85.5 mil på 11 timer med og uten salt klin.

Categories Blogg

Sola står opp 0854, vi reiste 0615. Sol oppgangen så vi komme opp langs motorveien et sted. Vakkert var det å kjøre mot den oransje bakgrunn. 

På vei hjem kom vi nesten helt frem til føre vi fikk solnedgangen ved vår side. 

Tur retur Kristiansand 85.5 mil og 11 timer på veien. 

Peugeot’n holder koken på langtur. Vi ruller godt med en snittfart på 88kmt og 0.44L/mil. Med vinterdekk og temperaturer som veksler mellom +4’C og -8’C så er dette et godt resultat. Høstens tur retur med sommerdekk var på 0.42L/mil. 

Vi er heldige som slipper å komme i ulykker når vi er ute og kjører. I går kom vi ikke mange minuttene etter en elg påkjørsel. 

Vi har sett elg mange ganger, fått hue på en i frontruta en gang, det var nære nok, men aldri kjørt på en med fullt sammenstøt. Det skal man være glad for, når man ser hvilke skader en slik ulykke resulterer i. Håper det gikk bra med de som i går fikk et ublidt møte med skogens konge. 

Veiene var fine i går. Det var ikke mye salting som gjorde veien sølete, ikke føre vi kom til Nybakk og var ferdige med motorveien. Her var veien mer sølete pga salt. Det som skjer er at lampene tetter seg igjen og lyset blir sterkt redusert. Lyktespylerne klarer ikke holde unna, og det hjelper ikke om man har LED og xenon teknologi belysning. Det blir mørkt foran bilen, og med møtende trafikk, stadig skitten frontrute og gjentatt spyling med pussere som store deler av tida skal gå over ruta, ja så vil jeg påstå at kjøringa er like risikabel som når du sitter med nesa i mobilen. Men salte må vi, sjøl om det forringer sikten???

Merkelig hvordan man risikovurderer kjøring. 

#blogg #peugeot #salt #desember #kristiansand #tur #ulykke #forbruk #diesel #snitt #hastighet 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *