Sånn ja, omtrent der ja, det blir fint.

Ei helg med litt motorsykkel, nye chrome biter på Goldwingen, god mat og møte med nye mennesker. Høres ut som oppskriften på en god helg.

Man skal ikke vente for mye på ferie, da glemmer man å  leve i nået, og når ferien da kommer, forsvinner den veldig fort. Men kjenner jeg litt på at det går mot ferie? Jo det kjenner jeg litt på. Spesielt nå på fredag da flere av mine kollegaer gikk ut i sine ferier.

To uker til så er det min tur. Og skal jeg rekke det jeg har på agendan før ferien starter, så er det godt å vite at det faktisk er to uker igjen.

Her et bildet fra kaffeprat på Krakken idag.

Søndagen er på hell, det er noen bamsemoms igjen fra i går, litt tv og så er det køyetid.

Du må ha det, bare må ha det, ellers er du ikke komplett!

Jaa du, slik kan det føles noen ganger, og vi har ventet i nesten tre år nå før vi fikk det på plass. Tenker du på garasjen som vi venter på? Neida, det er ikke den. Jo vi venter på den også, men jammen er det noe annet vi har ventet på veldig lenge nå – SHARK GILLS – til Bumblebee. Ja sånn kan det være, og slik er det, en Goldwing skal ha SHARK GILLS!

Hva er nå det da tenker du? Jo det skal du få se på bildet her.

…ikke her, dette var frokosten idag. Rett og slett ei skive med egg, to skiver med egg. Vi tygger og eter og gliser på samme tid.

Her er SHARK GILLS.

 

Men det holdt jo ikke med det. Vi må jo ha tilhørende lister rundt også.

Sånn skal det se ut på en Goldwing, den må bare ha SHARK GILLS.

Så skulle det ta sin tid å tørke da, 12 timer.

Jeg trodde jo jeg skulle få hatt på disse fine SHARK GILLS’ene på turen til Charlottenberg idag, men nei da gitt. Gudskjelov leste jeg bruksanvisningen før jeg begynte å montere, hadde tenkt å gjøre det på morran idag. Detta skal jo tørke i 12 timer. Jaja det fikk nå gå uten GILLS på turen idag. Men nå er det montert og Goldwingen står i garasjen sin til tørking, eller SHARK GILLS’ene står til tørking, på Wingen.

Men Charlottenberg turen var nå en utrolig trivelig tur idag. Vi delte mang en tanke rundt bordet, en god matnyttig samtale var det. Takk for praten til klubbkamerat Arnfinn.

Maten var det ikke noe å si på på EDA GRILL. Porsjonene var det heller ikke noe å si på, de var fyldige, og smakfulle.

En kald en er fylt i glasset her og på tv skal det vises John Wick.

Lag en fin kveld.

Porselen kaller de det.

Er det så skjørt da, 20 år smidd hymens lenker skulle vel være herdet såpass at man skulle kalle det noe annet enn porselen bryllupsdag. Ja for i dag er det 20 år siden vi sto på kne foran presten med hele forsamlingen bak oss og sa ja til hverandre.

På www.bryllupsdagen.no står det følgende å lese om 20 års dagen: 
20 år – Porselenbryllup. Nå har dere vært gift i tjue år, og dere begynner å kjenne hverandre svært godt som ektefeller. De fleste har nok opplevd både oppturer og noen nedturer i løpet av alle disse årene, men når man har vært gift så lenge så viser det en dyp gjensidig respekt. Denne bryllupsdagen kalles for Porselenbryllup. Porselen er et sterkt materiale som er lett å forme. Kanskje det er oppskriften til et langvarig og solid ekteskap – sterke personligheter som er lette å forme. Dere kan nå feire at dere har vært gift i hele tjue år. 

Så hvordan feirer man en 20 års bryllupsdag?

Jeg kom hjem og lurte på om vi skulle gå ut og spise, feire dagen. Vi sitter litt på verandaen og titter ut i lufta og ser på plattingen der garasjen skal stå. Så kommer det fra frua -vi skal ikke bare ta Bumblebee en tur da og finne noe å spise på veien. Jo det var nå et forlag jeg syntes var greit, jeg er ikke så glad i stivpynting i kjole og hvitt. Så vi satte oss på Bumlebee og gjorde en tur…ja til Jafs på Skarnes.

Her ble det hamburger og cola. Et par kjente karer dukket også opp på Skarnes. De så den gule Goldwingen stå her og stoppet innom for å hilse på. Det var veldig koselig.

Så bar det videre til Krakken på Circle K Arkoveien Kongsvinger.

Vi måtte jo ha dessert, det ble softis med kaffe til. Her kom det også en kar innom og hilste på, veldig koselig.

 

Frua lurer på om vi er klare for 20 nye år.

Jaaa du elskling….

Jeg tror kanskje vi har funnet en oppskrift, eller en formel som har holdt i 20 års ekteskap og 26 års samliv så langt. Om vi klarer å holde samme oppskrift i årene som kommer ser dette lovende ut.

Det ser ut til at dagen er på hell. Vi har kost oss, gjort ting vi liker på denne dagen, da skulle det vel denne dagen også gå inn i historien som en god dag.

 

På vei tilbake fra en tur til søppeldunken stopper jeg opp og ser meg litt rundt.

Sommerparadis, hva er nå det? Hvordan definerer vi hva som er et sommerparadis? Det er nok ingen fasit på dette spørsmålet, hver og en vil ha sine kriterier for hva som vil være deres paradis.

Jeg stopper litt opp her og ser utover eiendommen min og tenker -har ikke jeg en liten bit av paradis her, et lite sommerparadis? Sola kommer kommer høyt over buskene fra øst og svinger seg over himmelen i sør med blikk ned mot verandaen min hele dagen til ho går ned i vest langt utpå kvelden. Fugle kvitter er så høyt at du kan høre ekko gjennom skogen, det er som å sitte i fugle inngjerding i en dyrehage. Dette må kunne kalles et lite stykke paradis.

Frokost ute på krakken.

Men et paradis kommer ikke uten litt små pyssel å drive med.

Det blir et og annet å drive med også når man har sitt eget paradis. Litt rydding etter at låve og uthus var rivi ned blir det. Noen busker lå på jordet, de måtte fjernes for at pappa kan komme frem med slåmaskin.

I filmen JAWS har vi den kjente kommentaren -whe’re gonna need a bigger boat. Jeg oppdaget at -I’m gonna need a bigger rope.

Dette ble for spedt for denne oppgaven.

Så jeg oppgraderte med noe grovere. Da alle fire hjulene fikk tak i bakken fulgte buskene med dit jeg ville ha dem.

 

 

Lørdagen vår gikk inn i minneboka.

Lørdagen gikk inn i minneboka som en dag vi gjerne tar flere av. Nå står søndagen her og lurer på om ikke vi skal snu oppmerksomheten til den, det skal vi gjøre. Litt mer skyer henger over vårt sommerparadis på denne dagen, det skal ikke få legge noen demper på dagen, mot kvelden skal det lysne ifølge yr.no

Sommerparadis, jeg tar kaffekoppen min og tar et steg ut i mitt.

Lag en fin søndag.

 

Fredagen ble helt topp.

En god avslutning på ei uke er godt å ha med seg når helga begynner.

Og det ble nå til at vi fikk oss et nytt utemøbel denne fredagen også. I morra tidlig skal kaffen smake godt her, til sol og fuglesang.

Veien ble adskillig bredere her også, en liten runde med ryddesaga hjalp godt. På handlelista til i morra står hjelm med visir til ryddesag. Det spruter veldig av saga, tror jeg fikk litt skit i øyet. Det er ikke godt, blir sikkert bedre til i morra.

Da får vi takke for idag, for denne uka og se hvordan kaffe smaker i morra på den nye benken.

Mange har gjort det, sier det er det beste de har gjort og vil aldri gå tilbake.

Jeg står snart ved et punkt hvor jeg må ta et valg, skal jeg gjøre som jeg alltid har gjort eller skal jeg gå over til Dark Side?

Jeg har faktisk litt trua på, med min kjørestil at et bildekk bak på Bumblebee vil være en positiv prøving, kanskje. Mange er for bildekk og noen er sterkt i mot.

Det er bare en ting å finne ut dette på, gjennom å oppleve det sjøl.

Det er ganske ofte det skjer, på sofaen.

Og gjerne med noe på tv’en. Som idag, vi skulle se Expedables 2 til middagen. Det gikk sånn tålig greit, men ca 15-20 minutter ble borte, vanskelig å se TV gjennom øyelokka. Så vi tredde hjelmen over hue og tok oss en kaffe tur på Krakken.


Her ble det mer enn en kopp kaffe i sosialt lag. En fin avslutning på dagen.

Å trimme, det er et vidt begrep. Også tenker du sikkert på at nå handler det om løping.

Men neida, vi skal ikke løpe en eneste meter. Vi skal rett og slett spasere oss en tur gjennom et hav av biler, vi skal vandre oss en tur tilbake gjennom en tidsalder av gamle fine Amcar biler. Trimme? Ja det må i såfall bli trimma biler.

Noen er veldig gamle, en vi så litt nærmere på, den var fra 1938. En annen vi fikk litt lyst til å se nærmere på var fra 2011. Så muskler, de blir aldri gamle enn om de er fra 1938 eller 2011.

Favoritten?

Igjen så er vi jo litt partiske og må si at vi hadde et godt øye til en GUL Camaro.

https://www.autoevolution.com/news/nyias-2011-camaro-bumblebee-as-seen-in-transformers-3-live-photos-34544.html

Som stor fan av Transformer filmene og da spesielt Bumblebee hadde drømmen vært å hatt en gul Camaro sammen med Goldwingen.

Så må vi vel slenge på et bilde som vi har sett mange ganger før, vår egen Bumlebee.

Amcar treff.

ACC Glåmdal hadde stort treff med gratis inngang, salg av grillmat og drikke, et veldig fint arrangement. Vi tok oss en tur og vandret gjennom flere tiår med flotte biler.

Av de nesten 160 bilene som møtte var det disse vi så nærmere på.

https://www.autoevolution.com/news/sylvester-stallone-s-expendables-truck-sells-for-132000-30195.html

Denne svarte Pickup’en er også en stor favoritt. En ganske lik Pickup brukes i filmen Expendables med Stallone. Det vil si Pickup’en i Expendables er en Ford F100 1955. Pickup’en fra i går er en Chevrolet. Vi liker begge bilene. Den grønne Pickup’en i begynnelsen av innlegget her er vel en Ford mer lik den i Expendables.

 

Så kom noe stort og tungt på Krakken.

Jeg bruker å erte gutta litt for størrelsen på mc’ene dem kjører. Det er ikke stor mc før du har 6 sylindre på 1800ccm og 405kg bruker jeg å si. På Krakken idag kom det noe som var STORT, større enn de fleste. Roger Heggeriset fra Roger Heggeriset Transport AS kom med sin Peterbilt trekkvogn. Sjekk ut linken til Facebook sida hans.

Her snakker vi stort kjøretøy og ei 18 gir usynkronisert girkasse du ikke clutcher når du skal gire! Jaaa du, det går nok noa mil med opptelling av drev nedi kassa der før jeg hadde fått denna til å rulle.

Lørdagen ble nå en utrolig fin dag. Søndagen har så vidt begynt og skyene henger litt mer over oss idag. Om vi ikke får regn så blir denne dagen knall også. Lag en fin en.

 

Jeg tok et bilde og sammenlignet og tanken slo meg, blir’n for liten.

Med bilen foran og plata ferdig støpt så synes jeg garasjen ser veldig liten ut. Men det kan hende at størrelsen juger litt, ei støpe plate på 6m X 8m ser lite ut på en stor gårdsplass.

Vi får nå tru at det blir plass til to biler inni der når alt er klart. I følge mail skal garasjen være klar til jeg tar ferie.

 

Vi gleder oss ihvertfall veldig til å få garasje.