Man kan nesten ikke tro det, men 2016 kom og i kveld er det over. 

I morra kommer 2017 og banker på døra. Og det er vel ikke annet å gjøre enn å ta imot et helt nytt år. Åra går fort, det kan virke som om det kun er to dager i hver uke, den ene mandag og den andre fredag. Men uka har nå flere dager enn det, så er det opp til deg hva du vil fylle dagene med, som gjør at du husker året som har gått. 

2016 ble endelig det året da vi fikk reist en lengre tur på mc, helt til Bergen. Det er sånt som er fint å huske. Vi har gjennom hele 2016 hatt Harley Davidson.

 

Vi var veldig usikre på hva vi hadde gjort når vi bytta inn Goldwingen til en Harley Davidson. Men nå har vi gjort Bergen og noen andre fine dagsturer med HD vår og er godt fornøyd med den. Sjøl om Goldwing sitter høyt ennå 😉 Vi får se, det kan jo hende at vi blir å se på en Honda igjen. 

Det har blitt noen fine turer i sommer. Sunne turen var helt topp. Kjempekoselig at så mange møtte opp og ville være med på en felles runde bortom Sunne. Jeg gjorde meg en liten solo tur over Selen, øvre Osen. Det har vært en bra sesong. Vi klarte å få med oss 7 300km på veien i år. Det er neste meste kjørte året etter Suzuki V-Strom’en vi hadde. Den kjørte vi nesten 10 000km med på sesongen. 

Peugeot 508 1.6 e-HDI har rulla godt i år. Motoren er litt i minste laget og det er ikke alltid jeg er helt enig med girkassa, men utover det så den flott å kjøre og har et svært hyggelig forbruk. Vi ruller rundt på 0,55 til 0,65 på blandet brukskjøring. Når vi tar oss en tur på landeveien havner vi nede i 0,4 på sommerdekk til 0,44 på vinterdekk, som er veldig hyggelig med en så stor personbil. Trippen står nå på 167 000km og det skal vel bli ca 20 000km til i løpet av 2017. 

På seinsommeren gikk jeg og grudde meg til vinter. Det er stort sett for meg ei tid med bare venting til det skal bli vår igjen. Så jeg var litt på utkikk etter noe som kunne holde motet oppe gjennom mørketida. Da kom pistolskyting inn i bildet gjennom en god kompis som hadde drivi med skyting i et år allerede. Og slik ble det. Nå har jeg vært med og skutt siden juli i sommer.  

Her er et bildet fra standplass på Egeberg banen. 

Det var skytekonkurranse der idag og jammen dro jeg ikke hjem 1.plassen. Det skal da sies at vi som er nybegynnere fikk skyte med to hender. Men jeg har ikke trua på at jeg får lov til å skyte med to hender neste gang det er nyttårssmell på Egeberg banen. Jeg fikk til 285 poeng og 7 innertiere. Til nå så har jeg skutt med klubbvåpnene. Men jeg mener at det er nå i februar engang at jeg kan søke på lisens til eget våpen. Det blir spennende. 

Dette ble min beste blink i dag. 

På denne tida i fjor gikk vi og ventet på at badet og vaskerommet skulle påbegynnes. 

Det begynte slik: 

Og endte slik:

Kjøkkenet ble også gjort om. Det ble helt nytt. Det gamle var slik….

Her hadde vi begynt å plukke ned det gamle. 

…til det nye som ble slik. 

Snøen har så langt uteblitt. Det har også kuldegradene. Det passer meg egentlig fint, er ikke mer glad i vinter nå enn jeg var i fjor. 

Bella har inntatt horisontalen, det er det ikke lenge føre jeg også gjør. Men jeg skal prøve å holde ut litt til så jeg får med meg overgangen til det nye året. 

Da gjenstår det bare å takke for et fint 2016 og ønske alle et Godt Nytt År i 2017. 

#blogg #nyttår #2016 #godtnyttår #nyttårsaften #ingensnø 

Der skal knalles og tusles enhver Jul, hvert et år i mange år har vi knallet i skogens takt. Jeg tror nesten en tradisjon vi dette må kalle, når vi går fra stuer varme og lune. Ut i skogens blåst og blest, der trives en jakt hund best. 

Hvor mange ganger må en ting igjenstas for at det skal kunne kalles en tradisjon? Jeg finner ingen fasit på nett, men det jeg finner er at det har vært en Juletur helt tilbake fra 27.des 2011. Da gikk vi også over Raudberget. Den turen ligger på en annen side, og turen kan man lese her. Det har blitt en tur hver Jul som jeg kan se fra tidligere innlegg. Da kan vi kanskje kalle det en tradisjon? Det var ikke mye snø det året heller, men i år var det helt reint for hvitt på bakken. En og annen ispytt hadde litt is på seg, det var det nærmeste vi kom som et bevis på at det er vinter. 

DCIM101GOPRO

Det er ikke mye is på denne vannpytten, eller myra får jeg vel heller si. Her hvor det var lunt var det ikke frosset på vannet. Noe som satte merker i huset når Bella skulle legge seg på teppet sitt i stua. Poter overalt…

video:gopr5901

Det finnes ingen frost i bakken. Her går vi så vannspruten står fra myra. 

 

Med bare et par kilometer igjen hjem fant vi en ly for vinden. Det blåser ganske bra utpå sletta her så det var fint å krype under bergkanten her. 

DCIM101GOPRO
Litt drikke og fem minutter på rompa var godt. 
DCIM101GOPRO

Litt over to timer, 7.1 kilometer med tre hunder og to gubb. 
Takk for turen. 

 

#blogg #jul #skog #tur #leonberger #irsksetter #raudberget #desember #2016 #gopro #hero #session 

Juleaften starter med lefse, skinke og grov sennep. Det hele skylles ned med en kopp kaffe.

Ute er det rundt 2 varmegrader og bakken er helt bar.

Sjøl om Julestemninga ute ikke er slik man gjerne vil ha den så er det inne vi lager Jul. Nissene og Juletreet forteller at det Jul.

God Jul 🌲

#blogg #jul #2016

Litt strømsvak, men det smalt med en gang.
Siden siste turen i oktober har jeg ikke sett mye til HD’n. Den står i garasjen sin og venter på dekk og oljeskift. Men i går måtte jeg en tur ut. Av fruen hadde jeg fått et skilt som skulle henges opp i garasjen, så da måtet jeg en tur ut å se til’n. 
 
Jeg kunne ikke dy meg for å trykke på knappen og se om det var liv. Bortsett fra ett litt strømsvakt batteri så smalt det med engang. 
YouTube video. 
 
Skilt og flagg gjør seg på treveggen. 

Snart, bare vi kommer over Julehelga så går det fort mot vår 
 
#blogg #harleydavidson #mc 
 

Middagen er servert. Spagetti og kjøttdeig. På TV skal vi se IP Man. Vi kjører i gang med IP Man 1 og deretter nr 2. Mens middagen spises og en kald boks med øl glir ned kommer jeg over en annonse fra HiFi klubben.

Etter at vi solgte hjemmekinoanlegget vårt noen år tilbake så begynner nå lysta på å få noe mer inn i stua enn et kombianlegg fra Sony.

Dette DENON anlegget ser greit ut. Det har også en størrelse som passer i stua. Gulvhøyttalere er det ikke rom for. Vi får se hva det blir til.

 

 

 

#hjemmekino #denon #dvd #film #blogg

 

 

 

 

 

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/43fdbcc28e8646b4a33fb1c6a778b9985cbc1c36

Det er lenge siden jeg og Bella har vært ute og gått en tur i skogen. Vi gikk veldig mye for et par år siden, men det har vært andre ting som har hatt større prioritet. Turer på stier har det blitt, men en god tur i skogen er lenge siden. 

DCIM100GOPROVi har gått denne runden mange ganger før, både på sommerføre og med snø til over knea. Jeg foretrekker nok å gå uten snø til over knea. 

YouTube video. 
 

Vinden kan puste deg i nakken
hjelpe deg opp 
men også rive dine røtter opp fra bakken. 

Vinder kommer og går
noen feier forbi
andre blåser vintre til vår. 

Men lune vinder for din dør 
lune varme
de får deg til å tenke gjennom det du gjør. 

 

 

Denne busken må vi innom og se til når vi er ute. 

 

 

#blogg #tur #gopro #hero4 #session #leonberger #raudberget #granli #kongsvinger #fitbit #blaze #endomondo 

 

Lag en fin arbeidsuke. 

Et usunt mat hysteri!

Det som går like mye på helsa løs, kanskje mer, er hysteriet rundt kost og diett. 

Alt kan overdrives, enten det er i den ene eller den andre enden av skalaen. 

Spis det du vil, da i fornuftige mengder, så skal du se at det går an å spise både brunost, en sjokolade og jaggu kan du ta en beta ribbe til Jul også. 

