Nå skjærer det seg helt!

Veit du, det der ukes målet, var det denne uka eller forrige uke? Neimen om jeg husker, men uansett, det har skjært seg helt!

Alle kvelder de siste dagene har vært fullbooket, og jeg kjenner at jeg egentlig ikke har så lyst til å gå ut med hodelykt når jeg nå har fått kjenne litt på hvordan det har vært å gå i dagslys. Vi får se åssen det går til uka, resten av denne uka er booket, helga er booket, men til uka trur jeg at det kanskje er noen ledige timer, eller kvelder, så jeg kommer med opp på Varden igjen.

Jeg trur det at jeg tar meg en kopp kaffe til, finner meg et eple, tar 15 min i sofaen før jeg pusser og avslutter. Ha en fin kveld.

Uuuhuuuuuu…..

Ja du veit at når du blir møtt på jobben med de lydene der, da er det ikke annet å gjøre enn å smile. Så klart når du blogger om alt mulig, ja da fanges jo det også opp av kolleger 😉 … og når jeg da deler linker i alle retninger, du skjønner tegninga 😀

Jeg måtte le litt ekstra når jeg kom til skapet mitt på jobben, der hang den en lapp med tegninger av spøkelser 🙂 Jeg måtte jo bare ta to minutter og le litt for meg sjøl.

En kollega ropte -håper du får sove godt i natt. Jeg ropte tilbake -ellers så ringer jeg deg! Så for min skyld og min kollegas skyld får jeg håper natta blir god…jeg har nr til kollegaen 😉

Lag en fin senkveld, her er det litt sofa og tv før lading til ny dag.

Kan det ha en naturlig forklaring?

Det var kanskje litt i overkant spennende å komme hjem etter klubb kaffen og se at ting du har satt på benken ikke ligger på benken når du kommer hjem. Det var et sånn lite tilfelle her i går. Jeg hadde satt en boks med kake glasur på benken, med lokk. Da jeg kom hjem sto boksen fortsatt på benken, men lokket lå på gulvet!!!

 

Sånn med det samme du kommer inn og ser det blir du liksom litt satt ut, du bråstopper og tar praktisk talt et steg tilbake, tør nesten ikke se i vinduene i frykt for å se et gjenspeil eller gjenskinn av noe eller noen der. Så grubler jeg liksom litt over detta, tenker tilbake på da jeg ble trykka ned i senga mi. Den opplevelsen har jeg ingen forklaring på.

Men lokket på gulvet, jo der har jeg en teori. Boksen har stått i kjøleskapet, innholdet har stått kaldt. Når jeg dro på kaffe ble den satt på benken, innholdet ble varmt, varm luft tar mer plass enn kald, ergo spratt lokket av når innholdet ble varmt og lufta i boksen ble varm og utvidet seg. En teori, jeg trur den holder vann…boksen holdt ihvertfall ikke lokket 😀

Lag en fin dag, denna uka har noen spennende punkter i seg 😉

Nytt styringspanel.

Vi lurte litt på om det gamle panelet ikke var helt friskt. Det fikk vi svaret på når det nye ble koblet opp. Vi fikk også svar på at det store batteriet hadde blitt knekt av det gamle styringspanelet. Det skal visstnok være slik at det gamle panelet gir for stor spenning til batteriene, det gjør at batteriene oksiderer og blir ødelagt. Nå sitter nytt panel på plass og det ser ut til at det må inn ett nytt batteri.

I går var det sol og en del vind her. I dag er det litt rester av snøværet som begynte i går, overskyet og nesten vindstille.

Som en del andre ting vil også denna helst ha romtemperatur.

Bevaring er ofte forbunnet med at man oppbevarer ting kaldt, da holder ting litt lenger, det er litt triveligere, om vi da snakker om mat, at den er kald og frisk. Pålegg er jo fint å ha liggende kaldt, matpakka er jo fin å ha liggende kaldt, det er litt triveligere å ta frem knekkebrødet med ost når den har liggi i kjøleskapet.

Jeg er helt sikker på at slik er det også for peanøttsmøret. Det er nok helt sikkert mye bedre å spise det når det har liggi oppbevart kaldt, men ikke før du har smørt det på knekkebrødet!

Jeg har nemlig prøvd å oppbevare peanøttsmøret i kjøleskapet, noe som resulterte i 3 knekte knekkebrød og en kniv full i klebrig peanøttsmør som ikke ville forlate knivbladet og feste seg på knekkebrødet! Ja det viser at peanøttsmør boksen helst bør oppbevares i romtemperatur før påsmøring 😉 Så når matpakke er smørt, daaa kan du putte matboksen din i kjøleskapet.

Lag en fin helg, her bærer det nordover.

Gammal gummi.

Gammal gummi vil du ikke starte en ny sesong på, foran så var’n ikke så verst, men byttes skal det uansett! Her handler det om rett friksjon 😉

Sjøl om du skulle ha djupt nok mønster så kan gummien være gammal og hard, da får du for dårlig friksjon, mellom dekket og underlaget når du er ute og kjører.

Nå henger ihvertfall Harley’n i stroppene i påvente på nye dekk.

Topper skal bestiges.

Det er ikke måte på hvor mange topper og høyder man skal bestige. I dag ble det en ny topptur, nabo kommunens (Eidskog) høyeste punkt er nå sett etter at jeg for ei tid tilbake var på toppen i min egen kommune. Nå er det bare å se etter nye topper og sette seg nye mål.

Det kan vel ikke sies at det er de mest krevende toppene jeg har vært på, vi snakker ikke Kilimanjaro, men nå ligger den også litt utenfor min rekkevidde. Jeg får nok gå de toppene jeg kan. I dag var det Hornkjølberget – Tårnstien. Turen er lett og gå, bare en kilometer fra parkeringen.

Forrige topptur, Kongsvingers høyeste punkt var denne turen, Rafjellet. Men så er det også planlagt å gå Galdhøpiggen og Glittertind i juni, det skal bli moro.

På en knivsegg er det lett å falle den gærne vegen.

Med noe mer skyer, men allikevel er meget akseptabel temperatur, var det en som sto veldig og vurderte om han skulle kjøre en ny “første tur” med Harley’n idag. Den aller første turen var jo helt uten media, video kamera. Så ja det var på nippet til at jeg valgte en ny “første tur” med video kamera.

Men så hadde jeg jo også gitt meg en målsetning om at jeg skulle på Granli Varden hver dag etter jobb denne uka, den målsetningen sprakk jo litt, men i dag var jeg på toppen, nå er jeg tilbake i rute. Det er nesten så jeg kan bytte ut piggskoene nå med Crispi fjellsko igjen, eller HOKA’ene når det er løpe underlag igjen, det blir fint å prøve snart.

Men det var nå en fin tur opp idag, en fin utsikt og en fin sol som viste seg der oppe.

Lufta var god og temperaturen fin.

Grep og smørning.

Jo da, det er ennå litt brennhett for å få mila til å rulle på Harley’n, men nå skal jeg først få byttet dekk på den og skiftet olje. Jeg skal prøve å holde meg for å kjøre mer til detta er fikset. Olja gikk 7000km i fjor, dekket bak er helt flat slitt, dekket foran veit jeg ikke hvor gammelt er så det skal skiftes uansett om det er godt mønster på det. Det er bare å gjennomføre service.

Lag en god kveld. Middagen er spist, nå skal klesvasken tas ned fra stativet og gubben dusjes.

Nå sprakk hele ukes målet.

Det var ikke mer som skulle til for at ukes målet skulle sprekke😟 En dag med sol, den siste isen ned veien borte, var det gyldig grunn?

Ja! Det hadde ikke vært noe som hadde kunne holdt meg tilbake, tja kanskje🙄, nei lite sannsynlig, fra å ta årets første tur på Harley’n 🤩

Nå er den første turen tatt, nå skal det på nytt dekk og olje før den tas i bruk. Og da er jeg tilbake med ukes målet, Granli Varden hver efta etter jobb 👌🏻

Lag en fin mandags kveld.

Kjedelige sokker.

Jeg leter og leter i skapet, det er jo dagen for rockesokker, men med et så kjedelig utvalg av sokker i skapet synes det knapt at jeg har sokke rockern i meg. Men jeg har det altså ☺️ Vi markerer verdens Downs Syndrom dag 😉

Ukas mål med tur til Varden hver dag ligger sterkt, kan kun få et avbrudd om jeg skulle ta meg ut på veien med Harley’n. For er det noe som brenner nå så er det å få tatt første turen. Det florerer med bilder av folk som har fått lufta maskinene sine, jeg vil være en av dem. Vi får se, først må isen i veien gå 👌🏻