Overkant av 700km, hvor lang tid det tar veit vi ikke før vi er hjemme igjen.

I morra starter vi på, sikkert årets lengste dagstur, som vil gå litt over 700km. Vi reiser tidlig, når vi er tilbake veit vi ikke. Målet er Tindevegen i Øvre Årdal. Jeg har aldri kjørt den veien før, ikke på sommer eller vinter. Men i morra skal vi opp og se på brøytekantene, er det ikke derfor man reiser dit da? Det høres sikkert ut som galskap for mange, at man kjører dit for å se på brøytekantene, men det er jo ikke bare brøytekantene vi får ut av turen. Neida, vi får kjørt en mengde med kilometer på syklene våre på veien. Vi får delt gode historier, og ikke minst skapt nye minner sammen når vi nå skal gjøre en slik dagstur sammen. Jeg både gleder og gruer meg litt.

Har gjort tilsvarende før.

Jeg har noe gode dagsturer under beltet fra før. Da sønn i huset en periode bodde i Kristiansand kjørte jeg flere ganger tur retur, det var turer på 860km på en dag. På mc har jeg fra før en 710km på dagstur. I morra passerer vi nok 750km før vi er hjemme igjen.

Sjekk av sykkel.

Før turen i morra har jeg vært ute i garasjen og tatt en sjekk på sykkelen. Blant annet en visuell sjekk på dekk, peilet vann og olje og sjekket dekktrykk. Her skal alt være klart til avreise.

Helse sjekk?

Jo blodtrykk og puls er innafor.

Det kommer sikkert bilder og film fra turen om et par dager.

Ønsker alle en fin Pinse. 

Når man deler døgnet opp i flere deler.

Da blir lørdagen veldig kort. Ja når du våkner godt føre 0700 fordi du ligger å “hogser” på en avtale du har i Oslo, som du ikke vil komme forseint til, og hvor du skal kjøre til et sted du aldri har vært før, som ligger i Oslo. Skjønner du? Da blir det liksom til at hue ikke slapper helt av, sjøl om du sover. Så gikk nå det greit da og jeg kommer hjem ca 1330. Middagen blir laget med en gang og jeg slenger meg litt på sofaen, og vips så er klokka 1730. Javel, trengte det sikkert da?

Nå har det buldra og lyna her ei stund, så nå skal jeg gjøre som de to på gulvet her. Beina høyt, litt godis på bordet og se ferdig den filmen vi begynte på til middag, som jeg sovnet fra.

Lag en fin kveld.

Oppvåkning klokka 0600 og ferdig dusja 2030. Jeg kaller det en full dag.

Vaner er vonde og vende, men å stå opp klokka 0600 på en dag alarmen ikke er på, tja det er greit. Vi hadde en fin tur på mc i går sammen med Mc Turer Kongsvinger rundt om Storsjøen i Odal i går. På pc lå det masse video filer som var klare for redigering. Så da øya spratt opp i dag kunne jeg ikke slippe tanken om å starte med redigeringa. Vann til kaffe ble satt på, pc åpnet og så var vi gang.

Det tar tid å sortere filer og redigere film.

Tida gikk og klokka skulle bli nesten 1100 før vi kom oss ut til neste punkt på agendaen -BEISE STABBURET-
Da var filmen klar og satt til opplasting til YouTube, litt over 5 minutter film tar ca 1t og 30min på nettet vårt. Ønkser meg FIBER ja!!!

Beisinga tok til og stabburet fikk den samme fargen som de to andre uthusene, garasje og vedbod. Fargen er svart med hvite detaljer.

Det er ikke helt ferdigstilt, men her ser vi godt hvordan det skal bli. Huset er rødt med hvite detaljer og uthusene svart med hvite detaljer. Det drar seg i sammen, vi må bli klare til sommeren starter skikkelig.

Mc Turer Kongsvinger (mkt).

Vi har satt faste turer hver onsdag gjennom sommeren. I går hadde vi vårt 2.arrangement med en fin tur rundt Storsjøen i Odal. 24 sykler møtte til fin felles tur. Neste onsdag er det ny tur, runden er ikke bestemt ennå, men det kommer.

Lag en fortsatt fin himmelspretten. Her tar vi kvelden nå og lader til ukas siste dag i morra.

 

Profesjonell.

Hva er definisjonen på det å være profesjonell?
Ordet profesjonell kommer fra profesjon og det latinske ordet professio, som brukes for å beskrive et lønnet yrke som kjennetegnes av en spesiell fagkompetanse.

Så pr definisjon er jeg profesjonell. 

Det er kanskje å strekke det litt langt, det er jo ikke et lønnet yrke jeg kan leve av. Men når man har fått betalt så er man da altså da blitt profesjonell i noe? Så når jeg nå kan sende inn en sjekk til Egmont på provisjon, har jeg da blitt en profesjonell blogger? 😀 Nei det har jeg nok ikke, med en opptjeningstid på x-antall mnd blir denne sjekken noe tynn å leve på. Men det var nå litt moro da, å se at jeg har oppnådd “profesjonell” definisjonen i og med at jeg nå har opptjent denne summen.

Summen dekker 2/3 deler av hva det kostet å kjøpe det nye videoredigeringsprogrammet til Movavi, det får’n være fornøyd med.

Mandagen seilte sin vei. Ser frem til onsdag. Da er det ny tur med Mc Turer Kongsvinger og All In Mc Granli. 

Dette var en fin dag.

 

Detta ble jo en helt fin dag.

 Ikke helt etter tradisjon. 

Vanligvis bruker vi jo å grille på 17.mai, men i år, med usikkert vær og en del vind, ble det en gryterett med salat og ciabatta brød. Pavlova og brownies med krem og kaffe, og kaffebesøk på verandaen. Været holdt seg til kaffe og kake var spist, så kom det noen byger. Kleskoden var også helt innafor for en som ikke liker dress.

Vårt lille land. 

Dagen ble feire med en spasertur, trivelig kaffe/kake besøk. Vi fikk også avsluttet dagen med en liten runde på Goldwingen. Da får det vel ikke blitt stort mye bedre i vårt lille land vi kaller Fagerli.

 

Nå er det bare minutter igjen før dagen er over, for min del, så tar vi fatt på ei ny uke.

Gratulerer med dagen. 

Må bli ferdig før sesongen for alvor starter.

2018 starte beisinga av huset, i år håper vi å bli ferdige 🤣 Beising samtidig som vi hadde en av tidenes beste sommere, da var det ikke håp om å bli ferdig, det skal jo kjøres Goldwing også.

2019 var året da garasjen kom opp. Da hadde vi henda fulle med rydding av låven, kjøring av utallige hengerlass med skrot til gjenvinninga. Grus skulle planere ut og garasjen beises. Huset ble ikke prioritert ferdigstilt.

2020 er året, håper vi, at huset får sine rette farger. Men da må vi henge i, det går mot sesong for oss motorsyklister. Litt er vi igang, med 2000km så langt.

Målet er å bli ferdig med beising og alle gjøremål før sommeren kommer og sesongen virkelig setter i gang.

Så dagen i dag så sånn ut.

Det hele begynte med støvsuging og vasking. Må få slenge på at nå begynner jeg å bli mektig lei den støvsuger’n, med en ledning i framenden og en i bakenden. Er det ikke en ledning som kjerver når du skal gå fremover så er det en som kjerver når du skal bakover…nå vil jeg har en som er ledningsfri og som vasker samtidig som jeg søvsuger. En sånn Philips SpeedPro Aqua, trur jeg han heter.

Hvitt rundt vinduene og på vindbord. Det ble nå veldig grått på bildet her, men det er altså helt hvitt det skal være, er.

Det var ikke noe kult å stå på øverste steg i stigen og henge seg fast med en arm og male med den andre, så neste gang blir det å leie lift.

Bruker mye tid på film og redigering.

Det går med mange timer, dager også noen ganger, for å redigere en liten snutt film på noen minutter. To kameraer skal settes sammen til en film, og det skal sånn nogenlunde synkronisert, ikke hele tida, men ved visse scener må ting stemme. Siste filmen er fra onsdags tur med Mc Turer Kongsvinger. Vi prøver fra i år gjøre et lite treff hver onsdag.

Til redigeringa bruker jeg Movavi Movie Editor. Det er et enkelt, men godt program. Jeg har prøvd meg på Davicie Resolve 16 også, men det har jeg ikke helt fått til ennå. Jeg klarer å bruke noe av det, men jeg får ikke lyd under redigeringa, det går ikke an. Så det blir å bruke Movavi.

Sånn ser det ut når jeg jobber med redigeringen.

Slik blir det seende ut når det er klart.

Hele kanalen og spillelistene finner du her.

Abonner gjerne på kanalen og få med deg videoen fra motorsykkelturer og litt annet som vi suser og driver med på Hedmarken, eller Innlandet som det nå heter.

Lag en flott lørdagskveld.

Her dukker det opp mer, nå som jeg har blitt profesjonell 😀