Med myggen som nærmeste nabo.

Du er egentlig aldri aleine når du tar deg en tur ut i skogen en varm sommer kveld. Det er millioner av mygg som hele tida har noe de skulle ha sagt. Og de maser hele kvelden igjennom.

Men til slutt må de bare gi opp og gå til sitt, de tar hintet da jeg drar igjen netting rundt køya og lukker øya.

Det ble ei fin natt i køya.

Etter ett enkelt måltid på stormkjøkkenet var det fint å sitte å se sola gå ned over buske toppene. Den eneste lyden som kunne høres var kvitter fra fuglene som fløy høyt oppe i toppene. Da sola forsvant gikk jeg i køya og krøp ned i sovepose. Der sovnet jeg ganske raskt.

Utsikten.

Utsikten fra “soveroms vinduet” var ikke til å klage på. Å ligge inne i myggnettingen og vite at den holder seg på rette sida og bare se sola gå ned over toppene mens du sovner inn med dette som siste bilde på netthinna er en god avslutning på en fin dag.

Jeg må gjøre noe med tur putene mine. Forrige tur, teltturen, brukte jeg kjøre buksa mi som pute. På denne turen kamera veska, ingen av delen er å anbefale. 

GoPro og Insta360 var med på turen. GoPro sto på timelaps og filmet solnedgangen mens Insta360 var med meg litt rundt om kring.

 

Etter en veldig fin kveld og natt ved Arons hule var det bare å pakke og gå hjem igjen. Håper det ikke blir lenge til neste tur.

Lag en fin dag idag 🌞

Det blir noen historier rundt bordet.

Finnskogen kom opp som tema utpå kvelden da vi satt rundt bordet med en Irish Coffee. Finnskogen har jo mange mysterier rundt seg, det er mange historier om spøkelser og hendelser som mange har opplevd som ubehagelige. Jeg har aldri vært på disse stendene, og kjenner veldig lite til hvor de ligger.

Men du veit åssen det er, er det noe som er litt farlig og litt spennende så må vi jo prøve det.

Så jeg håper at vi om ikke så lenge får gjort en tur til disse plassene og kanskje jeg får kjenne på kroppen om det er noen energier i lufta.

Vi prater litt om dette i filmen. Så vil du høre og bli med på campingturen er det bare å sette seg ned og ta en titt. Det ble en tur, eller film på ca 40 minutter så ta deg gjerne en kopp kaffe på titten. Det ble også ett par minner fra ungdommen også, men det håper jeg er foreldet nå snart 30 år etter.

Jeg klarte jo ikke helt å sitte stille i hele går kveld.

Jeg så at de serverte rømmegrøt på Austmarka Bygdetun i går, på Facebook. Det er ca 30 minutter unna meg, da ble det rømmegrøt og rød saft til kvelds. Og jammen skulle det ikke bli litt trekkspill musikk inn i solnedgangen også. Det ble jo en veldig trivelig avslutning på helga.

En varm fin sommerkveld med rømmegrøt i magen, tørt gress å sitte på og høre på en slått på trekkspill…begynner jeg å bli voksen…grøss 🙈😂👍

CARINA DAHL og HILLJACKS // HÅKON HAUER med band i Pub’n på Skøttru’parken.

Den 13.juli blir det fæst og det rett utafor døra mi. 

Ja det blir praktisk talt rett utafor døra for da bor jeg rett ved Skøttru’parken. Jeg var i parken 15.juni på konsert og fæst, det var veldig moro så lenge det varte 😂 Nå er det på konsert igjen og det kommer til å bli moro. Det er virkelig liv i parken og kjempe stemning.

 

Den 13.juli har jeg sikkert klart å finne igjen det jeg eier. Akkurat nå veit jeg ikke hvor jeg har noe som helst, alt ligger i kartonger. Men bare jeg får ei uke eller to på meg så har jeg vel oversikt igjen. Det er bare å håpe på godt vær for forrige gangen var det brukbart med regn.

Video fra teltturen er underveis.

Video fra teltturen kommer. Det tar litt tid å gå igjennom så mange filer også klarer jeg ikke sitte stille så lenge om gangen, så det tar litt tid. Men filene skal nå være klare, klipt og satt sammen. Pc’n jobber nå med å lagre filmen. Så skal den lastes opp og tekstes. Det kan være at jeg klarer å få gjort den klar i løpet av kvelden, om jeg klarer å sitte stille så lenge.

Ingen ulv eller bjørn å høre.

Brått og gæli ble det en ordentlig camping tur på meg i går. Jeg skulle innom Roffen på en kopp kaffe, han sto klar med camperen sin og skulle på tur. Og før jeg visste ordet av det så var jeg også pakket og klar til å bli med på overnatting på Varaldskogen Fjørsjøen.

Turen var ikke så lang. Jeg trur det var ca 40 km å kjøre. De hadde reist i forveien, jeg måtte jo hjem å pakke telt og sovepose. Men jeg fant frem ved hjelp av Google Maps. Fjørsjøvegen lå på kartet så jeg kjørte rett til “døra”.

Jeg hadde nå tatt med meg pølser og var klar til å grille da jeg kom frem, men da fikk jeg tydelig beskjed om å la de pølsene ligge for her var Viltgryta klar. Så jeg ankom, fikk en øl i hånda av Roffen omtrent før jeg hadde fått av meg hjelmen og kunne gå rett til dekket bord med Hviltgryte disket opp av Filip.

Hviltgryte med potetmos, nøye tilberedet av Remi, hvitløks brød og noe godt å drikke. En tur kan vel ikke starte bedre enn det.

Stemningen var helt magisk rundt bordet utover kvelden. Det ble mange gode historier og fortellinger. Ekstra trivelig var det å sitte å ta igjen litt fra gamle dager med Roffen. Vi vokste opp sammen nesten vegg i vegg da vi var små. Nå deler vi interessen for turer og filming til YouTube. Han har en kanal som har fått god respons. Ta gjerne en titt på alle hans eventyr på kanalen hans her. Ikke bare turer, men også hvordan han bygger camperne sine. Von Roffen.

Solnedgang ved Fjørsjøen.

Å sitte ved kanten av et vann og se sola gå ned, det er en undervurdert opplevelse. Det er rett og slett vakkert.

Da tåka legger over vannet blir det en trolsk stemning og samtaleemnet går fort over i Finnskogens mange mystiske steder og fortellinger. Roffen har vært på noen av dissa stedene og har hatt noen opplevelser som han ikke helt kan forklare. Filer fra video kameraene har blitt bort, alt han har filmet har rett og slett blitt bort fra minnekortet. En gang ble sjokoladen hans søkk borte! Det er fortellinger om folk som har vært der og tatt med seg ting derfra og ikke fått bilen til å starte da dem skulle reise. Det er mange fortellinger som en blir tenkende litt på.

Så da vi satt der så ble vi enige om at vi skulle utforske disse plassene mer. Jeg har opplevd nok av slike uforklarlige ting til at jeg tror på slikt. Så en tur til dissa stedene for å se om jeg kan kjenne noe av detta på kroppen blir spennende. Men om jeg slår opp teltet der, det får vi nå se på.

Teltet fikk ihvertfall en helt super plassering på denne turen.

Utpå kvelden kom myslysa frem og vi ble sittende til godt over midnatt før vi krøp hver til vårt og avsluttet dagen.

Nydelig start på morran idag.

Primærbehovene meldte seg da jeg våknet i dag og med en utedo ikke langt unna var det bare å ta turen dit.

Da jeg kom tilbake så hadde Roffen stekt lapper som sto klart på bordet, lapper med jordbær syltetøy.

En spontan tur for meg, men for en helt fantastisk fin tur det ble. Jeg sier takk så mye til alle som med her, Kathrine, Filip, Remi og Roffen. Og tusen takk for maten på turen.

Men tur til Finnskogen og oppsøke “urolige” steder, det ser jeg frem til 👽

Noen er oppe om morran.

Klokka var vel sånn rundt 2330 i går da jeg tok med meg puta, soveposen, madrassen og teltet og gikk ut og la meg. 

Føre man tar ting i bruk kan det være greit å prøve det hjemme. Så i natt la jeg meg i teltet i hagen. Med litt mistanke om at det skulle bli litt kaldt tok jeg på meg joggebuksa, gode sokker og ei teddy-jakke. Og det skulle bli kaldt på natta.

