Et inkluderende arbeidsliv. Se min historie fra AAP til fast jobb.

Inkluderingsdugnaden.

Den 10.april fikk jeg lov til å delta på Inkluderingsdugnad semester på Sentrum Videregående skole på Kongsvinger. Det var veldig moro å få være med, det ga en ny giv og ny energi, en aldri så liten boost i hverdagen.

Det er mange som står utenfor arbeidslivet. Mange står utenfor ufrivilig. Og noen trenger kanskje en litt tilrettelagt hverdag så fungerer det.

Det å stå utenfor arbeidslivet kan være, og er hardt for mange. Man mister den sosiale kontakten med andre, med kolleger, som man trenger utenom den kontakten man har med familie.

Man identifiserer seg gjennom yrket man har, det blir ditt ståsted i samfunnet, og den sosiale arenan du har tilknytning til.

Jeg fikk være med på en reise gjennom sjukemelding, AAP og omskolering takket være et samarbeid mellom to aktører i vårt lokalsamfunn. Da jeg følte at jeg ble “borte” i NAV systemet, mistet min tilknytning til arbeidsplass, til kolleger, mistet jeg min identitet og ståsted i samfunnet, dukket det opp en samarbeidspartner til NAV som klarte å gi meg en ny retning og omskolering. Denne samarbeidspartneren het Eskoleia AS. Her fikk jeg en veileder å forholde meg til, som fulgte opp og så meg som en person, ikke en “bruker” i lang rekke med andre “brukere”.

I filmen snakker jeg litt om dette. (alle godkjenninger for publisering er på plass, av barn og video).

På seminaret fikk jeg også mulighet til å høre og hilse på Petter Nyquist, også kjent som Petter Uteligger. Han delta sine erfaringer med det å leve på gata i 52 dager. En sterk og gripende historie flere av oss kunne hatt nytte av å høre.

Lørdagen her har gått med til god lunsj, kjøp av tillhenger og rydding av kvist, med ny tilhenger. Det kan vi se på i morra. Nå ønsker jeg alle en god lørdag kveld.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg