Rambo, en svart liten skipskatt, en liten gutt med alle de rampestreker og lunefulle påfunn en liten katt bare kan ha. 

Men som med alle helter, som brenner lunta i begge ender, må de nedpå og hvile litt. 


Her hadde den lille helten vår gått på en liten smell. Det var så livløst og en så spesiell måte å ligge på at jeg måtte ta han opp og se om det var liv. Rambo sovnet med nesa ned i sofaen. 


Vaskeromstjeneste er også hardt. 

 

#blogg #katt #skipskatt #rambo #2017 #hverdag #november 

 

Året var 2014 med 1814 på agendaen. 

Stedet var Kongsvinger Festning og begivenheten var en “Majestetsforbrytelse”. 

Forestillingen ble sett av mer enn 2600  

I 2018 vil vi igjen kunne se dette fantastiske stykket på Kongsvinger Festning. I går kveld 22.11.2017 var det kick-off i Kongsvinger Bibliotek for “Majestetsforbrytelsen” 2018. 

Manusforfatter Lars Thyholdt fortalte om historien og spilte musikk fra stykket. 

Som en stor overraskelse fikk vi høre at selveste Nils Ole Oftebro kommer og spiller rollen som Oberst Samuel Krebs. Dette var en svært morsom overraskelse og godt jobba av styret i Festningsspillet. Og takk til Nils Ole Oftebro som har takket ja til å komme til Kongsvinger i rollen som Oberst Samuel Krebs. 

Festningsspillet 2014 sitter godt i minnet. 2018 kommer til å gå inn i historien. 

Produsenter Simen Forfot og Eirin Tone Hestnes Elfmark. 

 

Musikkvideo fra 2014 – Helten fra Lier og Matrand. 

Else Krebs minneord. Lest av Anita Ommestad Krok.  

pdZAtIWvYac

Johans dagbok. Lest av Knut Einar Bekkevold. 

9P4dBVSmKfs

Kongsvinger Festning. En reise gjennom 360 år unik forsvarhistorie. Produsert av Gandalf Kommunikasjon. 

r_bcPuJlEX8

Det er bare å glede seg til 2018 og Festningsspillet “Majestetsforbrytelsen”

#blogg #festningsspillet #majestetsforbrytelse #2018 #kongsvinger #festning #nilsoleoftebro #skuespill #oberstkrebs 

Pass på inntrengere! 

Det var en gang et sted på landet, et rolig sted på landet. Utenfor allfarvei, utenfor byens mas og kjas, et stykke unna alle som er født 5 minutter forseint. Og de som var født til riktig tid, ja de hastet avsted for det så viktig å se travel ut. 

På landet var det også noen som hastet avsted. De var små, de var mange. De var så raske at de var nesten ikke til å se, de gjemte seg mellom steiner, skog og greiner. Du kan høre dem, men det er mest om natta. Når alt blir stille i husene, når vi andre har gått til ro, da kan man høre dem haste avsted fra A til B med raske små skritt. 

Skadeverk følger i demmes kjølevann. 

Men nå er det slutt! 

Det har kommet en ny Sheriff til gårds, Rambo, en skipskatt på 13 uker. Nå går det nok ei tid føre han er klar til å kvesse klørne, skjerpe blikket å gå på jakt etter disse små, stressende, irriterende skadefro dyrene…også kalt mus! 

Uten å kjenne uteområdet sitter Rambo og speider utover The Wasteland hvor musene bor. Godt instinkt Rambo. Her skal du få å gjøre når du kommer ut. 

Mens vi venter på at du skal bli stor nok, og kjent nok med plassen og her du bor får du benytte tida til litt tørrtrening. 

 

Ny speile. 

På fredag ble det satt på ny speile etter trafikkuhellet vi hadde en tid tilbake. Takk til Toyota Sulland Kongsvinger for kjapp og god service med ny speile og polering av bilen så alle merker i lakken ble borte. 

 

Forsmak. 

En forsmak på Jula ble det i helga. Tynnribbe ble tilberedt og sto til glede her i huset. Vi gjentar denne oppskriften på Juleaften. 

 

Trenger mer trening. 

Det har vært elgjakt gjennom vårt langstrakte land, ihvertfall i vårt langstrakte nærområdet. Da blir det lite skyting på bane med pistol. Men i går var det melding på klubbsida at vi nå kunne skyte igjen, til ny beskjed kom. Det vinduet måtte jeg utnytte og dro opp for å slippe noen smeller. 

De 7 siste skuddene jeg hadde i pakka. Vi trenger mer trening, ble vel konklusjon. 

Det grunnes på en tur til skogen i dag, etter frokost. Det holder seg på et par kalde ute så det skulle være tørt og fint å gå nå. 

Lag en god søndag. 

#blogg #søndag #katt #skipskatt #toyota #prius #2017 

Der kom endelig den rolige helga. 

Det var forrige uke det at jeg gledet meg til ei rolig helg. Den rolige helga gikk med ryddesaga på full gass og høy føring av treskjærer saga. Litt skremt var jeg da fredagen kom denne gangen, skulle det bli full gass med øreklokkene på eller skulle det bli, ei rolig helg? 

Å tror du ikke den helga jeg ventet på forrige uke kom denne gangen. Ikke noe ryddesag, ikke noe bilvask (det skulle jeg ha gjort) og jammen kom det ikke mer snø enn at jeg slapp å måke den. Dette ble jo rett så bra. 

Bortsett fra en tur til Chattaberg og en liten tur bort så har det meste av tida blitt brukt her. Det ble gjort et forsøk på å se et par filmer, ingen av dem så jeg ferdig fordi øya detter igjen.

Escape Plan er en bra film. Det var lenge sida vi hadde sett den. Blueray skiva ble satt i PS4 og play ble trykket inn. Det gikk vel så som så og så datt øya igjen. Ikke mulig å få se en film fra start til stopp. 

Så skulle jeg se Batman, den gikk på tv. Det ble også en film som rullet inn i drømmeland. 

5rldqTeiGY4

Slik ble nå det, film ble ingen høydare denne helga, men det var rolig da. 

Farsdag. 
Jeg ble minnet om at det var farsdag idag. Det er noe jeg ikke er helt i takt med, unga er voksne så det blir ikke til at vi feirer morsdag og farsdag lenger slik vi gjorde. Det er som regel slik at frua sier i fra at jeg skal sende en sms på morsdag og farsdagene. Vi gjorde en tur på BM og fikk kaffe og kake, flott kake som jeg tok Snapchat av, det bilde blir jo sendt og borte er det. 

Men jeg fikk nå en veldig fin overraskelse stående på spisestuebordet her når jeg sto opp idag. 

Den døra der har jeg sett før. Om jeg ikke tar helt feil så ligner den på døra til en Bilbo Baggins. Silje har vært i sitt kreative hjørne igjen og laget denne flotte skulpturen. Tusen takk Silje. 

Vi har kjørt Prius i minusgrader, det skal vi fortsette med litt til føre vi beskriver det. 

Men jeg sitter her og skriver går lyset ute på. Jeg titter ut og ser at en bukk kommer gående. Den gjør seg en tur bort til stabburet og leter etter solsikkefrø som ligger på bakken. Naturen kommer så og si på trappene her, koselig. 

Lag en fortsatt fin søndag, det som er igjen av den. Det går i Once upon a Time på Netflix her. Jeg henger ikke helt med på den serien, den traff ikke helt. Men frua er helt oppslukt. Jeg venter på Wikings. 

God søndag. 

 

#blogg #søndag #vinter #farsdag #film #bukk #rådyr #natur 

 

Der, der kom snøen under dekkene på Priusen. 

Vi skriver den 11.november og det første snøfallet kom i går kveld. Kaldt har det holdt seg hele dagen så i dag har Priusen fått snø under hjulene for første gang i sin tid på veien. 

Det ble en tur til Charlottenberg i dag. Gradestokken viste -3’C da vi dro. Vi var litt frøsen på turen i dag så vi måtte øke temperaturen i bilen til 23,5’C. 

