Den lettvinne løsningen?

Hvorfor reparere når vi kan ettergi.

Det går en debatt i samfunnet nå, en som ligner litt på noe annet jeg nå skal sammenligne den med.

Vi har vårt samfunn, det består av mange elementer, ting og prosesser osv, mye henger sammen og er avhengig av hverandre for at det skal gå rundt her.

Og det koster penger, og det virker som at Norge ikke har penger lenger, det føles noen ganger litt som at vi lever i verdens rikeste U-Land. Vi har jo ikke råd til å holde samfunnsstrukturen oppe på et godt nivå, om vi skal forholde oss til det vi leser i nyhetene…og de er vel sanne?

Legalisering av narkotiske stoffer er veldig oppe i mediene nå, er det den rette veien å gå? Eller er det den billige veien å gå? Jeg sammenligner det litt med vegnettet/infrastruktur, det koster å holde det ved like og i en slik standard at man kan holde en gitt fart på veien. Når det ikke er godt nok vedlikeholdt, så har det ved tilfeller blitt senket fartsgrenser i stedet for at man har utbedret veien…er det riktig? Det er vel et dårlig valg og et tegn på lite velvilje på å øremerke penger til veg/infrastruktur. Men det er jo klart at når du da setter opp en kontroll så blir det jo inntektsbringende i samme slengen.

Er det det man driver med i “kampen” om å bekjempe narkotiske stoffer i samfunnet også? Er det for krevende å holde dette i sjakk, løsningen blir da å slippe opp for at man skal kunne ha doser til eget bruk uten at du blir kriminalisert? Det lukter litt feil utvikling i samfunnet vårt, personlig ment.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg