Har du lyst på GoPro?

Vurderer å bytte merke.

Ja nå vurderer jeg å bytte ut GoPro systemet mitt. Jeg har finni ut at det er fryktelig tungvint slik jeg bruker kameraene.

Hvorfor?

Jo jeg bruker kameraene mine mest på hjelmen når jeg kjører. For å få bra lydkvalitet bruker jeg ekstern mikrofon som jeg har i hjelmen. For å få til det må jeg ha en ekstra ramme på kameraet, en Mediamod, heter det vel. Dette er veldig tungvint når du er ute og kjører for hver gang du skal bytte batteri må du ta kamera av stativet, ut av mod’n, bytte batteri og så montere alt sammen igjen før du kan kjøre videre.

Dette blir for tungvint.

Kameraene er helt topp til alt annet bruk, men slik jeg bruker dem så blir dette for mye styr og tar for lang tid.

Så har du lyst på GoPro 9 og GoPro 8 med fjernkontroll, tre batterier til hvert kamera, dobbelt ladesett til begge kameraene, ekstern mikrofon (røed) og selfiestang, alt i GoPro.

Jeg veier litt for og i mot om jeg skal ta med meg kameraene og filmen turen i morra, det får jeg sove litt på. Men det blir en dagstur til Karlstad i morra så det kommer ihvertfall masse bilder fra turen her i morra.

Nå er jeg akkurat kommet inn døra, kvelden er ennå ung, men jeg får komme meg vettu i seng i dag og være klar til en lang dag på KTM’n.

Ha en fortsatt fin kveld 😊

Før du vet ordet av det.

Så befinner du deg langt, langt til skogs.

Tank måleren funker ikke, men jeg veit jeg kan kjøre 45 mil før det stopper. 

Og med tanken fylt til randen satte jeg kursen mot Sverige, hvor? Nei det visste jeg ikke for jeg hadde latt Garmin Mc gps’n få bestemme ruta.

Og for ei rute det ble 😁

Første stoppen var Tossebergkletten. Her er det mulig å få kjøpt seg kaffe og noe til kaffen, når det er åpent vel og merke. Idag var det ikke åpnet, men det er nå verdt turen hit opp allikevel. Det er en kort, men morsom stigning opp hit.

Bare noen minutter unna Tossebergkletten ligger Diner45. Det var jo middagstid så hvorfor ikke stoppe og spise middagen her når jeg først var i området. Dette er en skikkelig kul 50-60’talls Diner. Jeg måtte jo selvsagt sitte inne og spise idag. Det var god plass, bare meg der inne.

Det ble mange mil på flotte grusveier. 

Utrolig mange fine landsteder som vi ellers aldri ser. 

Det er nesten litt Trolsk å stoppe inne i djupe skogene. 

Så bar det innover skogene. GPS’n fikk ene og alene bestemme veien. Den er stilt inn slik at den skal ta svingete veier med bakker, og det gjorde den. Dette er veier jeg aldri har vært borti før. Det ble en skikkelig fin tur med masse grusveier. Det ble mange mil på grusveier idag. Noe varierende underlag, litt rulle-grus og litt fast grusvei. Helt topp å kjøre på. Et par guttunger kom syklende på veien inne i skogen og ga gasstegn med hånda…hva gjør vi da? Jo vi vrir på litt ekstra og kaster litt grus med bakhjulet, det vil nok de gutta prate om i dagene som kommer 😉

Det er så utrolig mange fine plasser på bygda som man aldri ser om man ikke lar gps’n få lage slike ruter og ikke bare følger hovedveiene. Idag har jeg kjørt med smilet om munnen hele dagen. Det ble en helt super tur. 300 km og 5t 30min ble turen på.

Dusjen har fått bort alt støvet etter en støvete tur, vinglasset står ved siden av pc’n og musikken spiller i bakgrunnen. Håper alle har hatt en like fin dag som det jeg har hatt og får en fortsatt fin kveld videre.

Det var dagen idag for denne gang.

Skal vi ta opp igjen detta da?

Skal vi sparke i gang “Dagen idag” bloggen.

Du trur det kanskje ikke, men det krever en liten innsats å sitte ved pc’n å skrive og dele fra hverdagen. PC’n…ja den er knapt åpnet på de to siste årene, av diverse årsaker. 

Nå ser det ut til at sommeren har kommet, jeg håper den har kommet for bli. Det var en lang og streng (-33’C) vinter vi hadde nå og litt sol og varme er det vel det de fleste trenger nå for å lade opp til en ny vinter.

Jeg liker kontrastene, vinter og sommer. Alt til sin tid.

Nå er det sommer ☀️

 

MC sesongen er godt i gang.

KTM’n er allerede godt i gang med sesongen. Den startet tidlig i år med de første turene i ett noe kaldt vær, flere turer ble gjort med minusgrader på måler’n. Det var noe kaldt å kjøre, men det gikk tålig greit når jeg har varme i sete og i håndtakene.

 

Her er fra en tur til Torsby. 

De to bildene her er fra Varaldskogen. 

Er veldig godt fornøyd med KTM’n. Det er en behagelig maskin, både på vei og på de få grusveiene jeg til nå har kjørt på. Nye dekk ble satt på til sesongen. Ikke noe utpreget grus-dekk, de ble vel fra forhandler omtalt som ett 15/85 dekk. Og det passer nok min kjørestil best. Jeg kjører nok mest asfalt.

Det er ett par ting som jeg må fikse på den, giver i tanken viser ikke nivå riktig og bremselys bryter svikter innimellom. Det er litt kipt for da virker ikke cruise kontrollen. Men begge deler er bestilt og er på vei i posten, bytte gjør jeg sjøl så det er null problem.

Trur at jeg nå kan logge mellom 4000-4500 km allerede denne sesongen. Vanligvis ligger jeg mellom 10-12000 km i løpet av en sommer.

Sola skinner på en nesten helt skyfri himmel her idag også. Det er vel bare å hoppe i klæra og gjøre seg en sving idag også.

Lag en superfin dag😊

En frossen start.

Kaldt på beina.

Sesongen fikk en tidlig start her. Og det kan skrives at det har vært nede på minusgrader da jeg har gjort mine første småturer. Det har for så vidt gått greit. Med varme i håndtak og sete, vinterfôret i dressen og buff rundt halsen så har det gått fint. Det er beina, føttene som har fått kjenne på minusgradene.

Men nå ser det ut til at varmegradene kommer. I solveggen her på 1.mai viser gradestokken 27’C fantastiske varme gode grader 🌞 Etter en lang snørik, kald og god vinter håper jeg nå på en lang og like god og varm fin sommer med godt variert innhold.

Ha en super 1.mai 😊

Det blir en liten tilbakemelding fra mc turen seinere.