Jeg la meg og kjente først at det var litt varmt nedi pose så jeg tok av meg sokkene. Med sånn utpå natta, tidlig på morgenkvisten våknet jeg av at jeg frøys. Så var det å prøve å fiske opp sokkene i fra bunnen av soveposen og få de på. Da sokkene var på dro jeg glidelåsen godt opp og snudde meg rundt og sovnet som en stein igjen.

Sola var godt på vei opp da jeg våknet igjen.

Da jeg våknet igjen var sola godt på vei opp. Og det var flere som var oppe før meg i dag. I hekken bak teltet var det sikkert flere hundre på jobb allerede. Bier og humler surret rundt fra blomst til blomst i hekken. Da jeg våknet så var det som om en hel vegg bak meg var i live, det var den vel også.

Da sola kom fram var det ikke mer nattetemperatur ute, nei nå var det bare å få opp “døra” for nå var teltet forvandlet til en stekeovn. Opp med ytterduken og innerduken. Myggnettingen dro jeg fort igjen, det er liv i lufta også om morran.

En smule trang i øya da jeg våknet, men det var etter en god natt. Da er det greit å være litt smal i øya.

Turen til Røros ble film.

Det ble film av Røros turen sjøl om jeg mistet veldig mye fordi GoPro kamera filene ble overeksponert. Så hele turen er bare Insta360 x3 video. Men det skal gå an å reise på tur med bare ett kamera.

En liten film fra turen kan du se her.

Sola skinner og jeg skal ta meg en tur ut. Det er fredag og en lite uke igjen til jeg flytter inn i huset. Det gleder jeg meg veldig til 😊

 

Ting tar tid og jeg har litt maur i rompa.

“Skal bare kjapt se igjennom…” jammen sa jeg smør. Det tar litt lengre tid ja, litt lengre tid enn å smelte smør også. Jeg skal jo bare kjapt se igjennom og sette ting sammen så er det klart. Hvor mange ganger jeg ikke sagt det og blitt sittende i times vis?

Ja det går ikke noe bedre denne gangen heller. Men nå er klippa i “trykken” og så skal de lastes opp. En kjempe tur på KTM’n med sporadisk filming her og der. Det var nesten som da jeg satte meg med prosjektet fra første gangen brorsan var i Kautokeino og filmet, jeg hadde ingen aning om hva som var der, men det ble nå en fin jakt tur av det også.

GoPro filene, jo de ble det absolutt ingenting av. Jeg veit ikke hva som skjedde med det kamera underveis, men alle filene er fullstendig overeksponert og nesten helt hvite. Så der ble det ingenting. Men vi får se i morra da om det blir noe av detta lille prosjektet.

Jeg har nå bare lekt meg med de funksjonen som programmet har så får vi se om det blir nogen lunde mulig å se på det.

Hvorfor ikke bare kjøre en tur?

Ja det er nok noe i det dem sier at god natte søvn er bra for å tømme hode og rense tanker, men da man våkner så tidlig så har man kanskje ikke fått renset systemet godt nok? Da har jeg en annen medisin som er rein rekreasjon…ta deg en mc tur. Jeg fant ut det klokka 07 i dag at dette var dagen for en heldags på mc. Så da satt jeg plutselig der, på KTM’n, og var på vei til Røros. Det blir en fin dagstur tenkte jeg. Og det ble det.

Merker ikke tid og sted på mc.

Det er så rart hvordan man kan oppfatte tid og sted annerledes når man kjører mc i forhold til bil. Når jeg sitter på mc’n så står tida liksom stille, mila bare ruller av gårde. Fra jeg reiste hjemmefra i dag til jeg kom hjem igjen så skulle jeg ha kjørt 780km. Og det er nesten så jeg ikke veit av det, her jeg sitter nå.

Får alltid en “trøtt knekk”.

Det skal vel ikke sies at man i løpet av en slik dag ikke får en knekk. Jeg fikk min ca 50km nord for Femundsenden. Jeg hadde spist nista mi i Røros og hadde kjørt ett godt stykke sørover når hode begynte å duppe. Det skal du være veldig forsiktig med når du sitter på mc, også i bil, men på mc har det totale konsekvenser om du blunder litt for lenge. Så da var det bare å svinge av på første vei. Det var rett og slett bare å legge seg litt ned på bakken og ta ei pause.

Måtte over fjellet hjem.

Jeg måtte over Bittermarka på veien hjem. Da jeg en gang kom den veien så var det jo bedre å kjøre over Bittermarka ned til Trysil enn å kjøre asfaltveien ned. Det ble nok litt omvei, men det er verdt det hver eneste gang.

Kamera har vært med på turen.

Både Insta360 og GoPro har vært med på denne turen. Det har ikke vært noe gjennomtenkt om hva som skal filmes, jeg har skrudd av og på gjennom hele dagen. Men det får bli som en “øvelse gjør mester” greie når jeg skal redigere dette. Også husker jeg jo ikke hva og hvor jeg har filmet så det blir spennende å se igjennom. Og nå har jeg ikke filmet synkront med kameraene, det ene har filmet litt her og det andre litt der. Morgendagen får vise om det blir noe brukenes.

Men nå er det en dusj og litt mat som skal få komme først. 780km og over 10timer med effektiv kjøring kjennes litt, jeg må innrømme det.

Øvelse gjør mester.

Det skal gå fint å få opp detta på under 10 sekunder, med litt øvelse.

Da jeg kom hjem i går måtte jeg som sagt prøve å sette opp teltet her hjemme. Det kan være greit å gjøre seg litt kjent med det utstyret man skal bruke før man tar det med ut på tur. Og det v a r lett å sette opp. At denne prosessen kan gjøres på 10 sekunder eller under, ja det tror jeg, bare man har gjort ett par ganger.

Det som også er fint med ett telt som er så lett å ta opp er at du fort kan stå midt i ei skikkelig regnskur når du skal ha det opp. Da kan det være helt greit å bare “poppe” det opp for å kunne hive både deg sjøl og tingene dine inn og kunne komme i ly av regnværet. Å stå med et helt res med stenger som skal tres inn i kanaler er ikke ett godt alternativ…synes jeg.

Teltet har gradering med vannsøyle 3000mm på duken og 6000mm på gulvet så det skal være helt vanntett. Det har også ytter og inner duk og god lufting. Kan jo ikke si om det fungerer som annonsert ennå, men det skal jeg finne ut. Da får vi se om det kan anbefales. Men i forhold til montering, oppsett, så er det helt genialt.

Utpakking, oppsetting og ned pakking i videoen.

Har gnudd like lenge på dette som med å kjøpe nytt kamera.

Avgjørelser tas ikke natta over nei. Det grubles og vurderes i altfor lang tid, det er jo bare tull for tida går. Og tid som går er tid du ikke har fylt med noe, verken nyttig eller unyttige ting.

Som med Insta360 kamera har jeg også i lengre tid gått og tenkt på at jeg skal kjøpe meg telt. Først så fant jeg ett som var lite og lett å slå opp. Men så kom jeg over et telt fra 4-Bikers på Handels boden i Karlstad. Et to-manns telt som du slår opp på 10 sekunder. Ja, nå brukte jeg vel litt mer enn 10 sekunder, men når jeg får gjort detta et par ganger så spretter det nok opp på 10 sekunder skal du se.

Jeg måtte jo prøve å slå det opp her hjemme når jeg kom tilbake fra Karlstad, kamera var så klart på. Men de filene skal jo inn på pc osv…360 video tar litt lenger tid enn det det gjorde med GoPro.

Men bilder fikk jeg da tatt.

Det er god plass til en person med bagasje, masse bagasje, eller to med nødvendig bagasje. Jeg reiser lett så det skal bli nok av plass. Detta gleder jeg meg virkelig til å prøve. Jeg har sagt i hele vår at jeg vil sette meg på KTM’n og bare kjøre, uten mål for turen, bare kjøre og krasje der jeg enn måtte befinne meg når jeg ikke orker kjøre mer. Jeg tok også med ett liggeunderlag. Det er sånn at det blåser seg opp sjøl når du åpner ventilen. Jeg tok den modellen som var tynn med tanke på pakking og plass på mc, den erstatter nok ikke en madrass, men det er nå bedre enn å ligge rett på bakken.

Måtte sola og varmen igjen få tak på sommeren her så det går an å gjøre seg en tørr tur. Men vi tar det vi får 👌