Det usunne i dette helsehysteriet er når folk som kun har sin kropp som egeninteresse skal legge føring for den normale mann og kvinne i gata. Cornelis representerer ikke et normalt kropps syn, han er flink som holder seg i form, og deler sin kunnskap og trener de som oppsøker han og vil ha hjelp. Men å bruke han som en målestokk for hvordan alle andre skal leve sine liv, det blir totalt feil! 

Det kan hende jeg bommer litt nå, men jeg leste et sted at det var for lite kroppsfiksering, og jeg synes jeg kjenner igjen navnet til denne karen her i den forbindelse. Men som sagt, det kan hende jeg husker feil. Men for lite kroppsfiksering? Det var vel ikke en sunn uttalelse…? 

Hysteriet rundt mat, sukker, fett og kosthold fra det ene til det andre tror jeg skaper mer grunn til uro enn det vi spiser. 

 

Ønsker alle en god forjulstid med god mat, godt drikke og en spasertur om du skulle ha en stillesittende jobb. 

 

PERSONLIG TRENER: Cornelis Elander er trener og blogger i Hollywood. Her er han under et intervju med TV 2 i 2015.

PERSONLIG TRENER: Cornelis Elander er trener og blogger i Hollywood. Her er han under et intervju med TV 2 i 2015.

#blogg #trening #trener #corneliselander #hollywood #ernæring #sukker #mat #hysteri 

For et par år sida kjøpte frua seg et aktivitetsarmbånd. Det skulle være en motivator for større aktivitet. Skulle dette være til hjelp da? Jeg lurte nå litt på om det var noe hjelp i detta.

Men det skal sies at det ble en motivator både for meg og frua. Da ho hadde brukt FITBIT sin Flex modell ei stund så kjøpte jeg Poolar sin Loop 2 til frua til Jul i fjor. Jeg tok over Flex båndet. Sammen med Endomondo har vi nok gått mer enn vi ville gjort uten disse duppedittene og app’ene.

Men det ble ikke helt innertier når vi hadde hvert vårt merke. Vi fikk ikke det sammeligningsgrunnlaget da vi ikke hadde sammen app’en osv. Så vi pratet lenge om at vi skulle begge hatt FITBIT. Så i år ble det rett og slett Julegavene til oss sjøl – FITBIT BLAZE.

Her var det mange muligheter. BLAZE er delvis ei smartklokka og et aktivitetsur. Etter et par dager så er vi veldig fornøyde, og konkuransen om mest altivitet er i gang 😉

 

#blogg #fitbit #blaze #aktivitetsarmbånd #aktivitet #trening #endomondo #app

Sola står opp 0854, vi reiste 0615. Sol oppgangen så vi komme opp langs motorveien et sted. Vakkert var det å kjøre mot den oransje bakgrunn. 

På vei hjem kom vi nesten helt frem til føre vi fikk solnedgangen ved vår side. 

Tur retur Kristiansand 85.5 mil og 11 timer på veien. 

Peugeot’n holder koken på langtur. Vi ruller godt med en snittfart på 88kmt og 0.44L/mil. Med vinterdekk og temperaturer som veksler mellom +4’C og -8’C så er dette et godt resultat. Høstens tur retur med sommerdekk var på 0.42L/mil. 

Vi er heldige som slipper å komme i ulykker når vi er ute og kjører. I går kom vi ikke mange minuttene etter en elg påkjørsel. 

Vi har sett elg mange ganger, fått hue på en i frontruta en gang, det var nære nok, men aldri kjørt på en med fullt sammenstøt. Det skal man være glad for, når man ser hvilke skader en slik ulykke resulterer i. Håper det gikk bra med de som i går fikk et ublidt møte med skogens konge. 

Veiene var fine i går. Det var ikke mye salting som gjorde veien sølete, ikke føre vi kom til Nybakk og var ferdige med motorveien. Her var veien mer sølete pga salt. Det som skjer er at lampene tetter seg igjen og lyset blir sterkt redusert. Lyktespylerne klarer ikke holde unna, og det hjelper ikke om man har LED og xenon teknologi belysning. Det blir mørkt foran bilen, og med møtende trafikk, stadig skitten frontrute og gjentatt spyling med pussere som store deler av tida skal gå over ruta, ja så vil jeg påstå at kjøringa er like risikabel som når du sitter med nesa i mobilen. Men salte må vi, sjøl om det forringer sikten???

Merkelig hvordan man risikovurderer kjøring. 

#blogg #peugeot #salt #desember #kristiansand #tur #ulykke #forbruk #diesel #snitt #hastighet