Turen ble kjørt i HV ECO modus. Under nesten hele turen var bensinmotoren i gang. Det virket som om den ikke dro bilen, skjermen indikerte at drivhjulene var drevet av strømmotor, men at bensinmotoren gikk på tomgang. Ettersom vi kjørte i HV modus kan det være at bilen trengte motoren på tomgang for å holde varmen i kupeen på 23,5’C. Vi prøvde ikke å skru ned varmen for å se om motoren slo seg av mer. 

Det var også første gangen i dag at vi så at AC slo seg av når vi startet bilen. Dette skal bilen styre automatisk. Det blir spennende å se hvordan bilen forholder seg til kaldt vinterklima. Det haster ikke, men det kommer nok en liten vinter om ikke lenge. 


På info skjermen ser vi bilen som viser at den blir drevet på strøm. Men skjermen for forbruk viser at bensinmotoren er i gang. Kjøremodus står på ECO. 

På 98 km fikk vi et forbruk på 0,43L. 

#blogg #prius #hybrid #plugin #2017 #lørdag #vinter #forbruk 

 

Det så mørkt ut ei stund, men så ble det en løsning på pc problemet. 

Løsninger på å finne nye pc’er er jo ikke noe problem i seg sjøl, det er bare tidspunktet disse løsningene skal måtte komme på. Så rett føre Jul, ja det er rett føre Jul, det går fort dit nå, og da er det ikke så moro å måtte dra ut i underkant av 7000kr av kontoen! 

Lenovo ideapad 320 har fått plassen til gamle pc’n, måtte den få stå der lenge. 

Mer spennende enn da Oddvar Brå knakk staven. 

Denne episoden av Huskestue var mer spennende enn da Brå knakk staven. Jeg husker det skirennet, jeg var 8 år. Kan ikke huske at det har vært så tett poengsum i tidligere program. Fantastisk fin underholdning en mørk høstkveld. 

#blogg #huskestue #lenovo #pc #laptop #ideapad #torsdag 

En tom plass der vi sammen satt.

Plassen vi hadde sammen har du forlatt.

En ny start skulle du få.

Men du valgte å gå.

Jodda, her skulle jeg restarte pc’n. Fulgte alle retningslinjer som kom på skjermen. Det skulle vise seg at det skulle bli den’s siste sukk. På skjermen står det at det har dukket opp et problem og at maskinen samler inn info for så å starte den på nytt…der ble det mørkt!

Ny PC, det passe dårlig.

#blogg #hverdag #dårligtiming

Trafikkuhell forrige søndag. 
Forrige søndag var vi på vei til Kongsvinger, planen var å vaske bilen. En tur vi sto å vurderte om vi skulle gidde å gjøre, eller om vi skulle bli hjemme og plante oss i sofaen. Valget ble at vi skulle reise å vaske bil, den var veldig møkkete etter noen dager med regn, den turen skulle jeg ønske vi hadde utsatt.Vi setter oss i bilen og retter nesa mot Kongsvinger og Circle K, maskinvask uten børster var planen. 

 

Veien var oversiktlig og fin kl1715. 

Jeg ser at det kommer bil mot oss. Jeg legger meg ut mot kanten for å gjøre plass til møtende bil. Da bilen kommer mot oss ser jeg at -her blir det trangt, jeg svinger bilen min så langt ut jeg kan. Men møtende bil er så langt over i mitt kjørefelt at det går en smell og speilen knuses. Hadde jeg ikke gjort den siste unnamanøveren, uten å kjøre av veien, hadde møtende bil tatt fronten, her var det små marginer. 

Vi får skrevet skademelding på stedet, jeg ringer politiet og rådfører meg med dem ang situasjonen. Det blir ingen personskader og begge kan kjøre derfra for egen maskin. 

Forferdelig irriterende å få slike skader når man har kjøpt seg helt ny bil. Men dette blir utbedret på Toyota Sulland Kongsvinger. 

Saken er meldt inn til rett myndighet. Jeg håper det blir gjort tiltak føre noen blir kjørt ihjel, jeg har møtt denne sjåføren tidligere, farlig! 

 

 

Teknisk:

  • Pr dags dato har Priusen gått 6000km
  • Snitt forbruk 0.21L 

#blogg #hverdag #søndag #toyota #prius #plugin #hybrid #ulykke #trafikk