Det er 4’C ute og de første frostnettene har allerede vist sin ankomst. På fjellet har vinteren vist at tida vi går inn i blir hvit, kald og mørk.

Inne har Mitsubishi pumpa allerede fått sust sine første timer på veggen.
Fårikålen har vi spist i to dager nå, men godis bollen klarte vi ikke tømme. Skulle spist mindre mat og mer godis kanskje?

Teddy Bofors fikk idag på vinterhjulene. Ikke fordi jeg trur at vinteren står for dør her riktig ennå, men fordi den ene hjulet siver ut luft. Utslitte sommerhjul hadde jeg ikke lyst til å bruke penger på så da ble det et litt tidlig hjul skifte. 

Ha en fortsatt fin søndag 👍🏻Det er ei uke igjen til høstferie.

#blogg #v70 #volvo #helg #dekkskifte #vinter #fårikål

Det startet en bevegelse i begynnelsen av august. Noe stort var på gang og mange møtte opp for å få med seg informasjon om det som skulle skje. Vi møtte spent opp og var nysgjerrige på hva vi skulle bli fortalt, noen rykter hadde vi hørt, men ingenting var bekreftet. Skulle vi få avkreftet eller bekreftet ryktene? 

Så kom det! Selveste Nils Ole Oftebro skulle være med og spille i årets Festningsspill i rollen som Oberst Krebs. Ja det var litt av en nyhet, og det tok ikke så lange tida føre jeg meldte min interesse for å delta. Jeg var også med i forrige oppsetting, i 2014, så jeg hadde litt kjennskap til Festningsspillet og Majestetsforbrytelsen fra den gang. Da i rollen som Kaptein Solberg. 


Kaptein Solberg 1814/2014

Da jeg hadde meldt min interesse ble jeg invitert på leseprøver. Og nå var jeg jo så klart spent på hvilken rolle jeg skulle få lov til å spille. Man hadde jo et ønske om å få veksle noen ord på scenen med med Nils Ole Oftebro. Et manus ble gitt i hånden og jeg ble ropt opp til forhåndsbestemt rolle, da ble det jo ikke mindre spennende. 

Jeg fikk min rolle som Oberst Løytnant, blivende Adjutant Stabell. 

Og veksle ord med Oftebro, ja det fikk jeg. Både på og utenfor scenebildet fikk jeg snakket med en av norges største skuespillere. Som eneste profesjonelle skuespiller fikk han seg nok en overraskelse eller to, men vi gjorde så godt vi kunne med å henge med. Og jammen tror jeg vi dro det i land og ga publikum en god forestilling. 

Det var ikke bare Oftebro jeg fikk lov å ha en til en scene med, men også Amatørteateret’s leder Heiki Noer-Johansen som denne gang var i rollen som Engelhart. Vi hadde det veldig festlig med å lage en scene under bryllupsmiddagen som skulle ende i en krangel, det fikk vi til med bulder og brak. 

Det var mange flinke folk med her og hver og en skulle vært beskrevet, men begynner jeg med det så er jeg redd jeg ikke får med alle, ingen nevnt ingen glemt. Men takk skal dere alle ha for en uforglemmelig tid sammen. 

“Død og pine Krebs, er det sant som Moberg og Nymann sier…” 

Stabell har akkurat fått vite at Prinsens sølvtøy er stjålet og er lite fornøyd med at ingen har fortalt han dette. 

Takk. 

Det er litt rart å sitte her med denne opplevelsen i minneboka. Nå i ettertid kjennes det nesten ut som en “ut av deg sjæl” opplevelse å ha fått være med på noe så stort som dette. Ikke bare er Festningsspillet en stor oppsetning, men at Nils Ole Oftebro var en av de jeg skulle dele scene, og garderobe, med er jo helt vilt, i min forstand. 

I pausen den 2.forestillingen på søndag takket jeg Oftebro for opplevelsen å dele scene med han. Dette var nok det absolutte høydepunkt i min beskjedne karriere som skuespiller. 

