De første kilometerne på snø.

Categories Toyota Prius Plug-In 2017

Der, der kom snøen under dekkene på Priusen. 

Vi skriver den 11.november og det første snøfallet kom i går kveld. Kaldt har det holdt seg hele dagen så i dag har Priusen fått snø under hjulene for første gang i sin tid på veien. 

Det ble en tur til Charlottenberg i dag. Gradestokken viste -3’C da vi dro. Vi var litt frøsen på turen i dag så vi måtte øke temperaturen i bilen til 23,5’C. 

Turen ble kjørt i HV ECO modus. Under nesten hele turen var bensinmotoren i gang. Det virket som om den ikke dro bilen, skjermen indikerte at drivhjulene var drevet av strømmotor, men at bensinmotoren gikk på tomgang. Ettersom vi kjørte i HV modus kan det være at bilen trengte motoren på tomgang for å holde varmen i kupeen på 23,5’C. Vi prøvde ikke å skru ned varmen for å se om motoren slo seg av mer. 

Det var også første gangen i dag at vi så at AC slo seg av når vi startet bilen. Dette skal bilen styre automatisk. Det blir spennende å se hvordan bilen forholder seg til kaldt vinterklima. Det haster ikke, men det kommer nok en liten vinter om ikke lenge. 


På info skjermen ser vi bilen som viser at den blir drevet på strøm. Men skjermen for forbruk viser at bensinmotoren er i gang. Kjøremodus står på ECO. 

På 98 km fikk vi et forbruk på 0,43L. 

#blogg #prius #hybrid #plugin #2017 #lørdag #vinter #forbruk 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *