Det er ikke over ennå.

Det er ikke over føre det er over.

Og når er det over, lurer jeg på? 

Det ser ikke ut til at vi er ferdige med snøen ennå, det har kommet litt snø her i lavlandet også, men ikke så mye, ikke mer enn at det smelter i løpet av dagen. Det vil si, det kommer så mye at man faktisk må måke den bort, for så at sola kommer og smelter resten. Det virker jo litt fånyttes å måtte måke snøen når den allikevel smelter, men for å ta seg frem så kan man ikke sitte og vente på at den smelter heller…kanskje en ting de med hjemmekontor kan ta seg tid til. Slik er det ikke her.

Vinter, jo vinter er til dels greit. Hadde det bare ikke kommet en vår mellom hvert snøfall. Ja for det er nesten slik gjennom hele vinteren, en liten kuldeperiode har vi hvor snøen ligger, men så kommer mildværet igjen. Da kommer periodene med kulde, vår, kulde, snø, vår, kulde og slik går det gjennom hele vinteren. Så noen vinter har vi ikke, det er en kje blanding mellom vår og høst gjennom hele vinteren. Jeg hørte et medium snakke om det en gang, vi som bor på denne delen av kloden ville få sånn vær i fremtiden. Jeg begynner å tru at dette mediumet får rett i sin spådom.

Men på fjellet er det litt annerledes. Der er det faktisk vinter, skikkelig vinter. Trysil, stedet der snøen og god natte søvn går hånd i hånd, der er det ikke slutt på vinteren ennå. Og snømåking, jo takk du, det ingen ende har. Men nå skal den snømåkinga bli litt lettere. Nå håper vi at det å komme på hytta ikke skal være ensbetydende med ett arbeids skift hver gang vi kommer opp.

Nå blir det forhåpentlig litt lettere å komme opp.

Drøye 40m2 skal få møte denna lille freseren, eller snøen skal få møte denne lille freseren når vi kommer opp. Det skal bli godt. Det er greit å måke verandaen en gang, men når du må måke den opptil tre ganger, jo da skal det bli godt å få litt hjelp.

Måke tre ganger tenker du? Ja først skal 90cm måkes bort, så skal taket måkes i to omganger, den snøen må ned på verandaen, så skal den snøen måkes bort. Altså må det måkes tre ganger av verandaen. Detta skal bli litt lettere nå.

Jeg grunner på om det ikke blir en tur opp med hengeren i helga for å freseren inn. Det er 600 meter inn til hytta fra veien. Med en liten kjelke skal jeg få den inn, om jeg så skal bære den inn. Snøskuter transport koster…ja det nevner jeg ikke engang. Svett i trøya blir jeg nok på denna turen, men så blir det en fryd å få snøen vekk fra verandaen etterpå.

Det koster 300kr tur retur Trysil med 508’n. Jeg vil ikke bruke 3 gangen på 600 meter. Det mest spennende er om jeg kommer meg opp på fjellet med tilhenger og fremhjulsdreven bil. Vi får se, jeg har ikke helt bestemt meg ennå, men det er spådd 2-3 dager med snø nå.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg