En dorull på vranga – splitter hjemmet.

Dette har du opplevd mer enn en gang. 

Sånn i det daglige dukker det fra tid til annen opp spørsmål vi ikke har svar på. Dette danner grunnlag for diskusjon og splittelse i de norske husstander. Det kan gå så langt at man får “stille” stunder mellom partene føre man igjen klarer å gjenopprette balansen i hjemmet. 

Vi har jo den evinnelige diskusjonen om dolokket….gutter, bare legg det ned så blir det fred i huset. Med de lokkene med demping så er det ingen som hører om du litt irritert “smeller” lokket ned etter en tur på do. Smart oppfinnelse det, må være en mann som fant opp demping på dolokket. 

Men nå er det en annen ting som har blitt diskutert gjennom tidene uten at den alminnelige mannen i gata har hatt kjennskap til fasiten. Fasiten ble laget i året 1891. Det var det året Seth Wheeler tok patent på dorullen. (spaloo.com). 

Tilbake til spørsmålet – hvilken vei skal dorullen henge? 

Her er tegningene fra Seth Wheeler sin patent. 

Så da kan ihvertfall dette temaet og grobunn for diskusjon og splittelse i de norske hjem elimineres. Hvilken vei dorullen henger har altså en betydning. Ikke bare ser det mest riktig ut at den henger med “fliken” ut, men det er også den mest praktiske måten, for ikke å snakke om at det er dokumentert riktig fra oppfinneren. 

Da er det bare å ønske en rolig fin dag denne 4.dag Jul. Diskusjoner om dorullen kan senke seg og gutta kan “smelle” igjen dolokket uten at damene hører det, dette blir jo bare fryd og gammen. 

 

#blogg #sethwheeler #oppfinner #patent #dorull #1891 #torsdag 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg