke veldig motivert for å begynne med middagen, men jeg hadde tatt opp mat som lå til tining, det var ingen vei utenom. Hadde jeg ikke tatt opp mat så hadde jeg skippa hele maten. Men det ble nå et godt måltid.

Spagetti, grønnsaker, to fileter med ørret. Kokt og stekt hver for seg. Blandet sammen i en kjele med litt salt og ei stripe med honning, alt rørt sammen. Servert med litt tzatziki som dressing. Det ble kjempe godt. Det ble også mye mat, så jeg tar detta som både frokost og lunsj i morra.

Jeg trur faktisk jeg bare sier God kveld til alle og nyter resten av kvelden foran tv’n. I morra er det et mål å gjøre litt test filming med atv og  mikrofon inne hjelmen. Vil kameraene kunne fange nok lyd til å synkronisere på lydbølger i Davinci Resolve når jeg har en mikrofon inni hjelmen? Det skal vi finne ut.

 

Lyssetting om morran.

Øya begynte å duppe ved åtta tida i går kveld, da var det slutt her. Det er vel det 3 netter med mareritt og dårlig søvn gjør med kropp og hue. Så da jeg kom inn i stua i dag tidlig var det allerede tent lys, lys som hadde stått på hele natta faktisk.

Da får vi tru at det å ha lagt seg kl21 i går har gjort underverker. Vi tar denne siste dagen og ser litt frem mot helg 😉

Lag en fin dag.

Korte intervaller.

Du skulle ikke ha sett på maken, i kveld klart’n det. Jeg har jeg faktisk klart å ta en rolig kveld og litt tid på sofaen. Det er slettes ikke verst det, nå har jeg klart å ligge stille en hel halvtime 😛 Men fra spøk til alvor, lag en fortsatt fin kveld for i morra er det helga.

Altså, nå må det tas grep!

Etter turen til Charlottenberg idag svingte jeg innom mamma og pappa. Det er slik det brukes å være, litt prat om løst og fast. Det er trivelig det, kaffe og en liten sjokolade attåt.

Så forteller mamma at ho har fått ordna bilen sin. Skoda Fabia som ho kjøpte av meg i 2015. Det er en 2012 modell som jeg kjøpte helt ny. Den fikk opp feil på partikkelfilteret. Det måtte utbedres, men…trur du ikke ho hadde fått bilen sin tuna! Så nå sparka den Fabia’n av sted som aldri før.

Veit du hva, det der er neggu itte greit! Morsan kjører tuna bil og jeg ikke! Hvor trur du jeg skal i morra? Jo jeg skal en tur ned på verkstedet og høre hva dem kan gjøre med min XC70 D5. Jeg har 185hk og 400Nm, det er i utgangspunktet nok…men av prinsipp så skal jeg høre hva det koster å få tune min ja 😉

Fortsatt god kveld 😉

 

Fra kl18:00 til Kl22:00

Ja det går noen timer når jeg setter meg med Davinci Resolve. Noe som skulle være så lett og greit å sette sammen, det tar faktisk en hel kveld. Det er sikker noen som har en bedre arbeidsrytme og tempo på detta, men den har ikke jeg finni ennå.

De siste 4 timer har jeg redigert og satt sammen “Knut Einar filmen” som unga har etterspurt. Den lagres nå, i skrivende stund, så skal den ut på YouTube og forhåpentligvis være klar til frokosten i morra. Mottagelsen får vi høre mer om i morra. Nå skal jeg faktisk se om jeg får lagt på senga mi, tatt meg en dusj og litt kveldsmat. Denna filmproduksjons bransjen er tidkrevende, men til gjengjeld veldig morsom å drive med så jeg synes det er godt anvendte timer…hobby heter visst 😉

Lag en fin kveld og god natt 🙂