En lengre tur med Prius Plug-in. Tur-retur Kristinehamn.

En lengre tur med Prius Plug-in. 

Turen ble på 407,9 km. Det ble tur-retur Kristinehamn. 4 voksne i bilen. Dette er den mest krevende turen vi har hatt med bilen, da tenker jeg på at snittfarten på denne turen er forholdsvis høy. Den var på 74 kmt. Det går mye i hastigheter mellom 100-120 kmt, og litt over det om man tar en forbikjøring. Cruise controllen (adaptive) blir flittig brukt og kjøremønsteret ble derfor påvirket av bilene foran oss, hvor da hastigheten blir noe ujevn. 

Kjøremodus står på normal. Hybridsystemet går hele turen og batteriet er ladet opp fra start. Klima i bilen står på ECO, temperaturen varierer vi mellom 20-22’C mens temperaturen ute går fra 15’C da vi reiser om morran til helt oppe i 24’C når vi skal hjem. 

Bilde av info skjermen føre avreise. Frua startet og kjørte halve turen 203,8 km. 

Bilde av info skjerm ved reisemålet.  

Bilde av info skjerm hjemme. 

Vår Prius Plug-in gjør denne turen på 0,39L pr mil. Vi har kjørt på 36% strøm og hatt en snitt hastighet på 74kmt. Ettersom bilen hele veien har gått i Hybrid modus er batteriet helt opplade når vi kommer hjem. Det laveste batteriet har ligget på er 97%. 

Score på turen blir 86/100 og kommentaren i displayet er at kjøringa er bra, men at vi kan bruke klimaanlegget mer økonomisk. Med 24’C i skyggen utenfor bilen blir det ikke aktuelt, vi trengte å bruke klimaanlegget sånn som vi gjorde for å holde en levlig temperatur inne i bilen. 

Godt fornøyd med resultatet etter turen. Det er en krevende tur med høye hastigheter og gasspådrag. Neste tur får bli på “vanlig norsk vei” hvor snitthastighet faller betraktelig. Da får vi se hva det gjør med forbruk og andel kjørt på strøm i hybridmodus. 

#blogg #toyota #prius #plugin #hybrid #2017 #el #touring 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg