Ukesmål dag 1.

Det ble en lang dag, denne mandagen. En tur til Charlottenberg rett etter jobb, hjem på spinning sykkelen i 1t 10min, ferdig dusje og klar for litt kveldsmat litt før kl22:00.

Ukas mål var å enten spinne en time eller gå på Granli Varden, det ble som du så spinning idag. Isbadinga ble utsatt til i morra. Det kan nok hende det må bli spinning etter badinga, vi får se.

Litt for sein til å ta bilde idag. Det var her jeg skulle vise frem en knallgod hamburger spesial. Det ble bare restene av papiret igjen.

Men nå detter øya igjen her jeg sitter og skriver, så da får du ha en god natt.

Det var denne natta en skulle liggi ute.

Om du søker spenning, ja da er det denne natta du skulle ha liggi ute, i hengekøye. Det har vært noen brukbare vindkast i natt, du hadde blitt “vugga” i søvn for å si det sånn 😉 Litt spor etter vinden var det her og der, men ikke så mye som en skulle tru etter slike vindkast. Men det var nå friskt og fint å gå turen idag. Fikk prøvd Revolution klæra brukbart i dag, det blåser IKKE gjennom de 😉

Telefonen ringte.

Den tlf ringte ja, og jeg skvatt! Det skjer hver gang jeg er ute og går og tlf ringer i brystlommen. Jeg fomler og roter i lommen, jeg har fått nytt deksel på mobilen som har veldig anti-skli effekt, den ligger godt i lommen når jeg får lagt den dit, men håpløs å få raskt ut når det ringer. Godt var det jeg fikk tatt den, ville jo ikke gå glipp av denna middagen. Det passe jo så bra, jeg hadde en halvtime å gå hjem og potetene skulle være klare til 14:00. Da var det bare å rusle hjem, skifte, hive seg på ATV og reise til middag.

Rolig ettermiddag.

Ja den ble rolig i den forstand at jeg holdt meg hjemme, i kjelleren, en time på spinning sykkelen ble det, så jeg reiste jo ikke noe sted 😉 Det skal egentlig bli godt når sommeren kommer og jeg kan sette meg på sykkelen og…sykle et sted, det skal bli fint.

Dissa under på bildet her har tatt seg en tur ut fra skogen. Kanskje de synes det er skummelt, om det skulle falle ned ei grein fra buskene?

Neste ukes mål.

Ja hva skal det bli? Jeg må jo sette et mål for kommende uke, som jeg gjorde forrige søndag. Det ligger noen ting på agendaen denne uka som gjør at det kan bli vanskelig å gjennomføre tur til Granli Varden hver dag, men kanskje jeg kan si det slik at enten skal jeg ta Varden turen eller spinne en time i kjelleren? Høres ut som et greit mål det, jeg trur vi kjører på den 😉 Eller har du noe bedre forslag?

Fortsatt god kveld alle. 

I senga lå jeg og hørte stormen rase ute. 

Det var en vindfull kveld, hvert minutt satt jeg der i sofaen og bare lurte på “når blir den borte?” Jeg hadde satt på en film, spist litt mat og kokt kaffevannet mitt, mobilen var ladet, Silva hodelampa var ladet, jeg var jo klar for hva som enn måtte komme. Filmen var bra, det utviklet seg til et spennende senario, action var bra, lyden var helt topp, sofaen og bordet ristet. Allikevel klarte jeg ikke helt å ha full fokus på handlingen, noe gnagde i bakhuet på meg, forstyrret den fulle og hele filmopplevelsen. 

Filmen tok slutt, jeg tok slutt, jeg la meg, jeg var oppe en tur 03:40, jeg sto opp…den var her fortsatt…strømmen! 😉 

Utrolig nok har det, bank i bordet, ennå ikke vært strømbrudd her. Det bruker jo å bli mørkt bare noen nyser på Vestlandet, men denne natta har det ikke vært brudd.

Nå er det jo slik at vinden har ikke gitt seg ennå, vi får bare håpe at vi har strøm ut i det neste døgnet også. Er ikke det litt rart, håpe på at vi har strøm? Slike tanker burde man ikke ha behov for tenke i vår del av verden! Vel, nå er det straks på tide å sette på seg Revolution Race antrekket og trampe seg en tur opp til Granli Varden.

Lag en fin formiddag. 

Det gjør ekstra godt å se at klokka er så mye.

For en som ikke er bortskjemt med å sove lenge om morran så er det å se at klokka har passer 09:00 når du våkner, det er helt magisk! Så det var med et fornøyd smil i ansiktet jeg sto opp og begynte dagen idag.

Ikke meninga idag.

Det var ikke meninga å gå til Varden idag, men slik ble nå allikevel da, det var litt rart å se skogen rundt seg i dagslys også. På de foregående turene gjennom uka har jeg bare gått i bekkmørke. Sjøl med den nye lampa i panna, går du i mørket, så en tur nå i dagslys var veldig fint. Det ble en rolig og fin runde idag. Det tok 1t 30min å gå runden idag.

Nå skal det dusjes, spises litt og fyres i peisen. Jeg har vært nedi kjelleren og finni frem en gammel film som jeg skal ta til maten. Da jeg gikk runden idag så sa jeg til meg sjøl “det er greit å slappe av litt nå Knut Einar!” og det skal jeg gjøre resten av dagen. Jeg trur jeg kan unne meg en rolig ettermiddag med godt over 100.000 skritt på tellern de siste 7 dagene 🙂

Lag dere en fin lørdags kveld 😉

Jeg skulle jo bare se på hodelykt.

Det skulle jo bare være en tur til XXL for å se på ei hodelykt, det ble så mye mer!

Først så skulle jeg, ja se på lampe, så var det jo denna Baileys flaska da, den var jo tom. Så da ble det en tur innom Polet for å rive med seg ei slik flaske, Men da jeg kom dit så ble det jaggu med et brett Ey’bro også, det var jo ikke helt meninga, men det går ikke alltid som man planlegger. Godis, jo det var vel et lite ønske om en liten pose med det, den posen ble ikke liten, den ble ganske drøy faktisk. Så sukkerslag…her kommer jeg.

SILVA

Jeg trengte mer LUMEN, og nå trur jeg at jeg har fått meg nok, mer enn nok faktisk. Valget ble ei SILVA lampe med 900 lumen. 

En hyggelig kar kom og spurt om jeg trengte hjelp når jeg var på XXL. Jo sa jeg, jeg trenger ei lampe som lyser godt, mer enn godt og varer ei lite stund ihvertfall. Han viste meg lampa som han sjøl brukte når han gikk med hund sin hver kveld. Den var på 500lm og hadde en prislapp på, var det kr600,- tru? Men så hadde jeg lyst til å gå ALL IN og kjøpe ei lampe som lyste ennå litt mer, ikke gå for en halv’go mellomting fra den jeg har i dag til 500lm. Så jeg fikk da neste forslag som var en SILVA lampe med hele 900lm.

Batteri tiden skal ligge på 4 timer med 900lm i plussgrader, 2 timer om det er minusgrader. Men om du slår ned styrken til minimum så skal den holde helt opp til 10 timer, og rundt 6-8 timer når du er i mellom-styrke nivået. Det skulle rekke for min del det, jeg bruker maks 2 timer på en runde. Så tanken om å gå ukas siste tur i dagslys ble jo skrote, jeg må jo gå når det har blitt mørkt, må jo prøve nye hodelykta skikkelig.

Og mørkt blir det i dag, det er overskyet og spådd nedbør, perfekt for en testtur til skogs.

Grenseovergangen.

Før jeg dro fylte jeg ut et innreise skjema på nettet, eller på mobilen. Da får du tilsendt en QR kode på mail, denna har jeg da ikke brukt for, skjønte jeg da jeg sto der. Men det er mulig politi eller toll ser på den, men de var ikke der når vi kom igjennom. Så vi fikk en runde i nesa med en Q-tips, vente 15 minutter og så dro vi hjem. Du får linken til innreise skjema her.

Det hele kjennes veldig unyttig ut. Om vi har Covid når vi kjører inn til Sverige så er det ingen som tester det, og om vi blir smittet i Sverige når vi er der, så synes vel ikke det på en test ca en time etter når vi skal hjem over grensa igjen? Ikke lett å forstå logikken, men nå åpnes det vel mer og mer. Det er ikke snakk om om vi får detta, det er vel snakk når vi får dette.

Skulle du bli smittet ønsker jeg deg et mildt sjukdoms forløp og raskt tilbake til hektene igjen. Lag en fin ettermiddag. 

Det går og det går.

Bildene her er tatt med iPhone 12 pro max. Det er tatt med og uten natt-modus. Byen er Kongsvinger. 

