Trenger en oppgradering.

Categories Blogg

Et fjøstak fra midten av 1950 tallet har sett sine siste vintre.

Et fjøs, en låve og et uthus. Her er det ting som har stått siden midten av -50tallet. Dette var kjærkomnde bygninger på den tida. Tida da det var gårdsdrift, dyr og mat til dyra skulle oppevares, produseres og lagres. Slik er det ikke idag.

Vi har brukt disse bygningene, ja til ingenting annet enn å lagre rot. Ting man hadde kjørt bort med en gang har fått ligge lagret i uthusene, fordi man har hatt plass til det. Og det blir en opprydding nå og da, en eller kanskje to dagers jobb hver gang vi må ta et tak. Det skjer jo ikke så ofta da, vi har stor plass…nå var ikke det noen fordel.

Låven har hull i taket, den takstein som har ligget der siden byggene ble satt opp begynner å bli sprø og knekker fort. Låven er ikke tett lengre så lagring av nyttige ting er ikke lenger en mulighet. Som sagt, det blir bare rot som vi skulle ha kjørt bort.

Fjøset var en livlig plass.

Det var en livlig plass i fjøset. Idag er det veldig stille der. Jeg tror at fjøset har huset griser, kuer og høner en gang i tida. Dette var føre vår tid her, som startet juli 1998. Som liten mener jeg å huske hønen, men de andre dyra kan jeg ikke huske.

Men nå ser det ut til at fjøset er på vei til å takke for seg. Det var godt jeg ikke hadde bilen i carporten for et par dager sida, da hadde bakruta gått og mer til. Takstein løsner og faller ned, og det er flere steiner som driver å løsner høyrer opp på taket. Undertaket har nok bært sin siste stein på sin siste vinter, håper jeg.

Blir ikke brukt.

Uthusene er inndelt og tilpasset til høy og redskap. Fjøset er inndelt med båser til dyra. Ingenting av dette har vi, eller kommer vi tilå ha. Det er biler, motorsykkel, tilhenger og hageutstyr vi bruker i dag og som trenger oppevaring. Derfor har det aldri vært aktuelt å bruker masse penger på uthusene.

Vi har to bygninger vi skal ta vare på. Det er stabburet og motorsykkelgarasjen/verkstedet. Denne bygningen var et snekkerverksted Oldefar brukte, i den bygningen er det også et kaldtlager/garasje. Denne garasjen isolerte pappa for et par tre år siden. Det ble en knall garasje for Goldwingen.

Igland Fjære 620×800

Drømmen er å få planert ut og kjørt vekk låve, fjøs og carport og få satt opp en Igland Fjære garasje.

Det hadde fått rydda opp plassen her fint. En garasje og god plass til biloppstilling.

Ja også den bålpanna da, den har frua finni “vinterplassen” til allerde. Ho er flink til å visualisere hvordan ting skal bli 😉

Sola titter over busketoppene. Lag en fin søndag.

Årets første utevask ble 23.mars.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *