Må ikke finne på å måke snø!

Den smelter av seg sjøl når våren kommer, sier Sunde. Jo det har Sunde helt rett i, men i mellomtida kan hytter og hus ha falt ned 😱 Så idag bar det til Trysil Knut’s rike og en heildundrende snømåking.

Filme og dokumentert så klart. Men det kommer ikke noe VLOG i kveld. Nå er det en dusj, en juleøl og litt TV føre øya detter igjen. I morra er det en stor dag for noen her i huset, det kan vi kanskje se litt på i morra.

Nå er det rett og slett LAG DEG EN FIN KVELD tid 😉

YouTube

Filme, lage små videoer fra turer på motorsykkel og gåturer i skogen har jeg gjort ei stund. Men jeg har på en måte aldri satt meg sjøl rett foran kamera, snakka til kamera, det gjør vi et forsøk på nå. Den første YouTube videoen jeg la ut på min kanal var 13.januar 2010.

Nå slenger oss et nytt medium, VLOG. Så her kommer min #1 VLOG om Vinterstarten på Goldwingen.

Følg denne linken til video om du ser på mobilen.

Fortsatt fin kveld. I morra får vi se hvordan det har gått med snømåkinga i Trysil, og jeg på ski for første gang på sikkert 15år. GoPro kamera vil jo så klart være med.

Den beste dagen etter selveste dagen.

Ja vilken dag er det? Jo det må være 1.Juledag det. Dagene føre den store dagen er gjerne hektiske, masse som skal ordnes og forventningen ligger tjukt i lufta, det er til å ta og kjenne på.

Så dagen etter dagen, 1.Juledag, når alt har gått slikt man hadde forestilt seg det, og planlagt det, ja da er dagen etter dagen kanskje den beste av dem alle.

Det er dette det handler om. En god julemiddag rundt bordet. 

Jul i huset.

Jul i huset har det vært i flere uker. På Julekvelden blir det ekstra koselig med alle tente lys og lukta av mat som fyller hele huset.

Jula ble hvit med snøfall nesten hele dagen.

Pass at du har en ekstra bolt. 

Igår kjørte jeg filler av knekk bolten på skjæret til Polarisen. Jeg trodde jeg hadde full oversikt over alle ujevnhetene i veien her, men jeg var litt for nære kanten allikevel. Godt var det at bolten kunne brukes to ganger, det var bare å snu den.

Nå har vi vært hos TB’s Skogsutstyr og fått en ny bolt. Så nå kan vi “knekke” tre ganger til før vi blir strandet, fra å måke mer snø. Om det da kommer noe mere snø. Ikke at det er så veldig farlig, men vi er nå klare om det skulle lave ned.

Jo da, den bolten der koster kr250,- Men brøyteutstyret tror jeg hadde en prislapp på 11000,- så da er det greit med en bolt til 250,- som knekker før utstyret kroker seg.

Der, som vist på bildet, skal bolten sitte. Den låser skjæret i den posisjonen, vinkelen du vil ha det stilt til.

Med ny knekkbolt i reserve, regn i lufta, en halv tank bensin, så skal det komme mye snø før vi blir snøfaste.

Her er en brøyte video med Polaris Sportsman 570 

 

Ja, hmm, første feriedag, det ble opp til klokka det 🤔 

Så farlig er det ikke, våkner før klokka uansett. Bare kaffen innen rimelig tid er klar så spiller det ingen rolle når morran starter.

Noen ærender rundt omkring idag, med snømåking som avslutning på dagen. Og idag trodde jeg et lite øyeblikk at jeg kjørt i filler hele skjæret på Polarisen 😱

Hele skjæret hang og slang i fronten, det viste seg at knekkbolten på side justeringa hadde smelt av. Nå var løpet kjørt for i kveld tenkte jeg, men neida, det var bare å snu bolten så var vi på hjul igjen. Men jeg må til TB’s Skogsutstyr i morra og få tak i en eller to reserve bolter, godt å ha liggende.

Dette var egentlig en fin start på Juleferien 👍

Lag en fin kveld.

Vi får litt snø og hastigheten faller ned til gangfart. 

Det er kveld, eller ettermiddag, og en tur retur Kirkenær skulle gjøres. Det kommer litt snø, detta tar tid tenkte jeg, og det fikk jeg rett i. Noen cm med snø og alt av trafikk stopper. Det var noen svinger jeg kom til hvor jeg trodde at noen hadde kjørt ut av veien, så sakte gikk det, men så viste det seg at det var noen som ikke behersket vinterføre. Men dem skal ha for at dem stoppe og lufta ut køen.

Du får skylda for alt du Rampenissen. 

Vi sitter her og ser på tv, middagen er så vidt inntatt og så blir hele stua svart! Den første jeg tenker på er Rampenissen, sitter han oppe i sikringsskapet og slår av sikringer?

 

Nei da, han sitter og gjemmer seg i kattestativet og spiser kalender godisen min!

Og det er jo greit det, eller ikke, men det var ihvertfall bra han ikke drev i sikringsskapet.

Så da er vel ingen andre enn #eidsiva da som ikke klarer å holde nettet oppe! Mulig Eidsiva synes jeg er dum som tagger dem hver gang strømmen går, men med så dårlig og ustabil strømlevering i vår moderne tid blir det tagging hver eneste gang det blunker i lysa!!!

 

Lag en fin og strømfull kveld.