Den beste GPS appen til mobil?

Turleder.

Som turleder i en gruppe har du litt overordnet ansvar for å legge opp kjørerute, legge inn nødvendige stopp som bensinstopp, strekke på beina osv. Turleder også kalt Road Captain, vi er i motorsykkel verden nå. Det er sikkert slik i andre grupper også, bobil, camping, sykling, fotgjenger utflukter osv. Det er gjerne en (?) som legger opp rute for utflukt.

Det rette verktøyet.

Når du nå har fått oppgaven som turleder er det viktig å ha et godt hjelpemiddel. Som motorsykkellist vil det for meg si at jeg støtter meg på gode GPS App’er/Programmer.

Det har blitt prøvd ut flere typer:

 • Sygic
 • HereWe Go
 • Waze
 • Google Maps

De to jeg har blitt mest komfortable med er Here WeGo og Google Maps.

Den rette til kjøring og den rette til planlegging.

Google Maps er godt oppdatert på veier som er sperret og stengt. Det gjør planlegging av turer, som over fjelloverganger som er vinterstengt, litt begrenset, veldig begrenset. Det er ikke mulig å planlegge og legge en strekning over en vei som er stengt. Jeg liker å se hvor langt det er mellom to punkter jeg skal kjøre, det får du ikke gjort med Google Maps når rutekalkulering ikke vil legge ruta om veier som er vinterstengte.

Here WeGO er da en bedre kompis når det kommer til planlegging av ruter når veiene er vinterstengt. Denne GPS appen kan settes i FRAKOBLET modus. Da tas det ikke hensyn til om veier er stengt. Du kan legge inn din destinasjon og få kalkulert kjørerute med tid og kjørelengde.

Både Google Maps og Here WeGo er fine å kjøre etter. Men skal du ha en gps som har best oppdatert kjørebilde når du er på tur så opplevde vi i sommer, på vår Sørlandstur, at Google Maps var best. Du kan se turen her i Juli 2019 arkivet.

Ser frem til nye turer.

Om nå ikke Korona pandemien varer ut hele sommeren så håper jeg på mange fine nye opplevelser på Goldwingen. Det er gjort noen planer, og noen planer er ennå under utforming. Men det står og henger litt på hvordan viruset sprer seg og utvikler seg fremover.

Google Maps har vel de fleste på sine mobiler, Here WeGo kan du laste ned her via denne linken til Google Play.

Lykke til med planlegging av sommerens turer.

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg