Gjennom bakkar og berg på Harley’n. En kjørevideo.

Det skal klippes hardt og omfattende for å få alle videoklippene man tar på en tur ned til ca 10 minutter, om man da vil dele dette på YouTube. Og det kan jo ta en hel evighet å høre gjennom klippene flere ganger føre vi er sånn bortimot sikre på at vi kan publisere videoen. Det har seg slik at vi sitter og prater konstant når vi er på tur, bil eller motorsykkel. Og det er ikke alle temaer som kanskje gjør seg så godt i almenheten…det bli noe private emner og ingen hører oss…helt til jeg kommer på at jeg skal publisere det :O 

Men jeg fikk da gått på med saks og stoppeklokke slik at jeg fikk denne “teipen” ned til under 10 minutter. Det blir kjørevideo, slik som jeg skal kose meg med når vinteren kommer og jeg sitter og venter på at vegene skal bli isfrie igjen. 

Skulle jeg gjort som Hurtigruta minutt for minutt så hadde dette tatt nesten 2 timer, eller 9 timer da som det tok å kjøre hele turen…det slapp vi. Her går det tur retur Bergen, Hardangervidda, en hel haug med tunneler og litt inni Bergen sentrum på under 10 minutter. 

Etter kun å ha sett Bergen på postkort i en hel evighet så var det moro å kunne kjøre Harley’en forbi torget. En stor opplevelse det for en fra Østlandet. 

 

GoPro Hero4 Session

 

Kamera jeg bruker et GoPro Hero4 Session. Fungere veldig fint til vårt bruk. Det er vanntett, lite og lett. Du filmer ca 2 timer på hver lading. Setter du det på foto med ett bilde pr minutt så varer det ca 6 timer. Med et minnekort på 64GB har du godt med plass til ferieminnene dine. Jeg ladet kamera med iPhone mobil laderen min. Jeg har ett feste på sykkelen, festet på speilen, ett på hjelmen og ett håndtak om du skulle filme mens du er ute og går. Det håndtaket er også flytende så du kan bruke kamera i vann uten å være redd for å miste det. 

Fint utstyr for å samle minner fra turer og opplevelser. 

 

#blogg #mc #motorsykkel #harleydavidson #bergen #sommerferie #sommer #gopro #hero4 #session

 

“Nå blir det ikke noe mer handling i år til mc” sa jeg for knappe to dager siden. Men det har seg slik at det ikke alltid går an å bestemme seg for noe på forhånd…bank i bordet og lagt kort ligger…og alt det der. For når intercomen vi bruker når vi er ute og kjører mc svikter, ja da fikk frua litt smått panikk. Og jeg kan jo være enig i det at å kjøre mc uten intercom ikke blir det samme, ikke for to så prateglade som vi er. Og i tillegg når frua tar initiativ til å fornye utstyret…da er det bare å smi mens jernet er varmt 🙂 

Så da ble det tur til EC RIDE på Lillestrøm for å se på intercome. Denne gangen skulle vi ha et system som var av riktig kvalitet. Det har litt betydning for hva man bruker når man kjører, ja vi er sikkert langt fra de som kjører mest, men vi har da noen mil på veien, og da blir det godt å få et skikkelig system i hjelmen, også uten ledninger da gitt. 

Valget falt på dette systemet. Ikke bare det at vi får god lyd, men nå kan jeg ta telefonen mens jeg kjører også, slett ikke dumt når jeg er uten alene og frua lurer på om det er liv 😉 Dette blir jo reine luksusen for oss som har kjørt rundt med ledninger og sus og brus i øra nå i flere år. 

Bestillingen ble gjort i går og neste tur er planlagt til søndag. En liten svingom på ca 260km med innlagt minigolf i Sunne (om det er ledig) og en matbit langs veien. Og da veit du, da hadde det vært moro om vi hadde fått den nye intercomen. 

I skrivende stund har vi vi nærmere 6000km på Harley’en. Det blir vel fort noen mil til føre vi legger inn årene, for mc sesongen altså 😛 

 

#blogg #midland #intercom #mc #motorsykkel 

Fløibanen, ja hva skal jeg si om den? 

Det er jo helt kart en opplevelse å ha kjørt den. Det var et av målene våre også på Bergens turen. Vi måtte ta en tur med banen og spise etter eller annet på Fløibane toppen. Og det gjorde vi. Men turen opp, og turen ned…?

Jo det var nå med en begrenset begeistring jeg satte inn i den vogna der. Hvorfor det? Jo det har seg slik at jeg ikke er noe glad i karuseller, det unngår jeg så langt det lar seg gjøre, det samme gjelder å fly. Når jeg satte meg inn i vogna her så fikk jeg de samme refleksene som når jeg går opp i en karusell eller fly -jeg har null kontroll over det som nå skal skje! Og det liker jeg ikke. 

På turen opp ville jeg rope til sjåføren -nå må du gi gass skal vi ta oss opp her! Men denne skyssen seig seg oppover bakken. Og like før den var oppe så senket den farten ennå litt, men da hadde jeg mest lyst til å hoppe av. 

Ned var enda litt ubehageligere. Det var ikke lett detta for en som vil kjøre sjøl og ikke liker karuseller. Men det var nå en opplevelse. 

 

#blogg #fløibanen #bergen #sommer #ferie

 

Ja den Harley’en ga meg et aldri så lite hjerteinnfark midt i sentrum av Bergen. Vi var ferdige med vår dag og skulle hjem til hytta. Starta opp i parkeringshuset og kjørte ut i byen. Vi måtte jo kjøre forbi brygga med Harley’en så klart. Det gjorde vi og skulle reise ut av byen, da stoppet hele motoren! 

Og det gjorde jammen hjertet mitt i et lite sekund også, hvem vil vel ha motortrøbbel så langt hjemmefra og midt gatene i Bergen. 

Det var ikke annet å gjøre enn å stelle seg midt i krysset på den hvite stripa. 

Etter et par minutter fikk vi liv i maskin igjen og var på vei, med en liten klump i magen. 

Først så tenkte jeg at det hadde vært for varmt og at motoren hadde slått seg av på grunn av det. Men så kom jeg til å tenke på turene våre her hjemme med stolpejakt, da var det enda varmere og mye småkjøring, og tomgangkjøring på motoren. Det var ikke noe problem. I Bergen startet vi fra en kjølig kjeller, rett opp i byen med nesten bare tomgangkjøring og stor varmeutvikling raskt. 

Det jeg har som teori er at choken på motoren har hengt med for lenge, kombinert med lavt turtall på motoren har gjort at den ble druknet av for mye bensin. Da vi var på veien igjen og fikk blåst ut litt så kom motoren seg igjen og gikk som en drøm. På veien hjem var det ikke noe tegn til ugang, alt fungerte helt topp. 

Men et lite støkk fikk vi 🙂 

#harleydavidson #motorsykkel #bergen #mc #blogg #sommer 

 

Turen til Bergen har vært helt topp. Og for et vær vi har hatt. Det har gått så svetten har silt nedover ryggen, ja så varmt var det faktisk, for oss. 

Nå har vi parkert Harley’en fått oss en dusj og skal slappe av hjemme i vår egen stue. Det blir godt å plante rompa nedi sofaen nå etter det som i alt ble 1160km på motorsykkel i helga. 

Harley’en har gått som ei klokka hele turen, bortsett fra en liten hjertestopp jeg fikk i sentrum i Bergen, og det har vært en opplevelse å kjøre Electra Glide så langt. 

I morra skal den få en vask, det trengs. Jeg skal dele flere bilder fra turen, MEN nå er det SOFA. Ha en fortsatt fin kveld. 

 

#bergen #harleydavidson #motorsykkel #mc #blogg #sommer 

 

Det ble en utrolig flott dag i Bergen. Det har vært super sol og knall varmt hele dagen.

Dette bilde var det en hyggelig japansk kar som tok for oss. Han så vi prøvde å ta en selfi og mente armene mine var for korte, det hadde han jo rett i.

Vi var jo på toppen av Fløibanen. Noe jeg hadde en begrenset begeistring for, og da mener jeg selve turen opp og ned. Det er bratt og tanken min var -nå må han snart gi gass skal vi komme oss opp her. Men opp kom vi og ned kom vi.

Har masse bilder og noen flere kommentarer etter dagen, men det får komme når vi er hjemme igjen. Lettere å skrive på PC. I morra starter turen tilbake til Østlandet på Harley’en. Den ga meg forresten et lite hjertestopp idag.

 

Ha en fin lørdag.

 

#bergen #fløibanen #harleydavidson #mc #motorsykkel #blogg #sommer 

Etter 533km ankom vi Bratland camping og hytta Buen nr5. Det skal ikke benektes at man er litt sår i baken etter så mange timer på veien. Men litt søvn retter vel på det så vi blir klare til å oppleve Bergen by i morra.

Lett mat til kvelds, lapskaus på boks.

God natt fra Bergen 🇳

 

#bergen #motosykkel #mc #harleydavidson #blogg #sommer 

Litt cruisecontrol trøbbel før avreise. Men en lita kontakt ved styret fikk litt elektro spray. En prøvetur var veldig positiv. Det ser ut til at cruise’n fungerer.

Pakkingen blir veldig kompakt med begrenset plass. Men for en helgetur så holdt det.

Da skulle det være klart, så klart som det kan bli. Avreise er føre fuglen har fått strekt på vinga i morra tidlig.

 

Skulle ikke forundre meg om det kommer en oppdatering fra Bergen.

 

#harleydavidson #mc #motorsykkel #bergen #blogg #sommer 

 

Endelig en dag med sol og mange varmegrader. Her måtte dagen utnyttes til å ta litt vare på maskinparken.

Med over 50 grader i sola ble det en svett affære, men det jo dette jeg har gått og ventet på i to uker nå.

Peugeot, Harley og hund vasket og plen ble klipt. Det får holde for en dag i juli 👍😉

#blogg #sommer #peugeot #harleydavidson