Men skal noen takkes for denne opplevelsen så er det jo styret i foreningen Festningsspillet. Det er de som sitter der som ga meg muligheten til å få være med på dette. Så takk til alle de, jeg er ikke sikker på hvem alle er så jeg nevner ikke navn, men takk for tildelt rolle som Stabell. 

Denne tar jeg godt med meg i minneboka. 

 

#blogg #skuespill #amatør #amatørteater #festningsspillet #majestetsforbrytelsen #nilsoleoftebro #kongsvinger #festning #2018 

Magisk på Festningen i kveld. Vår tredje forestilling ble fullført under et nydelig skinn fra månen. Mer magisk kan det ikke bli.

Søndag spiller vi kl 1600 og kl 1930.

Har du lyst til å oppleve dette fantastiske stykket må du enten gå inn på ticketmaster.no eller møte opp i ytre vakt og kjøpe deg billetter.

Vi har kost oss masse i selskapet til Nils Ole Oftebro, både på og utenfor scenen. Du kan også se han søndag kl1600 eller kl1930.

Nå skal adjutant Stabell finne senga si og lade opp til finalen.

#blogg #festningsspillet #majestetsforbrytelsen #teater #kongsvinger #festning #amatørteater #nilsoleoftebro

Ja det ble nesten en litt før spennende fridag i går. Jeg står på badet da jeg hører frua rope HERREGUD TAKET LETTER 😱.

Joda, taket på garasjen hadde revet seg løs fra bjelkene og sto rett opp i ett av vindkastene. Under det taket sto Priusen.

Det ble en Rednecks løsning på problemet, nesten, fordi en Redneck ville ha brukt gaffatape og ikke et stroppebånd. Men nå hadde ikke jeg noe gaffa her, så da ble det stroppebånd.

Bilene fikk stå på plen i natt, med god avstand fra bygningene.

Takk og lov så står alt på plassen sin og strømmen har vært på plass hele tida.

#blogg #bil #storm

Ekstreme forhold 🌧🌬🌧

Det er meldt ekstremvær i kveld. Det gikk dessverre utover kveldens forestilling, men været rår vi ikke over så Stabell utnytter frikvelden på sofaen og lader opp slik at energien, og ribbeinet som fikk seg en trøkk under premieren får hvilt litt, er på topp til lørdagens forestilling og to forestillinger på søndag.

Det blir TV, pizza og godis i kveld.

Lag dere en fin kveld og ta dere to minutter på Ticketmaster.no og bestill billetter til #Festningsspillet i helga. Billetter selges også i døra.

#blogg #Festningsspillet #majestetsforbrytelsen #teater #kongsvinger #festning #amatørteater

Onsdag 19.-23.september Kl1930 har vi PREMIERE på Majestetsforbrytelsen. 

Kjøp billettene dine på Ticketmaster eller i døra. 

Link TICKETMASTER

Bildet er linket til Festningsspillet sin egen nettside, trykk på bildet og ta en titt. 

En helt vanlig kar fra Granli/Kongsvinger skal dele scene med en av norges største kjendiser, Nils Ole Oftebro, det bør du ikke gå glipp av. Amatør møter proff. Jeg gleder meg, det håper jeg du gjør også. 

 

#festningsspillet #majestetsforbrytelsen #kongsvinger #festning #nilsoleoftebro #teater #kongsvingeramatørteater #kongsvingerblandakor #blogg 

Gul sydvest og grønt regntøy, jo det skal ikke stå på det, pøser det ned er det bare å finne rett antrekk.

Klokka bruker å gå litt i forveien når jeg skal noe nå om dagen, spesielt når jeg har sovet litt over 9 timer på natta, da er jeg gjerne klar litt før hode mitt. Da blir jeg etter. Så når tida var kommet for å reise, ja da kom jeg på at jeg måtte ha regntøy.

Jaja vi rakk dagens øving og hjem igjen til middag. Spareribs med tilbehør sto det på menyen idag. Til maten så vi BØLGEN.

Men da var dagen kommet til sin ende, om jeg nå går til sengs rekker jeg noen timer før ei ny økt starter i morra.

Sov…

#blogg #spareribs #tidsklemma