Nå er jeg snart i mål med målsetningen min for denne uka. Det er ingen stor greie, men jeg satte meg som mål å gå til Varden hver dag denne uka. Idag er der fredag og jeg har bare denne dagen igjen så har jeg utført det jeg sa jeg skulle gjøre. I dag ble det en fridag, den skal nytes og ivaretas godt. Det vil si at det blir en tur til Charlottenberg, guttetur til et kjøpesenter…går det an? Jo da det går fint, du må huske på at Polet ligger der og XXL 😉

Jakten på ei ny hodelampe skal iverksettes, jeg vil ha litt mer lys på mørke kveldsturer i skogen. Men så er det det da, skal den ha batterier eller oppladbart batteri? Og hvilken lampe har brukbart lys OG brukbar levetid? Det skal vi finne ut idag.

Lag en fin dag da, så får vi se om det kommer noe bilder fra shoppinga litt seinere.

Har du sett sofa?

Ja det tv programmet hvor kjendiser sitter i en sofa og ser på tv mens de kommenterer det de ser, trur jeg, har aldri sett programmet.

Jeg tok en tur under lappeteppet igår, lurer på en serie på YouTube med tittel Knutern under lappeteppet…med gjester 😂👌🏻 Jo det kunne jo blitt spennende det, med nye samtale tema i hver episode.

Mye rare tanker her på morran, men du skjønner, det dukka opp en ekstra fridag her, det vippa meg litt av pinnen 😂

Lag en fin dag. Det er langhelg 👌🏻

Dag 3 av 3.

Så langt denna uka holder jeg planen, målet som var satt, nå har jeg akkurat gjort dag 3 av 3 til Granli Varden. Og det var jo litt fint, uvanlig og rart å gå ut når det ennå var dagslys, det har jo ikke skjedd denne uka. Men det var nå fint, hadde ikke helt behov for hodelykt på vei opp, men på vei ned var det like mørkt som jeg har vært vant til.

Når det da er nevnt, jeg har lyst på ei hodelykt som er litt sterkere enn den jeg har nå. Den er veldig god, men når jeg kommer inni skogen, der snøen er borte, da er bakken veldig mørk. Du kan sammenligne det med å kjøre bil en mørk høstkveld når de regner, da har du veldig lyst på en LED-bar i grillen. Så jeg skal bruke litt tid i kveld, etter middag, ikke spit ennå sida jobb, og da se litt på hva slags hodelykter som kan være brukbare, uten at det koster hundrevis av kroner.

Er godt fornøyd med utført målsetting så langt denne uka. Ny gradestokk ble det også på toppen.

Lag en fin kveld, her er det en dusj og middag så nå står på agendaen 🙂 

Det ble en sterk start på uka.

Der ble videoen klar. Ta deg en kaffe og sett deg ned å se en aktiv ettermiddag hos meg. Det ble isbading med Hanne, Jonas og Simen. Etter badinga ble det en tur til Granli Varden. Du kan si det slik at jeg var på det kaldeste og det varmeste i kroppen på bare et par timer denne dagen.

#knuteinars_videoproduksjon

Kan det være lurt å legge inn en fridag?

Jeg må vel si at jeg kjente litt på det idag at det har vært noen aktive dager nå i det siste, kan det være lurt å legge inn en fridag? Men det går jo dårlig med tanke på ukas mål, det er jo denna turen hver dag, denne uka. Det har kosta litt, den helga, ikke akkurat ei hvile helg. Den helga ble jo starten på uka som, ja som drar i vei med nye mål, tur til Varden hver dag.

Det høres ikke så ille ut å gå 6km eller 7,8km. Men ha litt i minnet om at det er mange høydemeter opp til Varden, og når jeg går aleine, jo da er det å gå på, eller idag faktisk delvis løpe turen. Jeg er litt redd for kneet mitt, men jeg trur det gikk bra idag. Det er ennå ikke vondt.

Videoen fra badinga i går kommer nok ikke med på bloggen føre i morra. Jeg har rett og slett ikke hatt tid til å lage den ferdig før i kveld, jeg var ute av dusjen kl21:20 og da var det på tide å lage seg noe mat. Og når det tar “altfor lang tid” å laste den opp, ja rekker jeg ikke det idag. Men et par bilder fra dagens tur har du her, og middagen, så klart 😉

Fortsatt god kveld.