Joooo du…

Det er nå ikke helt fritt for at jeg synes du er en smule innpåsliten akkurat nå. Du kommer og du går, men du har jo ikke før gått før du kommer igjen -ett år siden sist sier du, har det gått ett år? 

Ja slik er det blitt, og det blir bare verre og verre for hvert år som går. Ikke før har du lagt nissen i skapet så er han her igjen. Lurer på om nissen ikke trives i skapet? 

Innpåsliten eller ikke, kalenderen er det ikke til å ta feil av, i morra er det 1.desember 2018. Oppkjøringa til Jul har startet. TV veggen ble nesten så godt som klar, lyden er på plass etter kalibrering, skapene er snart tomme, da veit vi at bassen fungerer. 

Jada, Nissen får komme når han føler for det, vi setter i gang steiking av farsekaker her. 

Lag en knakende fin fredag 😉 

 

#blogg #hjemmekino #denon #argon #dali #W&B #jul #nisse #desember 

 

Det er jo et fankens mareritt! 

Du trur du har gjort det fint og ordentlig når du legger det bort. Rullet sammen, lagt i pose, en ende her og den andre enden der. Posen knytes sammen og henges på en spiker i uthuset, der henger den til neste sesong. 

Men så kommer neste sesong og du plukker frem posen, tar forsiktig ut tullen med ledning, en ende her og den andre enden der…

…men så lett det ikke da veit du! Neida, for den ene enden var ikke den enden du trodde det var, så når du drar i den gærne enden så er et helvete i gang på null komma niks. Skitt i svarte altså. Her har fiskestanga og julelysa noe felles. 

Frua kommer med et forslag -kanskje vi skal se om det lyser i lenkene? Jo vi plugger inn og ser at det lyser jo i sånn ca halvparten av lysene. 

Jaa det stemmer, vi skulle jo kjøpe nye lys til i år! Det var derfor de lå så “perfekte” i posen, i en tull og ikke rullet opp. 

Vel der slapp vi unna en altfor stor frustrasjon over ikke å få delt ledningene fra hverandre, vi må ganske enkelt kjøpe nye, nye som ligger så fint i esken sin…å milde himmel så herlig. Godt jeg ikke er hobby fisker, da hadde jeg hatt denne “tvinne opp ledninger/trå” jobben to ganger i året. 

Men noe skal vi vel få å bryne oss på allikevel rett før Jul, Tv-veggen skal tettes…gudbedre…der kommer det snekkerarbeid igjen. Jo vi får se hvordan det går. Sist jeg skulle begi meg på et inne prosjekt i stua fikk jeg arbeidsnekt fra frua, men det var flislegging. Ho mente jeg skulle gi meg mens leken var god, det var når flislimet plasket over hele stua bort til sofaen. 

God kveld. 

 

#blogg #tv #vegg #snekker #julelys #jul 

To identiske turer i hybridmodus, en med normal modus og en med eco modus. 

Det var bare en ting jeg overstyrte på bilen, det var vifta til klima. Vifta går i eco modus, lavere hastighet når eco modus er aktivert i bilen. Den overstyrte jeg og kjørte på normal slik at vifte modus var lik på begge turene. 

Normal modus ga 0,39 L og 36% strøm. 
Eco modus ga 0,37 L og 41% strøm. 

 

#blogg.no #toyota #prius #plugin #hybrid #forbruk #bensin 

På villspor? 

Når vi er ute og reiser, kjører eller om vi går på ukjent mark, ja så har vi med oss hjelpemiddel. 

I våre dager har vi gjerne en smartmobil i lommen, en ekstra powerbank med strøm så vi skal vare dagen ut, for går vi tom for strøm slutter ikke bare moiblen å virke veit du (jeg er slik sjøl). 

Ute i “den store” verden, eller i lokalsamfunnet, bruker jeg flittig min mobil og kartverk av flere typer. Tre av dem skrev (link) jeg om forrige dagen, ingen var enige om veien til målet. 

Favoritten min er HERE WeGo, men kartet er flatt og det er ikke mange tilleggsfunksjoner. Da kommer Sygic på en plass nr 2. Sygic fungerer veldig bra og har funksjoner som å vise hvor langt det er til neste bensinstasjon, rasteplass, parkeringsplass osv alt etter hva du har stilt den inn til at den skal vise POI. Men Sygic har en helt egen beregning på rutene som jeg ikke helt veit om jeg skal stole på.

Ser vi på ALLE VEIER FØRER TIL ROM, HVORFOR IKKE BLI ENIGE OM VEIEN? så beregner Sygic at vi skal kjøre om Stockholm på vei til Nordkapp. HERE WeGo gjør ikke dette og er mer enig med Google Maps sin reiserute. Jaja vi kan ikke overlate alt til GPS og elektronikk, det har flere prøvd før og oppdager at de står med trailere i elver og skogsveier. 

 

Men hvordan så f.eks Google Maps ut før smartmobil og internett? 

Kanskje slik? 

Jo vi har vært på tur med kart også, kart er pålitlige greier det. De går blant annet ikke tom for strøm eller kan krasje programvaren sin. 

Valget er ditt, hva bruker du? Jeg har valgt å stole på elektronikken når vi er ute og kjører. God tur 😉 

 

#blogg #kart #tur #touring #mc #bil #reise #herewego #google #play #sygic #gps 

Jaa du, sitter du å fryser med varmepumpa på? Da får du ta deg sammen og lette på ræva!

Det måtte jeg gjøre idag. Jeg syntes det blåste lite fra pumpa og stua var blitt kjøligere, det skulle det ikke være noen grunn til når det henger en Mitsubishi Kirigamine på veggen.

Men når man sluntrer med renhold av filter så får man skylde seg sjøl. Dissa fikk en runde i dusjen idag og ble tørket med håndkle. Da steg temperaturen i stua med 2 grader.

Så sitter du og fryser med en Mitsubishi på veggen, da er det ingen andre enn din egen skyld. Lag en fin, varm, lørdag.

#blogg #varmepumpe #mitsubishi #kirigamine

“Alle veier fører til Rom” er et kjent ordtak. Vel, det er forsåvidt greit det. Om tid og strekning ikke betyr noe, men det er slik at når jeg skal ut og kjøre liker jeg forutsigbarhet, muligheten til å planlegge ankomsttid osv.

Som hjelpemiddel bruker jeg gps. Disse er det flere av. Og man skulle jo tru at de sånn noenlunde skulle vise samme veien til målet. Dette er ikke tilfelle. 

Her har jeg bilder av tre forskjellige gps/kart navigasjon. Google maps og Here WeGO er enige om veien til Nordkapp. Sygic, som jeg faktisk betalte noen kroner for, velger en helt annen rute. Jeg har prøvd innstillinger, for å gjøre forutsetningene like for alle programmene, men allikevel blir ikke alle programmene enige. At det kan skille noen kilometer er jo greit, men Sygic er langt utenfor de to andre. Forstå det den som kan.

#blogg #gps #navigasjon #googlemaps #sygic #herewego #mobil

Galskapens oppkjøring til Jul, lommebøker blør, mødre (og fedre, men mest mødre) mister nattesøvn og små arvinger skjemmes bort så til de grader at når Nissen kommer har de fått nok.

Desember er som en 24 dager lang fest, når dagen over alle dager endelig er her er arvingene så metta med “små overraskelser” og Nissen blir overflødig.

Da jeg kommer hjem fra jobb idag drar frua meg med på kjøkkenet, jeg har vippa meg litt bakover på sofaen og er egentlig ikke klar for å bli dratt inn på kjøkkenet for å se noe ho har kjøpt i Charlottenberg på handletur. På kjøkkenøya står det ei stor korg, den er overfylt med pakker, pakker til meg, jeg har fått pakkekalender 😁.

Ja sjøl som en…snart…voksen mann gleder jeg meg til 1.desember når jeg skal ta opp første pakke i kalenderen.

Men detta er jeg egentlig imot altså…tusen takk elskling 😍

Med 5 kalde var det dumt å glemme isskrape i den andre bilen. Spesielt dumt var det når jeg stilte inn luftstrømmene feil så front ruta ikke tinte, så der jeg satt jeg da, i bilen, is på frontruta og varm bil 😬. Men nå er ny isskrape innkjøpt til Priusen, med kost.

#blogg #vinter #is #snø #jul #kalender #pakker #pakkekalender #adventskalender #desember #Charlottenberg

Allergimedisin, C-vitamin svelges ned med hostesaft. Oppskriften på en “ny og bedre tid”?

“Ny og bedre tid” den hørtes kjent ut, minner strømmer på. Vi skal ta et lite tilbakeblikk snart.

Men om ikke overnevnte cocktail gir en ny og bedre tid så blir det ihvertfall lettere for hver dag som går…hmmm det må vel kunne kalles en ny og bedre tid?

Lag en fin en 👍🏻😉

#blogg #hostesaft #allergi