I visse tilfeller er tilsnakk en bekreftelse jeg ser positivt på.

Jeg har stua litt for meg sjøl, hjemmekinoen har blitt kalibrert og nå har jeg funnet fram Spotify.

“Gamle minner forblir best som minner”

Ja noen ganger skal man la minnene ligge som minner. Men i minnebanken over musikk, der er det mulig å finne frem musikk som er like fint å høre idag som den var for…så altfor mange år siden.

Ace of Base, Snap, Yellow, en rekke rocke band og masse masse mer, bare for å nevne noe.

Tilbake til poenget.

Midt inne i Blender (tung bass) med Yellow kommer dattera inn i stua med et noe stramt blikk og tilsnakk til meg. Ho lurer på om jeg kan skru ned bare litt, sånn at tingene hennes på hyllene, i 2.etg, ikke skal gå i gulvet.

Ja takk, det er jo en bekreftelse på at hjemmekinoen fungerer som den skal. Dette er med en 12″ Dali subwoofer, det skal inn en til, og en 15″ ved siden av sofaen. Da spørs det åssen det går med inventaret i begge etasjene.

Men anlegget spilte ikke bare de gamle hipphopp og disco slagerne godt. Jeg svingte en tur innom Blues kategorien og ble der en stund.

Lag en fortsatt fin mandags kveld.

Gryta hennes Mor.

Mens tåka smyger seg inn over landet putrer det godt i gryta til a Mor. Jerngryta er så tung at det er bare gubben i huset som klarer å løfte den ut fra plassen sin innerst skapet. Da gryta først er kommet opp på ovnen, fylt med grønnsaker, poteter og kjøtt så begynner det å lukte høstmiddag gjennom hele huset.

I stua er lys tent, en kald Carlsberg er tatt frem fra fars nederste skuff i kjøleskapet. Starten på en flott lørdag høstkveld begynner her.

Enklere montering.

Det er enklere å montere en sofa enn ei flatpakke fra IKEA, men ble det så enkelt at vi ikke fant deler vi trodde skulle ligge i en pose? Jo det blitt leiting etter noen vinkler som skulle binde delene sammen. De satt der de skulle sitte, vi måtte bare vri dem frem.

Den gamle sofaen, ruver godt i stua, den nye tar litt mindre plass. Det ble også plass mellom sofaen og skapet…hva skal stå der? Jo der er det fin plass til 15″ med subwoofer 😉

Det oppsto en liten interessekonflikt mellom han far i huset og husets katt. Hjørnet i sofaen hadde jeg tenkt skulle bli min, men her får jeg nok en som også vil ha den sammen plassen. Vi blir nok enige.

Leker meg med nytt program.

For en stund tilbake, ikke så langt tilbake, så kjøpte jeg et videoredigeringsprogram som heter MOVAVI. Etter å ha vært bruker av Windows Movie Maker en lang stund hadde jeg lyst på et program som var like lett å bruke, men allikevel hadde litt mer å by på.

Jeg brukte YouTube som “søker” for å finne et program, og det ble MOVAVI. Nå er det mest video fra motorsykkelkjøring og atv kjøring jeg snekrer sammen, men med dette programmet har jeg prøvd meg frem litt og sett hvilke funksjoner det har og hva de kan brukes til.

Til fruens smilende fjes viste jeg ho en liten film med et par av effectene MOVAVI har å by på.

Ja det ble en artig liten sekvens med lyn og torden.

Men jeg lagde en annen liten sekvens i helga, det ble ikke noe jobbing ute pga dårlig form, så jeg gikk litt ute for å få meg litt frisk luft. Så tok jeg noen små videoklipp med mobilen min, satte de sammen med MOVAVI og la de på YouTube kanalen min. Og det morsomme er at MOVAVI la igjen en kommentar på klippet mitt.

Her er filmklippet.

En intro til kanalen prøvde jeg meg også på.

MOVAVI var et hendig program, det er synd at mc sesongen er over, sånn nesten ihvertfall for min del, så da får jeg finne andre ting å lage film av. Dette programmet gjorde ihvertfall at jeg vil lage mer av disse små klippene.

Kvelden er ung og formen tung. 

Det blir sofaen resten av kvelden. Det kjennes ut som at vi er på stigende form, men det er ennå litt å gå på. Lag en fin kveld.

Formen er ikke god nok til fysiske oppdrag.

Kjente litt på kroppen i går at noe var i gjerdet, idag våkner jeg med den kje bekreftelsen at gårsdagens litt tunge avslutning er sjukdom. Ihvertfall er formen slik at jeg velger å ikke driver med fysisk tunge ting, som å legge tak, og prioriterer og snu formen til det bedre igjen.


Det positive i går var at vi fikk tilbake tv’en vår fra rep. Det var en FFC kabel som måtte byttes, ikke veit jeg hva det er, men det trenger jeg ikke vite noe om heller så lenge tv’en virker.

Så da ble det å starte med Rambo filmene. Det kommer vel en siste nå snart som heter LAST BLOOD. Sylvester Stallone sine karakter Rambo har fulgt meg siden den første filmen FIRST BLOOD. Nå som den siste kommer får vi se om den avslutter et langt kapittel på en verdig måte.

Men skal jeg se den på kino, eller ta den hjemme på hjemmekinoen?

 

Starten på dagen har vært litt nedtur, vi får se om det blir en tur ut for litt frisk luft etterpå.

Det var ikke så lett.

Jernriva kom til kort her. Jeg måtte finne frem jordhakke, da ble det vei i vellinga. Jeg brukte først enden på jernriva til å knuse stein med, til litt mindre biter, men da ble den skjev. Men da jeg kunne rette jernet med bare hendene skjønte jeg at her var det ikke mye “jern” i jernet.

Haugen med takstein fra uthuset skulle brukes som fyllmasse foran inngangen til vedboden. Det var bare å gyve seg løs på den, en dag utsettelse kan være en dag for mye. Det er ikke så langt unna herfra jeg har hørt om snøfall, her kan ingenting utsettes.

Så ble det jevnt og fint foran inngangen. Når vi får på et godt lag med grus 0,16 oppå her blir det fint. Og så ser jeg at vi må ha takrenner, regnet spruter jord til langt opp på veggen.

Mappa med bilder fra prosjekt oppgradering nedpå her begynner å bli morsom å se tilbake på. Det har hendt mye siden i vår da vi begynte her nede.

Det nesten litt vanskelig å tenke tilbake på at det så slik ut i vår. Jeg tror ikke vi klarer å få gruset hele gårdsplassen i år, men vi skal rekke å male ferdig, da blir det bilder fra før og nå.

Lag en fin dag.

…go’ å gå på.

Men jeg har nå min tvil.

Det er mye rart man finner når man rydder i uthus og stabbur. I dag fant vi denne boksen med nagler. GÅ-PÅ heter naglene og er ment som skobesparere, noe å slite på slik at skoene skal holde lenger. Dette produktet vil nok ikke få en varm anbefaling av legene idag, men det var nok god økonomi i dette i gamle dager.

 

Jeg tok vare på disse to eskene, så skal jeg se om jeg finner ut noe mer om dem på nett.