På den lange fredagen fyrte vi opp bål og varmet noen pølser.

Det tok litt lengre tid å fyre opp enn jeg trodde. Når du fyrer opp på snøen så veit man jo det at bålet  vil tine seg vei nedover, til det treffer bakken. Det var bare det at bakken var lengre ned enn beregnet. Bålet ble nesten borte nedi hølet  der. Men pølsene fikk seg en runde over bålet og ble spiseklare.

Noe aktivitet måtte vi finne på. Det ble pil og bue skyting. Etter noen gode treff ble det noen gode bom også, pilene finner vi vel igjen når snøen smelter. 

Etter at Martin hadde blitt kjørt hjem og besøket vårt hadde reist, slang jeg beina i sofaen med Carlsberg og peanøtter.

Dette ble en koselig og akkurat passe lang langfredag.

#blogg #påske #langfredag #sol #grill #bål

Skjærtorsdagen hadde masse sol, masse kaffe, pugging av manus, biltur til festningen, mus som måtte bøte med livet og besøk av Lita og pappa.

Han Rambo var nå litt av en tøffing som nesten går helt bort til en elghund, sjøl om den står i bånd.

Festningen badet i fantastisk sol idag. 

Dagen avsluttes med film, godis og en liten kald en fra nederste skuff i kjøleskapet. 

Lag en fortsatt fin kveld, jeg legger inn årene for idag. 

#blogg #påske #kongsvinger #festning #skipskatt #elghund

Påske står for tur.

Rambo har jaktet hele ettermiddagen og tok en lang cowboy strekk på sofaen.

Som mange andre, veldig mange andre, så gjorde vi en tur til Charlottenberg. Det må være vondt for norske butikker å se så mange kjøre til Sverige for å handle.

Skuffen i kjøleskapet fikk påfyll med asoserte øl typer. Godisskapet fikk litt påfyll, nok til et 4-5 dager sukkerslag.

Lag en fin start på Påsken.

#blogg #påske #2018 #Charlottenberg

Frem og tilbake og like langt, tid går ikke, tid kommer.

Klokka ja, fikk du stilt klokka i går? 

Det er vel stort sett ingen krise nå, slik det var før. Før var det mer vanlig med  klokker som var analoge, sjøl de digitale måtte stilles. I dag med smartklokker ordner dette seg sjøl. Smartklokkene synkroniserer med mobilen, mobilen stiller seg inn sjøl. 

Men skulle man nå trenger å stille ei klokke manuelt, ja da har jeg en huskeregel som har hjulpet meg. 

Sommer – hagemøbler frem – klokka frem. 

Vinter – hagemøbler tilbake – klokka tilbake. 

Bilderesultat for klokka

Da skulle kveldene bli litt lysere. Hva med å slutte med sommer og vintertid? Jeg sier ja takk og sett klokka på sommertid. 

 

#blogg #sommertid #vintertid #klokke 

Det drypper fra taket, varmgradene og sola har satt vinteren og snøen på prøve. 

Det er ikke bare forsmaken av vår som har satt sine spor i dag. Rambo har debutert og fanget sin første mus, eller rettere sagt tre mus. Og selvfølgelig var han så stolt av det at han tok de med seg inn, en gjemte seg under skapet i gangen, en annen ble med inn i stua og under sofaen. Vi fikk da fanget den ene i en kopp og tatt den med ut, den andre gjemte seg i teltet til Rambo så vi fikk den ut i teltet. 

Sola smelter snøen i en veldig jevn og fin fart om dagen. Men akkurat foran garasjen til Bumblebee har det gått noe tregere for det er skygge akkurat der. Jeg svingte oppom BM for å se om skjæret satt på traktoren, der satt freser’n ennå på. Mamma sa at pappa var og gikk med LITA. Det gikk ikke lenge etter at jeg var kommet meg hjem føre mobilen ringte. Og ikke lenge etter det var pappa her med traktoren og dro av et godt lag med snø foran garasjen. Det hjelper på med snøsmelting. 

Dette kommer til å gjøre susen når sola igjen titter opp over åskammen. 

Plan var å starte opp Bumblebee idag, det var fint å høre summinga fra seksern igjen. Jeg tok samtidig en lyskontroll. Da oppsto det et lite problem, knappen til varsellyset ville ikke sprette ut igjen. Så der sto vi da, med varsellysene blinkende. 

Da var det bare å gjøre klar til operasjon. 

Undersiden av knappen er der den røde pila viser, der måtte jeg trykke for at knappen skulle gå ut igjen. 

Da jeg skulle sette alt sammen igjen trykket jeg jo selvfølgelig på knappen, så da var det bare å gjenta hele operasjonen en gang til…så glemte jeg å sette på lokket, ja da var det bare å gjenta en gang til. 

Lokket satt ikke så godt, Bumblebee er nå tross alt 17 år gammel så små plastikk klips er nå ikke hva de en gang var. 

Her er gode råd dyre tenkte jeg og lurte på hvordan jeg skulle løse dette. Men så kom jeg på en tv serie jeg følger med på, Rednecks. Aldri på tur uten gaffa og strips, strips hadde jeg og gaffa hadde jeg, valget falt på gaffa. 

Et lite Rednecks triks. 

Det skal sies at lokket var tapet da jeg tok det opp, med elektro tape, nå er Bumblebee oppgradert med gaffa. 

Avslutningen ble spagetti gryte, Poppels og Star Wars Rogue One. Mat og drikke var helt topp, litt mer skeptisk til Rogue One. Stars Wars er ikke hva det en gang var. 

#blogg #goldwing #honda #mc #mat #poppels #rambo #skipskatt #lørdag 

En liten status på Priusen sitt forbruk de første 9 mnd og 12000km.  

Priusen har hatt et snittforbruk på 0,254L 

Sjøl på de kaldeste månedene har vi klart å holde oss veldig lavt. Januar gikk på 0,31L og februar gikk på 0,32L. 

Foruten de to kalde månedene er det ingen måneder vi har over 0,3L. 

Sjøl med kortere rekkevidde på vinter har vi klart å holde den meste av kjøringa på bare strøm. 

En typisk dag er 15km kjøring tur retur jobb. Handledager er mandag og torsdag. Da blir det totalt ca 30km de dagene. 

#blogg #prius #toyota #hybrid #plugin #forbruk #bensin #2017 #bil 

“Når du ser lyset i tunnelen er det ikke åpningen, det er et møtende tog”.

Jeg ser lyset, men det er ikke noe tog. Jeg øyner faktisk et håp om at snøen smelter til åpning av en fantastisk mc sesong.

Er det grus jeg ser i midten av veien?

Håpet om en tidlig vår, en varm og tørr sommer lever i beste velgående. 

#blogg #vår #snø #smelte

Det tar på kreftene å utforske snøhauger, kriker og kroker, for en liten pus. Rambo krøp rett til sengs da vi var ferdige med å være ute. 

Sjøl om natta viste seg kald med -23’C på det kaldeste var dagen topp med 15’C i solveggen. 

Det var duket for årets første kaffekopp i solveggen. 

Makronene fra frysedisken på Kiwi er ikke å forakte. Pascal? Joda, har vært der og smakt på de også, men de er ikke mer gode enn disse, tatt prisen i betraktning så er Kiwi et like godt alternativ. 

Middag er et viktig element i hverdagen. 

Det var nå en fin søndag dette. Ladet og klar for ei ny uke, uke 12 blir vel det. Uka etter kommer det noen Påskedager. Lag en fin søndag kveld. 

 

#blogg #hverdag #søndag #skipskatt #makroner #foto #helg 

17.mars er snart ved veis ende. Det håper jeg vinteren er også. Første vinteren med Priusen er også snart ved veis ende. Det har nå vært en hyggelig opplevelse. Sjøl om det til tider har vært veldig kaldt har vi som maks hatt et snitt på 0,32 over en mnd’s kjøring. Det er like før vi ruller over 12000km nå, 3000km til og vi skal bestille første service på 15000km. 

Priusen går fint på vinterføre og oppleves som en god vinterbil. På strømmodus tar det litt tid tid å få god varme i kupeen, men da er det jo bare å starte motoren, få skikkelig varme i bilen også så gå over på strømmodus igjen. Det er bare ved korte turer (7-8km) i -20’C og under at jeg ikke har fått god varme i bilen, men da har jammen V70’n slitt også. Og en Volvo V70 går vel for å være noe av det varmeste man kan kjøre? Så vi er strålende fornøyd med Priusen. 

Det som begynner å vise seg om dagen er at solcelletaket igjen er på banen og lader i solen. På turen til Charlottenberg i dag var det full uttelling på lading fra taket. Det er jo en god indikasjon på at vi går mot en bedre tid, motorsykkel sesong tid. 

Det er ikke noe å si på brøytekantene denne vinteren. De står til vinduene på bilen, det blir interessant når dette skal smelte. 

 

#blogg #prius #hybrid #plugin #toyota #vinter #2017 #2018.