En typisk morra.

Typisk norsk sier Petter Schjerven på NRK.

Så sier jeg -dette er typisk meg.

En typisk morra her i huset er å stå opp, lenge føre klokka ringer, det er ofte slik. Ikke så ofte jeg sover til alarmen går, uansett når den er stilt inn egentlig. Så er det å sette på kaffen, etter at alle nødvendigheter på badet er utført, vi går ikke i detalj der, så er det inn i stua. Tv’n blir satt på, det er liksom den “nye radioen” det, står på i bakgrunn hele tida, akkurat som radioen gjorde hos bestemor, og i de tusen hjem i gamledager.

Så må jeg en runde innom pc’n da. Veldig glad i YouTube, der kan jeg se det jeg vil se, når jeg vil se det, de temaene jeg vil se. Så klart har jeg også mange filmer der med litt blanda innhold, mest mc turer, men minner er fine å ha så det blir ofte til at jeg ser på de og mimrer tilbake til en sesong som har gått.

Det ser ut som om vi skal få en overskyet dag idag, men uten regn, det tar vi gjerne i mot.

Lag en fin dag.

 

Det skulle snø, vinterdekka var på plass.

Men så skulle YR bomme litt på værmelding si, og det kunne jo ikke passet bedre.

YR bommer med en ting, det finnes ikke et fnugg med snø her, en annen ting de ikke bommer med er vinden. 12-13ms med vind rusker godt, for oss østlendinger. Når vi da putter på med et regnvær som ikke ligner noe annet monsunregn, ja da ligger forutsetningene godt til rette for å bli blaute og kalde.

…vi slapp unna snøen da.

Så helgas ordtak blir: når det regner så mye på 800meters høyde at du begynner å se deg om etter båt, da regner det kraftig.

Lag ei ny fin uke.

Mat mangler det aldri på tur.

Men om du skal til fjells kan det være et lurt valg.

Ja nå var vinterdekka på igjen. Jeg trur ikke det er nødvendig med vinterdekk i lavlandet ennå, men om du skal til fjells nå i disse tider, da trur jeg det kan være greit å komme forberedt.

Som alltid, dekkskifte er ikke moro å drive med. Men V70’n er vel en av de letteste bilene jeg skifter på. Når man kan jekke opp bilen helt opp på hver side, så jekker du bare to ganger, det er fint, da går det fort å skifte.

V70’n er ihvertfall nå klar for slaps, snø og is.

Hvem er tirsdag?

Alle dagene har jo sine navn, sine preg på uka. Mandag er jo blåmandag, dagen da ei ny uke starter og den tyngste dagen i uka, vil nok mange si.

Onsdag, da løsner det litt veit du, det er Lille lørdag. Da er vi halvveis i uka og det går mot helg.

Torsdag er dagen føre dagen, dagen føre fredag og helg. Da smiler vi og ser frem til fredags kveld, med alt det den kvelden måtte inneholde.

Fredag, det helg!!!!

Lørdag, ja behøver den å nevnes noe særlig…lørdag er lørdag jiiihaaaa…

Søndag, vi hviler, reparerer, forbereder oss til mandag…

Men hva med tirsdag? Den er liksom ingenting den. Tirsdag er liksom ikke “dagen etter mandag” eller dagen før “lille lørdag”. Tirsdag blir den anonyme dagen i uka ingen tenker noe over. Det er litt synd på tirsdag, så jeg gjorde noe med det.

Harald Zwart. (Harald Zwart)

Javisst…

På en helt vanlig mandag møter jeg plutselig på en super kjendis, regissøren Harald Zwart! Harald Zwart har blandt annet regissert Karate Kid med Jade Smith og Jackie Chan. Klart jeg er oppglødd over å få møte han, og få delta i et av hans prosjekter…hva…nei det får du se på Netflix om ei stund.

Hvordan kommer det seg at jeg dumper borti slike super kjendiser?

Facebook er vel skylda for en del av det som man får med seg, det er også der man helt i det blå ser at noen etterlyser helt vanlige folk til å være statister, der har fingrene mine en tendens til å begynne å taste…og trykke send.

Så kommer det et svar og en oppmøtetid og så tar vi det derfra, og plutselig har du møtt en kjendis.

Veldig trivelig mann. Jeg går opp til han og spør om ikke jeg kan få ta et bilde med han. Jo, Harald lyser opp -vi kan få fotografen til å ta bilde vi, han er jo tross alt kameramann. Og vips, så har vi fått et minne til boka, et minne å ta med seg inn i hverdagen.

Tross Covid-19 har 2020 bydd på mye nytt.

Det har vært mange utfordringer dette året, det er mange endringer og tilpasninger vi har måtte gjøre i vårt “nye” samfunn. Det må jeg innrømme ikke alltid har vært like lett.

Tross alt dette har jeg fått jobben som skuespiller til en reklamefilm, kjørt med Sommerbilen på NRK og møtt Harald Zwart. Året er ennå ikke over, døra står på gløtt, jeg tar imot nye utfordringer om de dukker opp…eller jeg søker de opp.

Lag en fin dag 🙂

Da hadde jeg blitt en fattig mann.

‘7 Torp leden’ filmen gikk forholdsvis raskt å redigere, et kamera og ei grei tidslinje å jobbe med. Det var greit og ryddig i forhold til å filme med 2 kameraer når jeg er ute og kjører mc, da er det 2 kameraer som skal synkroniseres og redigeres sammen.

Men med nettlinjene her, bredbånd, ikke fiber, så tar det sin tid å laste 34 minutter opp til YouTube, så skulle jeg levd av dette hadde jeg gått konkurs 😅

34 minutter med ‘7 Torp leden’ er på vei, vi veit bare ikke når den er ute 🤔

2012 var sist jeg gikk 7 Torp runden.

Det har gått 8 år siden jeg gikk denne runden, helt nøyaktig 23.07.2012. Det er en fin tur på ca 8-9 km. Den er ikke krevende og du kan faktisk gå hele runden med joggesko, det er lagt ut planker på der det er myr.

Så det ble en fin runde i dag.

Det ble jo ikke helt uten komplikasjoner denne gangen. Vi klarte å gå oss bort, eller bort og bort, men vi kom nå litt på avveie ei lita stund der. Da var det faktisk greit at den gamle jakt GPS’n til pappa var med. En ting er å gå seg bort på Raudberget her hjemme, da har du egentlig aldri gått deg bort, en annet ting er å gå seg bort langt inne i Lekvatne.

Men vi kom nå oss tilbake på den stien vi skulle og da var alt så såre vel. Og derfra var det ikke langt til bilen. Nå er vi vel hjemme igjen og filene fra GoPro er lagt inn på pc, hele 134 filer skal nå ses igjennom, legges inn i Movavi Movie Editor, redigeres og klippes før det blir noe som ligner en film.

Vel Knut Einars video produksjon får bare sette igang skal han bli ferdig…men først pizza…ååå jeg tror vi drar inn på en kald en i kveld.

Lag en fin lørdag der ute.

Er jeg i rette enden av næringskjeden når jeg sender fakturaer?

Ja det satt jeg litt og lurte på. Det har nå alltid vært slik at jeg har mottatt fakturaer, med beløp, betalingsdato og en liten advarsel om at om den blir betalt for seint så vil det påløpe et lite gebyr.

Nå har jeg sendt min første faktura til Egmont, på den nette sum av hele 500’etterellerannet….kroner. Det er jo en helt svimlende sum, så når pengene kommer inn blir det nok en liten utflukt.

Hvordan fakturere?

Ingen aning! Så når den første fakturaen kom glemte jeg hele greia, men så kom det en e-post. Det  var en påminnelse om at jeg kunnet sende faktura på følgende samlet beløp. Da måtte jeg spørre hvordan jeg skulle gjøre det, og jeg fikk svar. Så det var bare å registrere seg på Frilans Finans, og gjennom dem sende en faktura til Egmont. Nå veit jeg ikke om det går igjennom, men det vil tiden vise. Fakturaen bli i hvert fall godkjent av Frilans Finans.

 

Hva sa jeg om å sette døra litt på gløtt?

Jo jeg får ikke før sagt det, skrevet det, så kommer det en mail inn i innboksen her på er fredags kveld. Hva som skjer, ja det får vi se på til uka, det kan hende det blir moro, det blir garantert moro, og det blir i hvert fall nok en ny opplevelse jeg får med meg i hverdagen. Gleder meg…ja absolutt 😉

I morra da? I morra skal vi prøve å gå 7 Torps runden. GoPro’ene er klare, batteriene er klare, minnekortene er klare. Så får vi se om det blir en liten film ut av den turen.

 

Galskap på to hjul og 1000 km på ei helg.

Ja og slik blir det film av også. Faktisk den lengste filmen jeg har satt sammen til nå. Det ble, så jeg når jeg var ferdig med den, hele 25 minutter, det ble slik denne gangen. Det dukket jo opp et uventet hyggelig besøk på turen, Yamaha Custom Club Norway og motorsykkelkompis Rune hadde vært på tur og så jeg var ute på reis, han ringte og spurte hvor jeg var på vei. Så vi møttes på Ringebu, derfra tok vi følge opp til Venabygdsfjellet.

Men alt dette kan du se på filmen. Så har du 25 minutter til å være med på tur, sett deg ned med kaffekoppen og bli med på en dagstur på 650km. Talen i filmen er litt lav, men det undersøkes hvilke mikrofon som kan passe hjelm og mitt bruk under kjøring.

Snurr film.

 

Gikk glipp av åpningen.

Ettersom jeg gikk glipp av åpningen av nye Tyrigrava og Munstangen Lille Gul måtte vi kjøre en tur hit og se den nye fasaden. Vi får se om ikke min gule møter på Lille Gul en gang, man veit aldri, det skjer stadigvekk ting man ikke hadde drømt tidligere…hold døra litt på gløtt…litt Yes’man…og du veit aldri hva du dumper borti.