Endelig i hus.

Nå ser det endelig presentabelt ut her.

Endelig kan jeg sette meg ned ved tastaturet og skrive at jeg har kommet meg inn i huset. Det har tatt litt tid, man har så mye mer enn man trur man har. Når du begynner å pakke alt som står i skaper og kommoder så er det mye mer enn du trur.

Men nå har jeg fått pakket ut det som jeg trenger for å kunne holde hverdagen i gang. Man må liksom begynne med det viktigste først, få dekket de primære behovene først, så begynner man å se igjennom alt det andre som man ikke visste man hadde, som lå bortgjemt lengst inne i skaper og skuffer. Det skal sorteres bort en hel del, en del skal nok kjøres til gjenvinninga og noe skal pakkes bort igjen. Ikke alt som kan kastes sjøl om du ikke bruker det.

Kjøkkenet og spisestue. 

Trivdes veldig fort i huset og kjøkkenet er ikke noe unntak. Det er ett åpent kjøkken med stor åpning til spisestua, så her blir det å spise frokost ved spisestue bordet. De gangene jeg skulle finne på det, spiser stort sett alle måltid foran tv’n. Fra kjøkkenet er det dør rett ut på terrassen med overbygd tak. Halve terrassen er overbygd og andre delen er under åpen himmel. Det som er fint er at jeg kan gå ut fra kjøkkenet til den overbygde delen. Fint når det regner ute, som det dessverre ofte gjør.

 


Stue. 

Stua er akkurat stor nok til at jeg fikk inn sofaen min. Den sofaen er ikke vendbar så den rommer ganske godt i det rommet. Men slik den står nå skal den få stå. Det ble en litt trang passasje mellom tv og sofa, men det funker. Det blir en veldig fin deling av rommet og når du setter deg foran tv’n om kvelden får du en fin følelse, du får ett rom i rommet.

Veggene er lyse og med så mye sol (når det er sol ute) så blir stua veldig lys. Her sitter jeg og tenker at jeg vil ha en litt mer dempet farge etter hvert. Lurer litt på en mørkere brun farge, noe som matcher fargen på sofaen. Men det blir ikke gjort noe med det med det første, skal bruke litt tid å å bo meg til først nå og se meg litt rundt så jeg velger riktig farge. Men jeg trur en litt mer dempet farge kan gjøre stua lunere. Bilder og ting på veggene er ikke kommet opp ennå. Har ikke bestemt meg for hva jeg skal henge opp ennå.

Inngangspartiet/gangen. 

Huset er på 3 etasjer. Du kommer inn nede i underetasjen med ei trapp opp til hovedplanet, så har du ei trapp til opp til over etasjen. Nede er det ikke så mye som skal gjøres. Jeg synes det er fint å komme inne i huset slik det er der nå. Med nye pærer i lampene der ble det veldig lunt og fint å entre huset. I taket går det litt rør og veggene er mursteiner, men det er jo en “kjeller” så det ser litt rustikk ut, men jeg synes det er en fin atmosfære her når jeg kommer inn. Kjelleren har en liten stue/rom, vaskerom, walk in garderobe, bod og ett toalett.

2.etasjen. 

Oppe er det en ganske romslig gang med ett bad og to soverom. Det ene rommet får bli ett gjesterom. Det andre rommet har blitt soverommet mitt. Soverommet ble veldig lunt og fint. Etter 3 netter der nå har natte søvn fått seg en god oppsving, det lover bra fremover for en som ikke er bortskjemt med å sove så godt om nettene.

Hobby/kontor rom. 

Dette var opprinnelig ett soverom som ligger på hovedplanet. Men ettersom dette planet ikke har toalett eller bad har jeg valgt å bruke dette til hobby/kontor rom. Dette rommet ble jeg veldig fornøyd med. Det er veldig fint å ha ett helt eget rom til pc, våpen skap og alt jeg har av lade utstyr og ledninger til kameraene. Det ble også plass til alle hyllene og filmene.

Solnedgangen er ett skue for seg sjøl. 

Fra sofaen er solnedgangen ett skue i seg sjøl her. Sitter man og ser på tv kan det fort hende at du ikke får med deg det som er på skjermen når sola går ned her på sommeren. Jeg vil tru at det ikke er noe annerledes om vinteren. Da jeg tok dette bildet var det overskyet, men for ett fargespill det ble. Dette er noe å hvile øynene på en sein sommerkveld.

Gaustad. 

Terrassen er vendt mot sør, verandaen er vendt mot vest. Det kan vel ikke bli bedre enn det  😊

Følelsen for huset og plassen er veldig god. Jeg trives allerede. Ikke så dumt er det at jeg bor så nære grensa heller. Drivstoff prisene er betydelig lavere her enn i Norge. De siste gangene jeg har fylt bensin har det vært en differanse opp mot 6kr/L forskjell fra Ingo på grensa til Uno-X på Kongsvinger. Nå strides det mye om det er billigere å handle i Sverige enn i Norge. Men når jeg gjør både tanking og handling på samme turen så vil jeg tru at jeg går i pluss. Og med bare 11 minutter til pumpa på Ingo og 15 minutter til Hypermat, ja da trur jeg det blir mye grensehandel på meg fremover.

På keb.blogg.no finner du litt forskjellig slik en hverdag kan se ut her. Les og kommenter gjerne.
Posts created 1924

6 thoughts on “Endelig i hus.

  1. Veldig koselig hus! Såååå misunnelig på kjøkken med skap til taket 👌og ingen vasking oppå!

    Håper du viser frem uteplassene også. Om sommeren gidder dukke opp, da 😏.

    1. Tusen takk 😊 Det blir opprydding i tomme kartonger på terrassen i morra. Da kommer det litt fra den. Og det som er så fint er at den er overbygd, spiller ingen rolle om det bøtter ned 🤩

  2. Gratulerer med ny bopel. Moro å lese hvordan du har det, beskrivelse av huset og alle bildene. Det virker som at du stortrives allerede. Lykke til videre og vi ses nok en vakker dag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top