Tenk så mye rart man plutselig kommer over. På leit etter en plankebit jeg trengte for å støtte oppunder et bordbein, der så jeg den første radiostyrte bilen jeg hadde.

Brorsan og jeg fikk hver vår til Jul, det er lenge sia kan du trygt si. Vi var jo kjempe glade, men utfordringen var at radiosenderne gikk på samme kanal 😂. Men det løste vi med at den ene kjørte i stua og den andre på kjøkkenet 👍 Det var tider det gitt 😉

Gamle minner, plutselig popper de frem.

#blogg #minner #radiostyrt #bil

Enda et år har gått, nå er vi oppe i år 19 sida vi sto for presten. 

Middag ute, eller lage noe hjemme? 

Det ble en meny fra kartoteket hjemme. Her har vi ris, løkringer, grønnsaksblanding og kylling. En god porsjon, rimelig og man kan vippe beina høyt og lene seg bakover mens maten for synke litt. 

Dessert. 

Tja, hvorfor ikke ta det på Krakken på Circle K Arkovegen. Her kom det innom kjente og slo av en prat, koselig. 

Middag i heimen, dessert på Krakken. En trivelig bryllupsdag det. 

Vi svingte også bortom Glomma kanten. Det må vel være historisk lav vannstand nå, det måtte dokumenteres med noen bilder. 

Fortsatt fin kveld herfra 🙂 

 

#blogg #sommer #tørke #vann #tørt #varmt #juni #bilde #foto #kongsvinger #glomma #bryllupsdag #krakken #circlek #arkovegen 

Vi grudde oss litt, et partytelt på 12m x 3m var av en størrelsesorden vi aldri hadde vært borti før. 

I motsetning til “100 åringen” hadde ikke denne 70 åringen rømt, denna 70 åringen hadde bare blitt avledet med en dag på shopping og kaffe for å holda unna mens vi gjorde klart til overraskelsefest. 

To spreke 70 åringer. Pappa feira vi i fjor høst med hjortegryte. Ettersom det var sommer nå feire vi nå med speke i trau. 

Gikk ikke sulten herfra. 

Teltet kom opp, 70 åringen ble overrasket, sola skein og folket ble på godt humør. Det ble en flott dag. 

 

 

#blogg #fest #70 #lørdag 

Åssen kan det ha seg, at jeg nå sitter og hutrer og fryser i ei t-skjorte inne i stua, med 23’c. Er det detta som skulle være sommeren? Eller var det den som var en liten tur innom i mai? 

Mai var jo helt suveren, varmt som i et…tja kokende vannbad, dampende hett med svetteperlene i panna. Nå har det snudd, svetteperlene er mer blitt istapper som stikker i panna, hver gang jeg drar på meg hjelmen. 

“Sommer sommer sommer…” synger de på ei vise jeg ikke husker navnet på, eller ikke kan navnet på, men “Sommaren er kort…det mesta regnar bort…” tenker jeg og vurdere varmekabler i tastaturet på PC’n. 

 

#blogg #sommer 

Service – Olje og filter. 

Goldwingspesialisten 

Det var litt lettere å skifte olje på Goldwingen enn på Harleyen. Her var det bare ei olje som skulle tappes og fylles på, mot Harleyen sine tre forskjellige steder å skifte på, motor/gear/primær. Det var litt mer grualt her. 

En skikkelig mobilholder er montert. Mobilen blir brukt som GPS med HERE WE GO app’en. 

Det måtte litt demontering til for å komme til grøftelysene. Den ene pære hadde tatt kvelden så da skiftet vi begge. 

H3 12V/55W 

Mekk og blod, plaster på tommeltott, ja det aldri skjedd at jeg ikke må plastre når jeg driver med kjøretøy, et skikkelig riv under negla så blodet rant. Hele lampa måtte tas av sykkelen og demonteres for å komme til for å skifte pæra.

Oljefilter og tappeplugg er greit å kommer til. Det ble veldig god plass når jeg hadde demontert for å skifte pære i samme slengen. 

Ny olje. Shell Advance 10W/40 AX-7 Synthetic base. 

Helt til slutt ble det montert Crome rundt høytalergitter foran og bak, og rundt øvre bremselys. 

Bumblebee er klar for turene som vi har planlagt i sommer. Forhåpentligvis blir været atter klart til oss også, i skrivende stund pøser det ned i bøtter og spann. Men det er helt greit at det regner, det er veldig tørt. 

Søndagen begynner med en sein frokost bestående av egg og bacon. Det er ikke umulig at det blir et stykke pavlova kake til dessert. På tv’n ruller det serier på NetFlix vi følger med på. 

Lag en fin regnsøndag. 

 

#blogg #honda #goldwing #oljeskift #service #gl1800 #helg #søndag 

Knepp igjen!

Ja det er et uttrykk brukt når du hører noe du ikke vil høre, det kan kjennes litt sårt når noen ber deg kneppe igjen og du kan sikkert bli litt irritert om noen når avbryter deg med et – knepp igjen du a.

Men det var nå ikke det jeg hadde i tankene når jeg skrev knepp igjen i overskriften. Tanken var knapper, knapper blir jo gjerne brukt til å kneppe igjen klær med.

Da Silje skulle kvitte seg med en pose med knapper ble vi sittende ved kjøkkenøya og se igjennom posen, der fant vi et utvalg med morsomme knapper. Disse kunne vi da ikke kaste.

#blogg #knapper