Hadde du sagt det for noen år siden hadde jeg aldri trodd deg.

Det startet en bevegelse i begynnelsen av august. Noe stort var på gang og mange møtte opp for å få med seg informasjon om det som skulle skje. Vi møtte spent opp og var nysgjerrige på hva vi skulle bli fortalt, noen rykter hadde vi hørt, men ingenting var bekreftet. Skulle vi få avkreftet eller bekreftet ryktene? 

Så kom det! Selveste Nils Ole Oftebro skulle være med og spille i årets Festningsspill i rollen som Oberst Krebs. Ja det var litt av en nyhet, og det tok ikke så lange tida føre jeg meldte min interesse for å delta. Jeg var også med i forrige oppsetting, i 2014, så jeg hadde litt kjennskap til Festningsspillet og Majestetsforbrytelsen fra den gang. Da i rollen som Kaptein Solberg. 


Kaptein Solberg 1814/2014

Da jeg hadde meldt min interesse ble jeg invitert på leseprøver. Og nå var jeg jo så klart spent på hvilken rolle jeg skulle få lov til å spille. Man hadde jo et ønske om å få veksle noen ord på scenen med med Nils Ole Oftebro. Et manus ble gitt i hånden og jeg ble ropt opp til forhåndsbestemt rolle, da ble det jo ikke mindre spennende. 

Jeg fikk min rolle som Oberst Løytnant, blivende Adjutant Stabell. 

Og veksle ord med Oftebro, ja det fikk jeg. Både på og utenfor scenebildet fikk jeg snakket med en av norges største skuespillere. Som eneste profesjonelle skuespiller fikk han seg nok en overraskelse eller to, men vi gjorde så godt vi kunne med å henge med. Og jammen tror jeg vi dro det i land og ga publikum en god forestilling. 

Det var ikke bare Oftebro jeg fikk lov å ha en til en scene med, men også Amatørteateret’s leder Heiki Noer-Johansen som denne gang var i rollen som Engelhart. Vi hadde det veldig festlig med å lage en scene under bryllupsmiddagen som skulle ende i en krangel, det fikk vi til med bulder og brak. 

Det var mange flinke folk med her og hver og en skulle vært beskrevet, men begynner jeg med det så er jeg redd jeg ikke får med alle, ingen nevnt ingen glemt. Men takk skal dere alle ha for en uforglemmelig tid sammen. 

“Død og pine Krebs, er det sant som Moberg og Nymann sier…” 

Stabell har akkurat fått vite at Prinsens sølvtøy er stjålet og er lite fornøyd med at ingen har fortalt han dette. 

Takk. 

Det er litt rart å sitte her med denne opplevelsen i minneboka. Nå i ettertid kjennes det nesten ut som en “ut av deg sjæl” opplevelse å ha fått være med på noe så stort som dette. Ikke bare er Festningsspillet en stor oppsetning, men at Nils Ole Oftebro var en av de jeg skulle dele scene, og garderobe, med er jo helt vilt, i min forstand. 

I pausen den 2.forestillingen på søndag takket jeg Oftebro for opplevelsen å dele scene med han. Dette var nok det absolutte høydepunkt i min beskjedne karriere som skuespiller. 

Men skal noen takkes for denne opplevelsen så er det jo styret i foreningen Festningsspillet. Det er de som sitter der som ga meg muligheten til å få være med på dette. Så takk til alle de, jeg er ikke sikker på hvem alle er så jeg nevner ikke navn, men takk for tildelt rolle som Stabell. 

Denne tar jeg godt med meg i minneboka. 

 

#blogg #skuespill #amatør #amatørteater #festningsspillet #majestetsforbrytelsen #nilsoleoftebro #kongsvinger #festning #2018 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg