Det er mange hybrider der ute, er noen bedre enn Toyota sin Prius Plugin?

Categories Toyota Prius Plug-In 2017

Real life results.

Det er mange hydrider der ute, alle fabrikater har vel en eller annen hybrid i sin stall nå. Men hvem er den beste, hva ser vi etter, hvordan bruker du hybriden din og står den til forventningene som du trodde når du kjøpte den?

Vi er snart på vår 2. års dag med vår Prius Plugin Solar. Kilometerteller har akkurat rullet litt over 28000km nå, den gjorde faktisk det i dag da jeg var på en rundtur Kongsvinger – Gardermoen – Skedsmo – Kongsvinger.

Hybrid Plugin vil si at vi i tillegg til hybrid har ei batteripakke på 8,8kw som gir oss en rekkevidde på 40-50km på rein strøm, om sommeren. På vinter blir dette redusert til 20-25km når gradestokken synker ned mot minus grader. Lengste kjørte strekning på sommer, med klima avslått har vi målt, den ble 58,2km. Du kan lese den turen her.

Resultatet ble bra idag.

En tur i dag skulle vise seg med god resultater på Priusen.

En rundtur Kongsvinger – Gardermoen – Skedsmo – Kongsvinger ble på 168,8km. Som bilde viser så er tallene veldig hyggelige.

Hvordan kjører jeg turen?

Jeg begynner turen med å kjøre noen km på strøm EV. Det gjør jeg for å frigjøre plass på Plugin batteriet slik at det skal ha kapasitet til å ta i mot lading når jeg trykker på bremsen. Har du helt fullt batteri og begynner turen rett i hybridmodus vil ikke batteriet kunne lagre strømmen når du bremser, bortkastet energi. Derfor starter jeg turen med å kjøre på EV og frigjøre lagringsplass.

Jeg slår så over på hybridmodus HV og kjører resten av turen. Men jeg har 30km med EV rekkevidde. Den passer jeg på å bruke opp før jeg er hjemme igjen. Strøm du har ladet opp hjemme er energi som du bør bruke opp på turen, bensin og strøm er energi du har kjøpt for å bruke på turen, derfor bruker jeg opp strømmen på hybridbatteriet før jeg er hjemme. GPS viser 43km hjem, da slår jeg over på hybridmodus så jeg er sikker på at jeg får brukt opp all strøm.

Det resulterer i at jeg får et forbruk på 0,28L bensin og kjører 52% av turen 168,8km på strøm. Slettes ikke dårlig.

Så hvilken bil kan konkurrere med Priusen med slike tall?

Jeg har ikke satt meg inn i alle fabrikatenes hybrider og resultater fra turer. Noe har jeg sett, gjennom motorjournalistene sine tester, som jeg ikke synes fremstiller real life bruk.

Kjører du hybrid, og hvilke opplevelser har du med din bil?

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *